Το "Βενιζελίζειν" εστί -"ανίερον"- λάθος!

ΦΩΤΟ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ 21-11-2000 ....
τα "χώνει" άγρια στον Ευάγγελο ....έχει ενδιαφέρον, διαβάστε το. Ο παρ' ολίγον Ελευθέριος ....με την υπογραφή του (προεδρικό μέγαρο)  πάνω σε "λάθος" όνομα. 
Τό ανίερον λάθος!!!! 
Το "Βενιζελίζειν" ή άλλως ....ο "πολιτικός μεγαλοϊδεατισμός" του Ευάγγελου! -Είχε γραφεί στο βιβλίο πρακτικών -σε ορκωμοσία στον ΠτΔ- Ελευθέριος αντί Ευάγγελος ....και ο Βενιζέλος -με θριαμβευτικό ύφος- είπε, "ο δαίμων της ιστορίας". Ο -τότε- πρόεδρος -ενοχλημένος- του απάντησε ...."όταν υπογράφει κανείς έχει καθαρογραμμένο από κάτω το όνομα του...."  λέτε να το είχε δει; Ο άνθρωπος δεν παίζεται ....εκμεταλλεύεται -επικοινωνιακά- τα πάντα, ακόμη και τα ασήμαντα  ....για την προβολή της κομματικής, πολιτικής και της ιστορικής του εικόνας. 
*Ματαιοδοξία(;)  *Γράφει ο Αγιος Δωρόθεος Γάζης: «Οι θέλοντες την δόξαν όμοιοι εισί τινι γυμνώ όστις αεί θέλει ευρείν μικρόν ράκος ή ει τι δήποτε, ίνα σκεπάση την ασχημοσύνην αυτού・ ούτως και ο γυμνός από αρετών ζητεί την δόξαν των ανθρώπων».  
[ ΑΝΑΓΝΏΣΤΗΣ ]   
ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΕΠΊΣΗΣ:   
"ΑΝΆΔΕΛΦΟΣ" Ο ΒΕΝΙΖΈΛΟΣ" Έχει άραγε κάποια συγγένεια ο Ευάγγελος με τον Ελευθέριο Βενιζέλο;  
Α) Αν υπάρχει κάποια συγγένεια ....τότε πρέπει να είναι συγγενής και με την οικογένεια Κων. Μητσοτάκη ....ο οποίος έλκει την καταγωγή του -εκ μητρός και εκ πατρός- από τον "Εθνάρχη".   
Β) Μάλλον απίθανο φαίνεται -γεωγραφικά- ....ο ένας από την Κρήτη ....ο άλλος από την Β. Ελλάδα ....κομμάτι δύσκολο....  
Γ) Ο "Εθνάρχης" σύμφωνα με τον ΠτΔ  κ. Κ. Παπούλια ....(και με τον καθηγητή κ. Κατσανέβα) .....έχει Αρμένικο αίμα  ( Στις φλέβες  του μεγάλου πολιτικού Ελευθέριου Βενιζέλου, τρέχει αρμενικό αίμα λόγω των μετοικεσιών Αρμενίων στην Κρήτη από τον αρμενικής καταγωγής βυζαντινό αυτοκράτορα Νικηφόρο Φωκά. ) Δηλαδή ένας λόγος παραπάνω, ο Ευάγγελος να μην έχει καμιά συγγενική σχέση με τον Ελευθέριο Βενιζέλο ....και φυσικά και με την οικογένεια Κ. Μητσοτάκη *.

Σχόλια