Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015

Πιθανό κούρεμα του ελληνικού χρέους με τις ευλογίες των Βρυξελλών;


Πιθανό νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους με τις ευλογίες των Βρυξελλών;
Στα σενάρια γύρω από το ενδεχόμενο ενός νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους επανέρχεται σημερινό σχόλιο της αριστερής Tageszeitung του Βερολίνου με τίτλο «προ του κουρέματος χρέους». Όπως παρατηρεί ο σχολιαστής,
την ώρα που κανείς δεν τολμά να την αρθρώσει δημοσίως, η λέξη «κούρεμα» βρίσκεται «σε όλα τα στόματα», όπως επισημαίνει. Όπως εκτιμά ο αρθρογράφος, το γεγονός ότι «αυτή η συζήτηση ανακύπτει πάλι, ειδικά δύο εβδομάδες πριν από τις κοινοβουλευτικές εκλογές, είναι στα μέτρα της αριστερής αντιπολίτευσης – αυτή ζητά άλλωστε επιτακτικά μία αναδιάρθρωση του χρέους». Ο σχολιαστής σημειώνει ότι το γεγονός ότι «στις Βρυξέλλες σκέφτονται φωναχτά το ενδεχόμενο ενός κουρέματος χρέους» σημαίνει ότι μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «δεν αντιμετωπίζεται μόνο σαν απειλή για την Ευρώπη αλλά και σαν πιθανός διαπραγματευτικός εταίρος». Ο σχολιαστής επισημαίνει ότι προσεκτικοί παρατηρητές θα ήταν σε θέση να διακρίνουν ότι υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «μετρίασαν κάπως την προεκλογική ρητορική τους προς το εξωτερικό και εφιστούν την προσοχή στο ότι επιδιώκουν έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό και μεγαλύτερες επιβαρύνσεις των εύπορων. Οι ευρωπαίοι εταίροι δεν θα είχαν πιθανόν τίποτα ενάντια σε αυτό. Ακόμη κι αν πρέπει ως αντάλλαγμα να γίνει ένα κούρεμα χρέους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.