Η παράδοση της Εξουσίας δεν είναι τυπική διαδικασία.

Η αξία του ηττημένου συνίσταται στην παραδοχή.
Όλες οι Μεγάλες Δυνάμεις αναγνωρίζουν το εκλογικό αποτέλεσμα και την αλλαγή εξουσίας. Αλλά εδώ όμως και το χειρότερο και ταυτόχρονα επικίνδυνο είναι να μην κάνει ενημέρωση ο απελθών Πρωθυπουργός στον εισερχόμενο, όταν μάλιστα

σύμφωνα με τον απελθόντα τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και να του τονίσει με απόρρητο διακομματικό έγγραφο - το οποίο να τονιστεί δημοσίως μόνον η εισαγωγή του - ποια σημεία πρέπει να προσέξει και τί μεσολάβησε και που βρίσκεται ο ύφαλος που μπορεί να τσακίσει το τσακισμένο αλλά αξιόπλοο ακόμη καράβι που λέγεται Ελλάδα.
Και θα θυμίσω τα λόγια του Εθνάρχη: <<Είναι πράγματα που γίνονται αλλά δε λέγονται και πράγνατα που λέγονται αλλά δε γίνονται>>.
Κι εδώ παραδίδεις το τιμόνι μιας χώρας σύμφωνα με το Δημοκρατικό Πολίτευμα κι αν χρειαστεί θα κάνεις ενημέρωση ολόκληρα μερόνυχτα αν χρειαστεί. Για να έχεις να λες ότι είπες όλη την αλήθεια και ειδικά την ενημέρωση των εξ απορρήτων πρόσωπο με πρόσωπο την χρονική στιγμή που όφειλες να κάνεις αυτό κι όχι έπειτα για να ρθεις και σαν "σωτήρας".
Γιατί η ευθύνη ανήκει σε μία Ισοπολιτεία σε όλες και όλους. Μόνο ελικόπτερο δεν χρησιμοποιήθηκε.
Η δε αυτοτιμωρία του λαού και των πολιτών πρέπει να πάρει ένα τέλος. Αυτά.
Αβέλλας Ν. Μιχαήλ
Μέλος Επιτροπής Διαβούλευσης Δ. Τεμπών - Αστυνομικός

olympuslight.blogspot.gr

Σχόλια