Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015

Μονόδρομος τα σκίτσα του Μωάμεθ και το βοδινό.

Είναι πρόκληση λένε οι μουσουλμάνοι η δημοσίευση σκίτσων του Μωάμεθ και σε αυτό συμφωνεί και μια μερίδα μη μουσουλμάνων φοβούμενοι ενδεχομένως τις αντιδράσεις ή και γιατί πράγματι να πιστεύουν ότι αυτό είναι απρέπεια. 
Είναι και οι άλλοι τους οποίους τους αφήνει εντελώς αδιάφορους το ζήτημα. Υπάρχουν και αυτοί που βλέπουν ποιο μακριά,
αναγνωρίζοντας ότι είναι μονόδρομος η συχνή αναπαραγωγή των σκίτσων καθώς, μόνο έτσι θα μπορέσουν οι μουσουλμάνοι να αντιληφτούν το φυσιολογικό, γιατί πως να το δούμε, δεν είναι αφύσικο μια κοινωνία να ζει για χιλιάδες χρόνια υπό τον φόβο, μήπως και κάποιος προβοκάτορας μικρό παιδί ή τρελός ζωγραφίσει κάποια στιγμή έναν Μωάμεθ σε κάποιον τοίχο!
Αλλά και τι θα γίνει αν αύριο μια ομάδα βουδιστών θεωρήσει ως πρόκληση για την θρησκεία τους την κατανάλωση ή την εκτροφή αγελάδων; Αναγκαστικά μου έρχεται στο μυαλό και τα μαθήματα που γινόταν από μερίδα ελλήνων χαζοαριστερών για τον τρόπο κράτησης και χειρισμού του κορανιού, λόγων των επεισοδίων που παραλίγο να προέκυπταν γιατί ένας αστυνομικός δεν κράτησε ευπρεπώς την σελίδα από το κοράνι που είχε στην τσέπη του κάποιος μετανάστης, πριν χρόνια στην Αθήνα. 
Οι ίδιοι οι μουσουλμάνοι επικολλούνται την ανάγκη κατανόησης τους από τον υπόλοιπο κόσμο, δυστυχώς δεν θα μπορέσει ποτέ να γίνει αυτό όσο οι ίδιοι δεν κατανοούν το φυσιολογικό, όπως αυτοί τρώνε το ιερό ζώο των βουδιστών έτσι και ίδιοι θα πρέπει να αναγνωρίσουν στους άλλους το δικαίωμα να ζωγραφίζουν ότι θέλουν και να κρατούν το κοράνι όπως θέλουν. 
Μονόδρομος λοιπόν η αναπαραγωγή σκίτσων του Μωάμεθ, μονόδρομος και κατανάλωση βοδινού. 
Μια ρεαλιστική λύση θα ήταν η επιβολή οικονομικών κυρώσεων σε όποιον Θεό δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη άλλων Θεών. 

κτηνοτρόφος από την Κρήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.