Ρώσοι δημοσιογράφοι δέχτηκαν επίθεση & ληστεία, σε πορεία Νεοναζί με πυρσούς στο Κίεβο (VIDEO)


Δύο ρώσοι δημοσιογράφοι δέχθηκαν επίθεση, ξυλοδαρμό και ληστεία κατά τη διάρκεια μιας πορείας με πυρσούς στο κέντρο του Κιέβου. Χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους στην ουκρανική πρωτεύουσα για την επέτειο των γενεθλίων εθνικιστή "ηγέτη" του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. 
Η πορεία ήταν αφιερωμένη...
στον Stepan Bandera, μια φιγούρα που είναι επίσημα χαρακτηρισμένος στην Ρωσία ως εξτρεμιστής. 

Ένας δημοσιογράφος και ένας εικονολήπτης του LifeNews (μέσου μαζικής ενημέρωσης) δέχθηκαν επίθεση κατά τη διάρκεια της πορείας. "Άγνωστα άτομα ώθησαν μια δημοσιογράφο, που έπεσε και χτύπησε το κεφάλι της. Το τηλέφωνό της έχει επίσης κλαπεί" δήλωσε το LifeNews.

Η αναπληρωτής επικεφαλής του τμήματος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα καταδίκασε την επίθεση κατά των δημοσιογράφων από τη Ρωσία μέσω του Facebook . "Μια νέα επίθεση σε Ρώσους δημοσιογράφους είναι μια άλλη κραυγαλέα απόδειξη για την δίωξη του τύπου στην Ουκρανία," έγραψε η Zakharova. Η επίθεση λέει είναι μια εκδήλωση  «κατάφωρης παραβίασης των θεμελιωδών αρχών της ελευθερίας του λόγου."  Η Ζαχάροβα κατηγόρησε τις αρχές του Κίεβο, για τη μη παροχή ασφαλούς περιβάλλοντος εργασίας για τον Τύπο, προσθέτοντας ότι οι δημοσιογράφοι ζήτησαν την βοήθεια της αστυνομίας, που έμεινε μακριά. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών προέτρεψε τη διεθνή κοινότητα και την ομάδα ανθρώπινων δικαιωμάτων, να μιλήσουν κατά της παρενόχλησης του τύπου και την εξάπλωση του υπερ-εθνικισμού στην Ουκρανία. "Είναι σημαντικό να υπάρχει καταδίκη σε αυτά που πράττουν αντιφασιστικές οργανώσεις, επειδή δεν είναι πλέον για κάποιες επικίνδυνες νεοναζιστικές τάσεις στο κέντρο της Ευρώπης, αλλά συγκεκριμένες ενέργειες, αντίγραφο του περιεχομένου Ναζί παραδόσεων. Η σιωπή σε αυτή την περίπτωση είναι μια πράξη έγκρισης », δήλωσε η Zakharova.

Ορισμένοι από τους 2.000 διαδηλωτές φορούσαν στρατιωτικές στολές Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ άλλοι κρατούσαν κόκκινες και μαύρες εθνικιστικές σημαίες, φωνάζοντας "Η Ουκρανία ανήκει στους Ουκρανούς" και "Ο Bandera θα επιστρέψει και να αποκαταστήσει την τάξη." 

Ο Στεπάν Bandera συνεργάστηκε με τις Ναζί γερμανικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά συνελήφθη αργότερα από τους Γερμανούς και πέρασε χρόνια σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης. 
Θεωρείται ως μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη προσωπικότητα στην ουκρανική κοινωνία. 
Το 2010, ο πρόεδρος Βίκτορ Γιούσενκο του έδωσε τον τίτλο του Ήρωα της Ουκρανίας, αλλά την ίδια χρονιά, το διοικητικό δικαστήριο του Ντόνετσκ ακύρωσε την απόφαση, χαρακτηρίζοντάς τη ως παράνομη.
http://rt.com/news

Σχόλια