Αντικομουνιστής ο ένας(Γ.Α.(Σ.)Π.), αντικομουνιστής κι' ο άλλος (Γ.Α.Βλάχος της "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉΣ")....αλλά ποιος είναι ο πιο "μεγάλος";

Α) Γ.(εώργιος) Α.(νδρέα) (Σ.(ταυρόπουλος)-Π.(απανδρέου) - Παππούς του Γ.Α.Π
- Διαβάστε  στην συνημμένη** ....υπ' αριθ. Ε.Π 1010/11-3-65 "εγκύκλιον" -με την ένδειξη "εμπιστευτικόν"(αν είναι δυνατόν!)- .που έστειλε ως πρωθυπουργός και υπουργός παιδείας και θρησκευμάτων ... στους "Γενικούς Επιθεωρητές Μέσης Εκπαιδεύσεως" ....για τον κομουνιστικό κίνδυνο ....από την δραστηριότητα της "Νεολαίας Λαμπράκη".

ΈΓΡΑΦΕ Η ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΉ ΕΠΙΣΤΟΛΉ, ΜΕΤΑΞΎ ΆΛΛΩΝ "ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑΤΙΚΏΝ ΦΡΆΣΕΩΝ":
- "Ο Κομουνισμός είναι εχθρός του Έθνους και του Λαού".
-  "Πανταχόθεν καταγγέλλεται ότι η Νεολαία Λαμπράκη καταβάλει μεγάλας προσπαθείας προσεταιρισμού μαθητών των Γυμνασίων".
- "Διεπιστώθη ποσοστόν 12% οπαδών της ΕΔΑ κατά τας τελευταίας εκλογάς ....υπάρχουν μαθηταί εμποτισμένοι από τας οικογενείας με αριστεράν ιδεολογίαν".
- "Εφιστώ την προσοχήν όλων των καθηγητών των Γυμνασίων και τους καθιστώ υπευθύνους δια πάσαν σχετικήν δραστηριότητα της Νεολαίας Λαμπράκη".
- "Αν υπάρχουν διδάσκαλοι έστω και απλώς συμπαθούντες ή ανεχόμενοι τον κομμουνισμόν δεν έχουν θέσιν εις την Εκπαίδευσιν".
- Ο Εθνικός φρονηματισμός είναι η πρώτη αποστολή του διδασκάλου".
- "Τα δικά μας ιδανικά είναι τα ιδανικά του Ελληνοχριστιανικού Πολιτισμού".
- Παρακαλώ εις το τέλος εκάστου μηνός υποβάλετε -εμπιστευτικώς- εις το γραφείον του Υπουργού σχετικήν έκθεσιν....(κατασκευή κανονικών ρουφιάνων δηλαδή).

   ....και μετά αναρωτιόμαστε ποιον είχε "πρότυπο" ο Γεώργιος  Παπαδόπουλος   [Ο πατέρας του Χρήστος ήταν στενός φίλος και πολιτικός οπαδός του Γεωργίου Παπανδρέου Μάλιστα, ο πατέρας του δικτάτορα πολλές φορές ενεργούσε και ως «κομματάρχης» του Παπανδρέου στα γύρω χωριά -σχετ. στην wikipedia ]
 
 "ΠΑΠΑΝΔΡΕΪΚΌ ΑΝΤΙΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΌ ΣΎΝΔΡΟΜΟ" ....ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΉ ΠΑΡΆΔΟΣΗ.


Β) Γ.(εώργιος) A. B.(λάχος)

"ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ"13 MAΪOY 1948

Από άρθρον του Γ.(εωργίου) A. B.(λάχου) με τίτλο «Tο Σύνταγμα»: «(...) Nα γίνη ένα Σύνταγμα που θα (....) ορθώση μεταξύ του Kομμουνισμού και του Kράτους ένα τείχος σινικόν, πανύψηλον, αδιαπέραστον που να λέη:  O Kομμουνισμός ως επανάστασις κατά του Έθνους τίθεται εκτός Nόμου.
 O κομμουνιστής δεν είναι Έλλην πολίτης και δεν απολαύει ουδενός ευεργετήματος και ουδεμιάς προστασίας.  Δεν έχει το δικαίωμα να εργάζεται εν Eλλάδι, είτε ως δημόσιος, είτε ως ιδιωτικός υπάλληλος, είτε δι’ ίδιον λγαριασμόν.  Tο Kράτος τον απελαύνει, αι πρεσβείαι μας και αι προξενικαί μας αρχαί εις το εξωτερικόν τον αγνοούν (....)».

Υ.Γ
-  Το "αντικομουνιστικό σύνδρομο" του ιδρυτή της εφημερίδας, Γεωργίου A. Βλάχου (και της κόρης του Ελένης) -δυστυχώς- φαίνεται ότι "έφτασε"(;) ....μέσω του DNA της "κληρονομικής" δημοσιογραφίας  ....και σε κάποιους κυρίους/ες του συγκροτήματος ....που "εμποτισμένοι μ' αυτό το κλίμα" ...."καλλιεργούν" άθελά τους(;) το νεο-εμφυλιακό σπέρμα ....που σαν φυτρώσει θα φέρει τον όλεθρο στον λαό και την πατρίδα(που μονίμως επικαλούνται).

- "Την σήμερον ημέρα", φίλοι και φίλες (μην "ΣΚΑ(Ι)τε" τόσο ....σας κάνει κακό στην επιδερμίδα) ....τα "πολιτικά ήθη" δεν είναι τα ίδια της εποχής του Γεωργίου A. Bλάχου ....γι' αυτό και κάποιοι/ες, ας κουνήσουν λίγο δυνατά το κεφάλι τους ....μήπως και "συνέλθουν" ....κυρίως αυτοί/ες που επικαλούνται "πλειστάκις την ημέρα" το  όνομα της Δημοκρατίας.
- Επίσης, οι θέσεις-απόψεις  του Γ. Βλάχου ασφαλώς και "σχετίζονται" με τα εμφυλιακα δρώμενα και τα πολιτικά ήθη της εποχής που αναφέρεται το δημοσίευμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉΣ(13.05.1948).
- Σαφώς είναι πολύ διαφορετικό και το κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο που ο ΓΑΠ - Παππούς, έστελνε την συνημμένη ....υπ' αριθ. Ε.Π 1010/11-3-65 "εγκύκλιον" -με την ένδειξη "εμπιστευτικόν"(αν είναι δυνατόν!) ως πρωθυπουργός και υπουργός παιδείας και θρησκευμάτων ....προς τους "Γενικούς Επιθεωρητές Μέσης Εκπαιδεύσεως" ....για τον κομουνιστικό κίνδυνο ....από την δραστηριότητα της "Νεολαίας Λαμπράκη".

....και μετά -αργότερα- ο Ανδρέας Παπανδρέου έκανε -για σκεφθείτε λίγο- Π.τ.Δ. τον δικαστή κ. Χρ. Σαρτζετάκη ....ο πολιτικαντισμός της οικογένειας "ΠΑ(πανδρέου)ΣΟΚ" -διαχρονικά- δεν έχει όρια!

Σχόλια