ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΕ ΨΗΦΙΣΩ ΥΠΟΨΗΦΙΕ;

Εδώ είμαστε, η, όπως έλεγαν παλιά, «εδώ ήρθαμε…». Πάμε φουλαριστοί στις εκλογές, οι μέρες πλησιάζουν, τα κινητά μας γέμισαν με μηνύματα υποψήφιων που ζητούν τη ψήφο μας για να «πάνε μπροστά» τη χώρα, ακούμε σε ομιλίες ένα σωρό μπούρδες, ένα σωρό ταξίματα και ψευτιές, τα γνωστά και μη εξαιρετέα όπως για παράδειγμα....
«δεσμεύσεις πως δε θα μπουν άλλοι φόροι» (πόσες φορές το ακούσαμε αυτό θυμάται κανείς η χάσαμε το λογαριασμό;) και άλλα πολλά, τα γνωστά ρε παιδί μου των προεκλογικών εκστρατειών!
Βλέποντας τη βουλή τα τελευταία χρόνια, παρατήρησα πως εκτός του ότι είναι η «χαρά του αλσχάιμερ» (το 85% από ηντα και πάνω), είναι κάτι όπως έλεγε ένα παλιό τραγούδι «από τον παππού στον εγγονό» ένα πράμα….
Τα έδρανα, πάνε βάσει κληρονομικότητας, σε παιδιά, εγγόνια, ανίψια, ξαδέλφια, μπατζανάκηδες, κουμπάρους, γι αυτό και μας παίρνει συνέχεια ο οξαποδώ, γιατί δε μπορούμε να γλυτώσουμε από τους ίδιους, και τους ίδιους.

Και για να μην το ξεχάσω, έτσι, για να μη τρέφουν ορισμένοι αυταπάτες, ΟΛΟ αυτό το εκλογικό πανηγύρι, πληρώνεται όπως είναι φυσικό από τις τσέπες του κοσμάκη, και όχι από το μπεζαχτά των κομμάτων, τα οποία ξεφυτρώνουν κάθε λίγο και λιγάκι σαν τα μανιτάρια. Το έγραψα και πιο παλιά, πως όποιος έχει φάει «μαύρισμα» σε εκλογές, όποιος έχει αποτύχει (και είναι πολλοί ετούτοι) πάει και κάνει ένα κόμμα, και έτσι προσθέτει ακόμα ένα βάρος στην καμπούρα μας.
Τι έχουμε λοιπόν σε λίγες μέρες εκτός από τις άσχημες εκπλήξεις που περιμένουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ;
Το «κοπάδι» (γιατί έτσι μας βλέπουν), θα πάει και πάλι να ψηφίσει μπλε, πράσινους, κίτρινους, κεραμιδί, να ψηφίσει του ΙΔΙΟΥΣ ουσιαστικά που μας έφεραν σε αυτό το χάλι, με μια ανεργία στα ύψη, με μια υγεία που σου εξασφαλίζει πλέον το σίγουρο «ξεμποστάνιασμα», με μια παιδεία που μόνο κάτι τέτοιο δεν είναι, με μια χώρα, ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΗ από άκρη σε άκρη και όλους εμάς να είμαστε οι αυριανοί υπηρέτες των νέων αφεντικών μας.

ΓΙΑΤΙ να σε ψηφίσω λοιπόν υποψήφιε;
Θα μου πεις, έχω «πρόγραμμα»…..

Σοβαρά; Και εγώ έχω πονοκέφαλο. ΠΟΙΟ πρόγραμμα έχεις αλήθεια; ΠΟΙΟΣ από ΟΛΟΥΣ εσάς που κυβέρνησαν (οι ίδιοι η τα κόμματα σας) εφάρμοσε ποτέ έστω τα μισά του όποιου προγράμματος;
Έτσι, για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, γιατί θα πρέπει να σας πω πως τα «χαϊβάνια» ξύπνησαν.

ΓΙΑΤΙ να σε ψηφίσω υποψήφιε; Θα μου πεις, ΘΑ αγωνιστώ για ένα καλύτερο αύριο της χώρας….
Σοβαρά; ΤΩΡΑ το θυμηθήκατε το «καλύτερο αύριο»; Τόσα χρόνια ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ; Να σας πω;
Μας εξαφανίσατε το σήμερα και το αύριο… Για ΠΟΙΟ αύριο μιλάτε λοιπόν;
Το μόνο για το οποίο ανησυχούσατε, ήταν οι καρέκλες σας, οι φουσκωμένοι μισθοί σας, και πως θα «φάτε» πιο πολύ τα κομμάτια μας.
Θέλεις κι άλλα; Άστο καλύτερα γιατί δε σε συμφέρει.

ΓΙΑΤΙ να σε ψηφίσω υποψήφιε λοιπόν;
ΠΩΣ έρχεσαι όλο ΘΡΑΣΟΣ και ζητάς την ψήφο μου; Για τόσο χαζό με έχεις; Το παραβάν την Κυριακή των εκλογών, θα βγάλει πολλές κατραπακιές, και αυτό το μυρίστηκαν πολλοί γι αυτό και ΔΕΝ συμμετέχουν στις εκλογές αυτές.

Κάποιοι άλλοι πάλι, ξαναμπαίνουν στο «παιχνίδι», και ας είναι της κλάσης του 20’ και ας είναι δοκιμασμένοι ξανά και ξανά αλλά «στυφοί» στη γεύση και στην ουσία.
Γεγονός φίλοι υποψήφιοι είναι, πως αυτές οι εκλογές είναι πολύ δύσκολες, και η κάλπη, θα βγάλει ΠΡΩΤΑ «λαιμητόμους», και ΜΕΤΑ «κυβέρνηση».
Λίγες μέρες έμειναν, ετοιμαστείτε για τον χειρότερο εφιάλτη σας, πολύ χειρότερο από εκείνον που φέρατε σε εμάς.
Βασίλης Τσούγκαρης

Σχόλια