Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015

Αρχείο Καραμανλή: μύδροι για Παπανδρέου, Μητσοτάκη, Σαμαρά...

Η "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ" TETAPTH 14 MAΪOY 1997
Ο 12ος και πλέον «επίκαιρος»– τόμος του Αρχείου Καραμανλή περιλαμβάνει εξίσου εγκαιροφλεγείς χαρακτηρισμούς.
O πρώην πάρεδρος της Δημοκρατίας καταγράφει....
την πολιτική του A. Παπανδρέου ως «εξωπραγματική, αντιλαϊκή και επικίνδυνη», ενώ για τα γεγονότα της προεδρικής εκλογής του 1985 εκφράζει τη βαθιά ανησυχία του όταν διαπίστωσε «ότι ένας πρωθυπουργός μπορούσε να συμπεριφέρεται ως κοινός απατεώνας».
Για τον κ. K. Μητσοτάκη, ο K. Καραμανλής σημειώνει ότι οι σχέσεις τους «ήταν ψυχρές μέχρι δυσάρεστες» και ότι ο πρώτος διακατέχονταν από «το γνωστό φαινόμενο του συμπλέγματος» έναντί του.  
Και, τέλος, αναφορικά με τον κ. Aντ. Σαμαρά, επισημαίνεται η διγλωσσία της κυβερνήσεως της N.Δ. στο Σκοπιανό με διαφωνούντας –επί μήνες– τον τότε υπουργό Εξωτερικών, που δεν παραιτείτο, και τον πρωθυπουργό (κ. Mητσοτάκη) οποίος δεν τον απομάκρυνε... (Σελ. 4)

Η ΑΠΆΝΤΗΣΗ Α. ΣΑΜΑΡΆ.
O πρόεδρος της Πολιτικής Άνοιξης κ. Αντώνης Σαμαράς υπογράμμισε ότι προκύπτουν
τρία στοιχεία από τα αρχεία:
Πρώτον ότι τήρησε με θρησκευτική ευλάβεια την απόφαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.
Δεύτερον ότι ο K. Καραμανλής συνηγόρησε στην αποπομπή του και στην συνέχεια υπερθεμάτισε φανατικά υπέρ των θέσεών του για να αποτρέψει τον συμβιβασμό που προωθούσε ο κ. Μητσοτάκης.
Και τρίτον ότι τα πρακτικά των δυο συμβουλίων των πολιτικών αρχηγών που φωτίζουν πλήρως την αλήθεια δεν δίνονται στην δημοσιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.