Colpo Grosso από τον ΣΥΡΙΖΑ… Συμμαχεί «ενεργειακά» με τον «διάβολο» των Δυτικών, τη Ρωσία του Πούτιν

Πάει για το Colpo Grosso ο φερόμενος ως νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σε αντίθεση με τους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο, καλοβλέπει ως σύμμαχο του την Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν, χώρα την οποία έχει επικηρύξει η Δύση…

Τι συμβαίνει ακριβώς; Υπέρ της αναβάθμισης της σχέσης Ελλάδας – Ρωσίας στον τομέα της ενέργειας, εφόσον αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, τάχθηκε ο αρμόδιος για θέματα ενέργειας του κόμματος και υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας, Θανάσης Πετράκος.
«Η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα μετά τις 25 Ιανουαρίου του 2015 -αναφέρει ο ίδιος στη δήλωσή του- θα συμβάλει ώστε να αναβαθμιστεί ο ενεργειακός ρόλος της Ελλάδας και θα συζητήσει να μοιραστεί στα δύο το Hub, και στην Τουρκία και στην Ελλάδα. Με την δημιουργία του διπλού hub η Ελλάδα θα καταστεί σημαντικός παράγοντας για την τροφοδοσία της Ευρώπης με ρωσικό φυσικό αέριο. Η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε αντίθεση με τις ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων 5 ετών θα ακολουθήσει πολυδιάστατη, ενεργητική εξωτερική πολιτική, διότι για τον ΣΥΡΙΖΑ προέχει το συμφέρον της Ελλάδας».
Ειδικότερα, εξήγησε ο κ. Πετράκος, «η απόφαση του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά την ακύρωση του South Stream να κατασκευαστεί υποθαλάσσιος αγωγός στην Μαύρη Θάλασσα, που θα περνά από την Τουρκία για να τροφοδοτείται η Ευρώπη με ρωσικό φυσικό αέριο, δημιουργεί νέα γεωπολιτικά δεδομένα. Τα 50 δις κυβικά μέτρα φυσικού αερίου τον χρόνο, τα οποία θα συσσωρεύονται στα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα, αποτελούν μεγάλη ευκαιρία και για την Ελλάδα να αναβαθμίσει τον γεωπολιτικό της ρόλο».
Αφού λοιπόν, τονίζει ότι αυτές οι ποσότητες του φυσικού αερίου θα πρέπει να μοιραστούν και να διοχετευθούν, μέσω Ελλάδας στην Ευρώπη, τονίζει: «Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά υπονόμευσαν τις σχέσεις με τη μεγάλη χώρα και φίλη Ρωσία και υπονόμευσαν το να αναβαθμιστεί ο γεωπολιτικός ρόλος της Ελλάδας. Ιδιαίτερα η απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά να συμφωνήσει με το εμπάργκο στην Ρωσία, δημιούργησε σοβαρά αρνητικά προβλήματα στην ελληνική αγροτική οικονομία και συνολικά στην οικονομία της χώρας. Επίσης για την ακύρωση του Μπουρκάς – Αλεξανδρούπολη και του νότιου τμήματος του South Stream έχουν δευτερεύουσα ευθύνη οι κυβερνήσεις Γ. Παπανδρέου και Α. Σαμαρά. Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία 2,5 χρόνια υποστήριζε με θέρμη την δημιουργία του νότιου τμήματος του South Stream»

hellasforce.com

Σχόλια