Τα άλλοθι της Δημοκρατίας μας - η ανοχή, ενοχή, σιωπή και η εθνική μας κατάντια-

Απίστευτο και όμως αληθινό. Μία έρευνα του Δημητρίου Στεργίου η οποία δημοσιεύθηκε σε ηλεκτρονικό Βιβλίο αρχάς Οκτωβρίου 2012 και η οποία ετέθη υπόψη του έντιμου Επιθεωρητού Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρου Ρακιντζή, αποδεικνύει με πραγματικά στοιχεία το τρομακτικό: ότι κατά την περίοδο 1981-2011, κατασπαταλήθηκαν σαν πλατανόφυλλα, για κομματικές και ρουσφετολογικές σκοπιμότητες εθνικοί, κοινοτικοί και δανειακοί πόροι ύψους 1.4 τρισεκατομμύρια Ευρώ, δηλαδή ετησίως 46 δις ευρώ !

Είναι τρομακτικό για 2 λόγους: α) Εάν αυτά τα χρήματα επενδύονταν εις την πραγματική Οικονομία θα είχανε πολλαπλασιαστικό όφελος άνω των 15 τρισεκατομμυρίων Ευρώ, και η χώρα μας θα αναδεικνυόταν σε μία από τις ισχυρότατες οικονομίες του πλανήτη, με ένα τεράστιο ετήσιο ΑΕΠ, και ο Λαός μας εις την  κατάταξη των πλουσιοτέρων του κόσμου.
β) Αντί της επένδυσης για την οικονομική ανάπτυξη της Πατρίδας μας, ξεκίνησε ένα τεράστιο πάρτι λεηλασίας δημοσίου χρήματος, που χρεοκόπησε την Πατρίδα μας και με χρέη άνω των 500 δις Ευρώ, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Αυτό το πάρτι του αιώνα πληρώνει τώρα με την θανατηφόρα πολιτική λιτότητας ο Ελληνικός Λαός.
Αξιοπερίεργο είναι, ότι και η έρευνα αυτή του κ. Στεργίου «θάφτηκε», ως συνηθίζεται,  από τα μεγάλα ΜΜΕ και δεν έλαβε την ανάλογη δημοσιότητα. Αυτό συμβαίνει πάντα εις την χώρα μας, με την φροντίδα των μεγάλων ΜΜΕ και του προϊσταμένου των, δηλαδή του πολιτικού συστήματος. Μήπως τυχόν  ξεχάσαμε την περίφημη Λίστα 4.000 περίπου Δημοσιογράφων το φθινόπωρο του 2004, την οποία είχε εις τα χέρια του το καμάρι της Ελληνικής Δημοσιογραφίας και του Μεγάρου Μαξίμου κ. Ρουσόπουλος; Εις την οποίαν  γινόταν αναλυτική αναφορά για 3 έως 4 αδήλωτους μισθούς, που έπαιρναν από Οργανισμούς, ΑΕΙ, ΔΕΚΟ, και η οποία δεν δημοσιεύτηκε ποτέ; Όπως τώρα η εγκληματική επί 3 και πλέον χρόνια  εξαφάνιση του πρωτότυπου της Λίστας Λαγκάρντ; Αλλά και η απόκρυψη πολλών άλλων λιστών σε διάφορες χώρες χιλιάδων μεγαλοκαταθετών και μεγαλοφοροφυγάδων, των χιλιάδων offshore-Εταιριών εις την χώρα μας, η απόκρυψη του κόστους των ολυμπιακών έργων, οι μίζες πολυεθνικών εταιριών κ.α..

