Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2015

ΣΟΚ… Σε παπικό ναό θέλει να μετατρέψει το Πατριαρχείο τον Άγιο Φωκά της Πάτμου!!!


ΣΟΚ… Σε παπικό ναό θέλει να μετατρέψει το Πατριαρχείο τον Άγιο Φωκά της Πάτμου!!!ΠΡΟΣΟΧΉ… Γίνεται προσπάθεια όχι μόνο άλωσης του νησιού αλλά και της ορθοδοξίας μέσω της πλαγίας οδού… Ασφυκτικές πιέσεις άσκησε τις τελευταίες εβδομάδες προς τον ηγούμενο και την αδελφότητα της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου κατ” εντολή του Οικουμενικού Πατριάρχη
Βαρθολομαίου. Προκειμένου η Ιερά Μονή να παραχωρήσει τον Ιερό Ναό του Αγίου Φωκά, που βρίσκεται στην είσοδο του λιμανιού στους Παπικούς και συγκεκριμένα στους Ουίτες… Το ζήτημα αυτό όπως αναμενόταν προκάλεσε αναταραχή στο νησί…
Ναός λοιπόν για τους Καθολικούς στην Πάτμο και μάλιστα έτοιμος θέλει να χαριστεί το Πατριαρχείο στον Πάπα – άραγε έναντι ποιου ανταλλάγματος; Και τώρα εξηγούνται οι εναγκαλισμοί των δύο στο Πατριαρχείο.
Ο ηγούμενος αρχιμανδρίτης, Κύριλλος σε συνεννόηση με την εναπομείνασα αδελφότητα αρνήθηκε κατηγορηματικά να συναινέσει στις πατριαρχικές πιέσεις που ασκήθηκαν προφορικά. Αρχικά ζήτησε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο να υποβάλει το αίτημα γραπτώς, κάτι που εκείνο αρνήθηκε, για να αποφύγει τη γενική λαϊκή κατακραυγή. Στη συνέχεια όμως απέστειλε υπόμνημα, στο οποίο καταγράφει επακριβώς τους λόγους της άρνησης να παραδώσει στους Ουνίτες του Βατικανού την ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Φωκά.
Άραγε θα δεχτεί ο Πάπας αν αύριο του ζητηθεί (που δεν πρόκειται…) να φτιαχτεί ναός ορθόδοξος στο Βατικανό ή στην πλατεία του Αγίου Πέτρου ή Μάρκου; Τι σκοπός εξυπηρετείται;
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο υποστήριζε ότι διά του τρόπου αυτού θα ενισχυθεί και θα αυξηθεί κατακόρυφα ο θρησκευτικός τουρισμός (το «τυράκι»), αφού αναμένεται να υπερδιπλασιαστούν οι παπικοί προσκυνητές από την Ευρώπη, οι οποίοι θα εξυπηρετούνται λειτουργικά!!!
Μέσα στο πλαίσιο αυτό κυκλοφορεί και μια έντονη φημολογία που έχει να κάνει με την απαίτηση του Βατικανού να αλώσει το Άγιον Όρος με το αιτιολογικό της δήθεν εντρύφησης των Παπικών στον Αγιορείτικο μοναχισμό.
Και όλα αυτά την ίδια ώρα που ο άθεος, Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός της Ελλάδας…
hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.