Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015

Οι 100 δόσεις απαιτούν και μέτρα για τις τρέχουσες εισφορές...

Υπενθυμίζω την συνέντευξη της Αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών κυρίας Βαλαβάνη για χρέη στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία στις 21/02/2015.
Προφανώς βασικό μέτρο για κάθε λογικό άνθρωπο, για την ανάκαμψη της οικονομίας, είναι οι 100 δόσεις και τα μέτρα που αναγγέλθηκαν (κίνητρα για άμεση εξόφληση κτλ).
Για τις οφειλές όμως στα ασφαλιστικά ταμεία,
θα αποτύχουν οι 100 δόσεις, αν δεν συνοδεύονται και από μέτρα για τις τρέχουσες εισφορές.  
Συγκεκριμένα θα πρέπει άμεσα να αναπροσαρμοστούν οι υπέρογκες εισφορές των περισσότερων ταμείων και να δοθεί η δυνατότητα στους ασφαλισμένους, επιλέξουν μεταξύ  διαφορετικού ύψους εισφορών.
Γιατί είναι αδύνατο με τη σημερινή οικονομική κατάσταση και την έλλειψη εργασιών, ένας πχ μηχανικός  να πληρώνει στο ΤΣΜΕΔΕ άνω των 2.000 ευρώ το εξάμηνο.
Ας δοθεί η δυνατότητα εναλλακτικά και γενναία μικρότερων ασφαλίστρων, ώστε να δύναται ο ασφαλισμένος να επιλέξει ανάλογα με την οικονομική του κατάσταση.
Διαφορετικά το μέτρο των 100 δόσεων για τα ασφαλιστικές εισφορές δε θα αποδώσει, αφού οι περισσότεροι ασφαλισμένοι δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους.
Ευριπίδης Μπίλλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.