Απαγόρευσαν την βιντεοσκόπηση σε δίκη που αφορά όλους τους Έλληνες....

Η υπόθεση του ξεπουλήματος του Ελληνικού από το ΤΑΙΠΕΔ, ήρθε για μια ακόμα φορά στην δημοσιότητα, όταν συνεργάτιδα του δικηγόρου και εκπροσώπου πολιτικών φορέων Γιώργου Κόκκα, έγινε αντιληπτή από τον πρόεδρο του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου να βιντεοσκοπεί με κινητό τηλέφωνο, την ακροαματική διαδικασία. Από την στιγμή πάντως που υπάρχει ακροατήριο και ως εκ τούτου η ακροαματική διαδικασία είναι σε κοινή θέα, είναι μάλλον...
παράδοξο να απαγορεύεται η βιντεοσκόπηση. Εξάλλου σύμφωνα με το Αρθρο 93 παράγραφος δύο του Συντάγματος περί Διακρίσεις των Δικαστήριων, οι συνεδριάσεις κάθε δικαστηρίου είναι δημόσιες.
Στην εν λόγω ακροαματική διαδικασία συζητούντο οι αιτήσεις αναθεώρησης της απόφασης που έδωσε το ελευθέρας για το ξεπούλημα.
Ο πρόεδρος έδωσε μάλιστα εντολή να μην βγει το τηλέφωνο από την αίθουσα.
Ο κ. Κόκκας επεσήμανε ότι πρόκειται για δημόσια συνεδρίαση και ανέφερε μάλιστα ότι στα πρακτικά της προηγούμενης συζήτησης στο 6ο Τμήμα του  Ελεγκτικού Συνεδρίου, γράφτηκαν άλλα πράγματα από όσα ειπώθηκαν για την  ίδια υπόθεση και για αυτό υπέβαλλε αίτηση διόρθωσης των πρακτικών και για τον ίδιο λόγο προέβη στην βιντεοσκόπηση.
Τόνισε επίσης ότι ανάλογες βιντεοσκοπήσεις έχουν γίνει και στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ωστόσο ο πρόεδρος επέμεινε διακόπτοντας μάλιστα την ακροαματική διαδικασία έως ότου σβηστεί το επίμαχο βίντεο...
Όταν τελικά αυτό έγινε, συνεχίστηκε κανονικά η ακροαματική διαδικασία.
Ο κος Κόκκας σχολιάζοντας το περιστατικό στο koutipandoras.gr είπε τα εξής: «Οφείλουν ειδικά σε τέτοιες συμβάσεις, μείζονες που αφορούν την ίδια την αξία της Ελληνική γης να υπάρχει πλήρης δημοσιότητα. Η αποφυγή της δημοσιότητας μιας τέτοιας δίκης γεννά διάφορες σκέψεις, στις οποίες δεν θα ήθελα να επεκταθώ. Ο νοών νοείτω».
Να προσθέσουμε εδώ ότι το 6ο Τμήμα  του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την υπ΄ αριθμ. 3800/2014 απόφαση του έκανε δεκτή την αίτηση του ΤΑΙΠΕΔ, για ανάκληση προηγούμενης απόφασης του ίδιου δικαστηρίου που είχε σταματήσει τις σχετικές διαδικασίες για το Ελληνικό.
Η Περιφέρεια Αττικής κατέθεσε συμπληρωματικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ανεβαίνει το κόστος σε σχέση με τα 915 εκατομμύρια που είχαν συμφωνηθεί ως τίμημα, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «εξευτελιστική την τιμή πώλησης», ενώ παράλληλα τόνισε ότι η μεταβίβαση είναι αντίθετη στο άρθρο 107 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης, καθώς παραβιάζονται οι κανόνες του ανταγωνισμού.
Η εταιρεία LAMDA (συμφερόντων Λάτση) επισήμανε ότι τόσο η Περιφέρεια Αττικής όσο και ο κ. Κόκκας δεν έχουν έννομο συμφέρον να ασκήσουν τις αιτήσεις αναίρεσης. Το ΤΑΙΠΕΔ και το Ελληνικό δημόσιο ζήτησαν την απόρριψη των αναιρέσεων της Περιφέρειας και του κ. Κόκκα.
Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται…

http://www.koutipandoras.gr

Σχόλια