Το Λονδίνο ενισχύει τη συνοριακή ασφάλεια μετά την επίθεση στο Παρίσι

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορά της, περιλαμβανομένων των λιμανιών και των σημείων ελέγχου που διαθέτει στο γαλλικό έδαφος, ως απάντηση στην πολύνεκρη επίθεση στα γραφεία του εβδομαδιαίου σατιρικού περιοδικού “Σαρλί Εμπντό” στο Παρίσι, μετέδωσε το Ειδησεογραφικό Πρακτορείο REUTERS.

Μια εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε πως τα επιπλέον μέτρα ασφαλείας δεν οφείλονται σε συγκεκριμένες πληροφορίες και ότι δεν υπάρχουν σχέδια να αυξηθεί ο συναγερμός για επίθεση στη χώρα, ο οποίος βρίσκεται ήδη στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο.
“Ενισχύσαμε προληπτικά την ασφάλεια των συνόρων”, δήλωσε η εκπρόσωπος προς δημοσιογράφους. “Για παράδειγμα στα λιμάνια, οι άνθρωποι που θα περάσουν απ’ αυτά θα δουν αυξημένους ελέγχους στα αυτοκίνητα και τα φορτηγά, λίγο περισσότερο έλεγχο των φορτίων και θα δουν επίσης μια αυξημένη ορατή παρουσία”.
Η εκπρόσωπος ανέφερε ως παραδείγματα την ενίσχυση της ασφάλειας στα βρετανικά σημεία ελέγχου στο γαλλικό λιμάνι του Καλέ και στον τερματικό σταθμό του Eurostar στο Παρίσι, προσθέτοντας πως η Βρετανία έχει στείλει στη Γαλλία έναν ειδικό της αστυνομίας κατά της τρομοκρατίας.
http://mignatiou.com

Σχόλια