Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015

Η στάση Τσίπρα φέρνει αποτελέσματα....γερμανικές εφημερίδες το λένε..


Προς μια απομόνωση του Βερολίνου στην ΕΕ;
Η Frankfurter Allgemeine Zeitung επισημαίνει: «Σε περίπτωση αποχώρησης της Ελλάδας και της Κύπρου από το ευρώ τίθεται σε κίνδυνο η σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Κύπρο». Η γερμανική εφημερίδα διερωτάται στη συνέχεια:
«Σε περίπτωση εξόδου θα σημειωθούν δυνατές αναταράξεις στην ευρύτερη περιοχή. Ήταν ούτως ή άλλως ένας από τους λόγους για τους οποίους οι εταίροι στήριξαν οικονομικά την Ελλάδα. Παρόλα αυτά όμως η ευθύνη για να μπει τάξη στα πράγματα βρίσκεται στην Αθήνα. Σε ποιον άλλον;»
Η εφημερίδα Hamburger Abendblatt παρατηρεί: «Η νέα αυτοπεποίθηση της Ελλάδας θα μπορούσε να είναι η αρχή του τέλους για την στρατηγική της Άγκελα Μέρκελ, η οποία πάντα συνέδεε την οικονομική αλληλεγγύη με την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων. Η προκλητική στάση του έλληνα πρωθυπουργού φέρνει πρώτα αποτελέσματα. Συνειδητά αναζητεί συμμάχους στην νότια Ευρώπη, η οποία αρέσκεται να φορτώνει σε άλλους την ευθύνη για τα λάθη του παρελθόντος. Το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα σε Βρυξέλλες, Ρώμη και Παρίσι έχει ως στόχο την 'τεκτονική μετακίνηση' της πολιτικής της ΕΕ. Επιδιώκει να διχάσει την Ευρώπη και να απομονώσει τη γερμανίδα καγκελάριο. Ακόμα και ο πρόεδρος τη Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δείχνει να αλλάζει σιγά σιγά στάση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.