ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Πρόσωπα – εκπλήξεις στη νέα κυβέρνηση

Πρόσωπα-εκπληξη προαλείφονται για τα υπουργεία του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσωπα που προκαλούν συζητήσεις κι έχουν ενδιαφέρον!!…
ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΣΙΜΑΤΗ
Οι πληροφορίες του HellasForce θα δημιουργήσουν πολύκροτες αναταράξεις….

Πρόεδρος της Βουλής αναμένεται εκτός απροόπτου να τοποθετηθεί ο Θοδωρής Δρίτσας –επιφανές και ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αν και ακούστηκε το όνομά του και για το θώκο του υπουργείου Άμυνας.
Εξωκοινοβουλευτικό στέλεχος δίπλα στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να είναι ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και Πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος ο κ. Παναγιώτης Νικολούδης.
Το υπουργείο Ναυτιλίας λέγεται ότι έχει συμφωνηθεί να δοθεί στον Πάνο Καμένο – ο οποίος ενδεχομένως αλλά με λίγες πιθανότητες ίσως αναλάβει το νευραλγικό ¨Άμυνας ενώ θέσεις υφυπουργών θα δοθούν σε τρία στελέχη των ΑΝΕΛ.
Το υπερυπουργείο Ανάπτυξης στο οποίο θα συμπεριληφθεί το Τουρισμού θα αναλάβει ο Γιώργος Σταθάκης με υφυπουργό τον Μ. Κριτσωτάκη.
Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα είναι ο Γιάννης Δραγασάκης με ευθύνη στα οικονομικά, υπεύθυνος διαπραγμάτευσης ο Γ. Βαρουφάκης ενώ αρμόδιος για τα έσοδα ο Ευκλ.Τσακαλώτος.
Στο Παιδείας οδεύει ο καθηγητής Κων. Τσουκαλάς ενώ για το εξωτερικών προαλείφεται ο έμπειρος καθηγητής  Ν. Κοτζιάς με δεξί του χέρι τη Νάντια Βαλαβάνη και τον Ν. Χουντή αρμόδιο για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα.
Στο Δικαιοσύνης η Ζωή Κωνσταντοπούλου και στο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Βασίλης Αποστόλου.
Το Υγείας πιθανολογείται να το πάρει ο Π. Κουρουπλής με υφυπουργό τον βουλευτή Ρεθύμνου κ. Ξανθό που ειδικεύεται στην φαρμακευτική πολιτική.
Συνεργασίες θα επιχειρήσει να κάνει ο κ. Τσίπρας τόσο με τον πρώην βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Γ. Πανούση, τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φ.Κουβέλη ενώ ενδέχεται να κάνει πρόταση και στον γενικό γραμματέα Διαφάνειας της Ν.Δ και πρώην Αντιπρόεδρο Βουλής Γ.Σούρλα.
Το Εσωτερικών ενδέχεται μετονομαστεί σε Προεδρίας με υπουργό τον εξ απορρήτων του κ. Τσίπρα Πάνο Σκουρλέτη όπου θα περιλαμβάνονται τα χαρτοφυλάκια Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Μετανάστευσης. Εκεί θα έχει λόγο ένας άξιος της πολιτικής με βαρύ όνομα στην νεώτερη Ιστορία του τόπου ο Στάθης Παναγούλης που  πήρε καλή σειρά  στη δύσκολη Β. Αθηνών.

Σχόλια