Όποιος Έλληνας πολίτης κόπτεται για την αλήθεια, την ειλικρινή ενημέρωση του και την αξιοπρεπή μεταχείριση του από την  Ελληνική Πολιτεία, θεωρείται αυθάδης και ηλίθιος. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται και ο γράφων. Διότι ως πολίτες της χώρας δεν έχουμε κανένα δικαίωμα, να πληροφορηθούμε τι συμβαίνει εις την Πατρίδα μας, για το πού πάει ο μόχθος και ο ιδρώτας μας. Ούτε για το πάρτι του αιώνα, ούτε γιατί δεν το σταμάτησε κανείς επί δεκαετίες, αλλά ούτε και γιατί παράλληλα χρεοκόπησε η  Πατρίδα μας και ο Ελληνικός Λαός.
Όμως, η προπαγάνδα αποπροσανατολισμού του Ελληνικού Λαού από τους πραγματικούς υπεύθυνους και τις πραγματικές αιτίες για την κατάρρευση της Πατρίδας μας, συνεχίζεται ακόμη και σήμερα με αμείωτο ρυθμό. Για αυτούς φταίνε οι Ευρωπαίοι πολιτικοί και φορολογούμενοι.
Επιτέλους ας σοβαρευθούμε για το καλό του Λαού μας και των παιδιών μας, και ας  αναζητήσουμε τους υπαίτιους για την κατάντια μας μόνον σε όλους αυτούς τους «αυτόκλητους φεουδάρχες» και τα παράγωγά τους που επί δεκαετίες εμπιστευόμαστε την ψήφο μας, για να μας κυβερνούν, και οι οποίοι είναι ανάμεσα μας, σε πολλές περιπτώσεις εις την διπλανή πόρτα.
Σήμερα ουδείς Έλληνας αμφιβάλλει ότι εδώ πρόκειται για μεγάλο σχέδιο προπαγάνδας αποπροσανατολισμού, με νομικά τερτίπια η απόκρυψη της αλήθειας, η συγκάλυψη των σκανδάλων, και η προστασία των υπαιτίων για την εθνική καταστροφή. Όλων εκείνων που ευθύνονται για την διαφθορά, και την λεηλασία  τρισεκατομμυρίων Ευρώ. Είναι ύβρις να εμπαίζουν τον Ελληνικό Λαό με την δήθεν εξιχνίαση της υπόθεσης του κ. Τσοχατζόπουλου, για υπεξαίρεση μόνον μερικών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Ως να οφείλεται η λεηλασία και η κατάρρευση της Πατρίδας μας εις την εγκληματική συμπεριφορά μόνον αυτού και της παρέας του.
Όμως την Ελλάδα της κρίσης δεν την έφτιαξαν όλοι. Και την κρίση δεν την πληρώνουν όλοι. Αυτό μου θυμίζει την αυθάδεια κάποιου κ. Πάγκαλου, ο εκπρόσωπος «δεκάδων χιλιάδων Παγκάλων» του κλειστού πολιτικού συστήματος,  ο οποίος είπε: « Μαζί τα φάγαμε!». Άκρως χλιαρή ήταν η αντίδραση των μεγάλων ΜΜΕ, αλλά ταυτόχρονα και η απουσία ενός Εισαγγελέα, για άμεση σύλληψή του. Κάτι που θα συνέβαινε σε κάθε άλλη χώρα του κόσμου. Το κλειστό διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας προσπαθεί τώρα να διασωθεί, και πάλιν δια της «δημοκρατικής οδού και της ετυμηγορίας του Λαού» εις τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, εμφανιζόμενο παράλληλα  και ως «σωτήρας της Ελλάδος»!
Τις τελευταίες δεκαετίες το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, όχι από κοινωνική ευαισθησία και φροντίδα για τον Λαό μας, αλλά μόνον από υστεροβουλία «φρόντισε», με δανεικά όμως χρήματα και κατά παράβαση των διεθνών κανόνων της Οικονομίας, για εκατοντάδες χιλιάδες ρουσφετολογικές προσλήψεις, δυσανάλογες αυξήσεις μισθών και συντάξεων/εφάπαξ, για εκατοντάδες χιλιάδες πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, για χορηγήσεις δεκάδων χιλιάδων συντάξεων «μαϊμού»,  για προνοιακά και δεκάδες άλλα επιδόματα,  προκλητικά  και φθοροποιά προνόμια σε διάφορες Συντεχνίες, αλλά και για άλλα πολλά. Είναι αυτά που τώρα οι «Πάγκαλοι» λένε ευθαρσώς ότι «τα φάγαμε μαζί».Ενώ εις την πραγματικότητα όλα αυτά ήταν δώρα (!) με ύπουλες, άκρως επικίνδυνες «ναρκωτικές ουσίες», που μετέτρεψαν τους Έλληνες σε «ναρκομανείς ψηφοφόρους» των πελατειακών κομμάτων και την Πατρίδα μας σε μία απέραντη Ιθάκη. Τα πολλά λεπτά δεν ήταν στην απευθείας κλοπή. Ήταν εις την έμμεση, την νομότυπη, σε αυτή που τη βάφτιζαν κοινωνική πολιτική, η οποία όμως ως ήταν αναμενόμενο, διέλυσε κυριολεκτικώς και την κοινωνία και την παραγωγή και την ηθική και το μέλλον μας.

Μόνο με την εγκληματική αυτή μέθοδο που παγίδευε επί δεκαετίες ολόκληρο τον Ελληνικό Λαό, το κλειστό και διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας εξακολουθεί  ανενόχλητο να λεηλατεί την Πατρίδα μας και να λυμαίνεται τον ιδρώτα και τον μόχθο των Ελλήνων. Ώστε να ισχυρίζεται τώρα προκλητικά ότι «τα φάγαμε μαζί!». Με την διαφορά όμως, αντί να τιμωρηθούνε για την εθνική καταστροφή οι χιλιάδες «Πάγκαλοι» που λεηλάτησαν ανενόχλητοι και ατιμώρητοι την Πατρίδα μας, τιμωρείται τώρα ο Ελληνικός Λαός να τα επιστρέψει όλα με την εγκληματική λιτότητα, την ανείπωτη πτώχεια,  με απάνθρωπους εξευτελισμούς και απειλές, με εκποίηση του εθνικού πλούτου και εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας.
Με τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 ο Ελληνικός Λαός, δια της δημοκρατικής οδού και της  ψήφου του,  καλείται και πάλιν να επιβραβεύσει εκείνους που ευθύνονται για την εξαθλίωση και  κατάντια του. Το δράμα του Λαού μας έχει συνέχεια και μετά αυτές τις εκλογές!
Γεώργιος Εμ. Δημητράκης

Σχόλια