Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015

Γερμανική εφημερίδα : Η Τρόικα απέτυχε...

«Η Τρόικα απέτυχε» είναι ο τίτλος της εφημερίδας Die Zeit, η οποία δημοσιεύει άρθρο του Αλέξανδρου Κρητικού, διευθυντή στο Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών (DIW) του Βερολίνου. Στο άρθρο σημειώνεται:
Η μεταρρυθμιστική διαδικασία υπό την τρόικα απέτυχε. Στα πέντε χρόνια, αυτό που κυρίως επετεύχθη, ήταν η μείωση των μισθών και των κοινωνικών δαπανών. Οι σημαντικές δομικές αλλαγές δεν προχώρησαν. Σε πολλές γειτονικές χώρες ακριβώς αυτές οι μεταρρυθμίσεις εφαρμόστηκαν και χωρίς μάλιστα οικονομική βοήθεια από την ΕΕ, πρόσφατα στη Σερβία. Στην Ελλάδα αντίθετα η γραφειοκρατία βρίσκεται στο ίδιο σημείο όπως πριν από πέντε χρόνια και η Ελλάδα δεν έγινε πιο ανταγωνιστική. Όπως και πριν, λείπουν οι προϋποθέσεις ώστε να ξεδιπλωθούν οι μοντέρνες και νεωτεριστικές δυνάμεις που υπάρχουν».
O καθηγητής Αλέξανδρος Κρητικός
Το άρθρο καταλήγει στο ότι οι πιστωτές θα πρέπει και αυτοί να μάθουν από τα προηγούμενα πέντε χρόνια και ότι ένα κούρεμα θα πρέπει να συνοδεύεται από μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις ώστε να υπάρξει θετική επιρροή στην οικονομική ζωή της Ελλάδας.
H Neue Zürcher Zeitung αναφέρει πως «ο Έλληνας πρωθυπουργός Σαμαράς είχε στόχο το 2012 να βγάλει τη χώρα από την οικονομική κρίση. Για το λόγο αυτό έπρεπε να ληφθούν σκληρά μέτρα». Η αναφορά της εφημερίδας κλείνει αναφέροντας ποιους αφορούσαν τα μέτρα:
«Το κόστος της μεταρρυθμιστικής πολιτικής, που ακολούθησε τα τελευταία δυόμιση χρόνια η κυβέρνηση Σαμαρά, έπεσε στις πλάτες των συνταξιούχων και της μεσαίας τάξης. Υπέστησαν μείωση του εισοδήματός τους ύψους 30%. Ακριβώς αυτή η ομάδα μπορεί να αποδειχθεί ο καθοριστικός παράγοντας για τις επικείμενες εκλογές της Κυριακής, όταν οι πολίτες θα κληθούν να αποφασίσουν για την επόμενη κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.