Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015

Οι Γερμανοί..κάνουν τον "Κινέζο" για το κατοχικό δάνειο..

 «70 χρόνια μετά το τέλος του πολέμου το ζήτημα των αποζημιώσεων έχει 'απολέσει το νομικό του έρεισμα'» Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γέγκερ το κεφάλαιο των επανορθώσεων, αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου έχει κλείσει. Και εκτός αυτού η Αθήνα δεν έχει διατυπώσει σχετικό αίτημα προς τη γερμανική κυβέρνηση. Για αυτό το λόγο, συμπεραίνει ο κ. Γέγκερ, μια τέτοια συζήτηση στερείται κάθε
βάσης. Οι δηλώσεις του εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών έγιναν σήμερα στο καθιερωμένο κυβερνητικό μπρίφινγκ της Τετάρτης στη γερμανική πρωτεύουσα. Αφορμή για τις δηλώσεις ήταν δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο σχετικά με έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για οφειλές 11 δις ευρώ της Γερμανίας προς την Ελλάδα από το αναγκαστικό δάνειο της Κατοχής.
Το θέμα έχει λήξει με τη «Χάρτα των Παρισίων»

«70 χρόνια μετά το τέλος του πολέμου το ζήτημα των αποζημιώσεων έχει 'απολέσει το νομικό του έρεισμα'»
Για να τεκμηριώσει την άποψη ότι το θέμα έχει λήξει ο κ. Γέγκερ σημείωσε ότι ήδη στο τέλος της δεκαετίας του ´50 η Γερμανία είχε υπογράψει με 12 δυτικά κράτη, με την Ελλάδα δε το 1960, συμφωνία για την αποζημίωση θυμάτων της εθνικοσοσιαλιστικής ιδεολογίας (εδώ προφανώς εννοούνται εβραίοι, ρομά και ομοφυλόφιλοι). Στο άρθρο 3 της σχετικής συμφωνίας αναφέρεται ότι κατά αυτόν τον τρόπο το θέμα του «εθνικοσοσιαλιστικού αδίκου» έχει «οριστικά ρυθμιστεί». Σε ό,τι αφορά τις επανορθώσεις για καταστροφές που προκάλεσαν οι δυνάμεις κατοχής, η άποψη του Βερολίνου είναι ότι σχεδόν 70 χρόνια μετά το τέλος του πολέμου το ζήτημα των αποζημιώσεων έχει “απολέσει το νομικό του έρεισμα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.