Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2015

Μαύρο -και φούμο- σε υποψήφιους DAFατζήδες -με εξαψήφια ποσά αποζημιώσεων- που δεν πλήρωσαν ούτε μια "δεκάρα" φόρο στο Δημόσιο!

Θυμηθείτε!!!! - ΌΧΙ φοροφυγάδες και φορολαμόγια ....στην επόμενη Βουλή!

[ ΑΝΑΓΝΏΣΤΗΣ ]
ΔΙΑΒΆΣΤΕ:

ΣΚΆΝΔΑΛΟ: Οι αφορολόγητοι DAFατζήδες και φοροφυγάδες του δημοσίου 

Σημεία και τέρατα που δημιουργούν ερωτήματα για σωρεία παρανόμων πράξεων,    αλλά και συστηματική άσκηση φοροδιαφυγής φαίνεται ότι συμβαίνουν με τα περίφημα προγράμματα καθορισμένων παροχών (DAF) εδώ και πολλά χρόνια.... Κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας μεμονωμένα αλλά κραυγαλέα περιστατικά τα οποία δείχνουν ότι σε πλήθος εταιριών του δημοσίου έχουν συναφθεί τέτοιου είδους συμβόλαια τα οποία πρώτον φορτώνουν με τεράστιες δαπάνες το δημόσιο και δεύτερον λειτουργούν ως μηχανισμοί εκτεταμένης φοροδιαφυγής. Όμως αν αυτά τα φαινόμενα επιβαρύνουν στο δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα λειτουργούν πρώτον ως εργαλείο αποφυγής φόρων για εταιρίες (τα περνούν ως δαπάνες) και δεύτερον φοροδιαφυγής για τους υπαλλήλους τους που λαμβάνουν τις παροχές.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές το φαινόμενο έχει λάβει ασύδοτες διαστάσεις καθώς ουδέποτε κινήθηκαν διαδικασίες ελέγχου από το Υπουργείο Οικονομικών καθώς το αόρατο χέρι υπηρεσιακών παραγόντων εξαφάνιζε τις όποιες πρωτοβουλίες για επιβολή φορολογίας και έλεγχο των προγραμμάτων αυτών. Η πρώτη προσπάθεια ελέγχου της κατάστασης χρονολογείται το 2011 χωρίς ωστόσο απτά αποτελέσματα καθώς φαίνεται να περιορίστηκε στην πληρωμή όχι φόρου για τέτοιου είδους παροχές που έλαβαν εργαζόμενοι στον Αθήνα 2004 οι οποίοι φαίνεται να λειτούργησαν ως εργαλείο έμμεσης νομιμοποίησης πρακτικών του παρελθόντος.
 ....κατ ουσίαν οι ασφαλιστικές εταιρίες που μεσολαβούν λειτουργούν ως όργανα άσκησης φοροδιαφυγής.  Προνόμια Αγριας Δύσης, χωρίς ούτε περιφερόμενη δικαιοσύνη και έλεγχο».
Και σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθεί το μείζον ερώτημα τι έγιναν τα περίφημα DAF που είχαν συναφθεί από εταιρίες του δημοσίου με τον όμιλο Ασπίς του κ. Παύλου Ψωμιάδη ο οποίος βρίσκεται σήμερα στη φυλακή. Παρακάτω στη φωτογραφία βλέπετε από επίσημο έγγραφο του ομίλου Ασπίς υπογραμμισμένους τους Δημόσιους φορείς του οποίος διαφήμιζε το 2008 ο όμιλος Ψωμιάδη ως πελάτες του. Επειδή ο όμιλος έκλεισε είναι απορίας άξιον, ποιος πλήρωνε αυτά τα συμβόλαια, τις όρους είχαν, ποιες διοικήσεις των φορέων τα υπέγραψαν αλλά και αν μεταφέρθηκαν σε άλλες ασφαλιστικές όταν ο όμιλος Ψωμιάδη κατέρρευσε.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.