ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 2015: ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ!

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ – ΚΛΕΙΔΙΑ, Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ Γ. ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Λιτό κυβερνητικό σχήμα με 10 έως 12 υπουργεία, πρωτοκλασάτα στελέχη σε θέσεις κλειδιά για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την ανόρθωση της οικονομίας, αλλά και ενοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών που θα υπάγονται .....

απ’ευθείας στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα περιλαμβάνουν οι βασικές τομές της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Θέμα… ωρών είναι, όπως όλα δείχνουν, ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας από τον Αλέξη Τσίπρα με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, μετά τη σαρωτική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και τη θριαμβευτική είσοδο των ΑΝΕΛ στη Βουλή. Ο δρόμος ανοίγει διάπλατα, καθώς το πρωί ο κ. Τσίπρας θα πάρει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Κάρολο Παπούλια και με ταχύτατες διαδικασίες θα προχωρήσει στην ολοκλήρωση των συμφωνιών με τον Πάνο Καμμένο για τη δημιουργία μιας κυβερνητικής πλειοψηφίας 163 βουλευτών. Ποια όμως θα είναι τα πρόσωπα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ που θα έχουν τον πρώτο λόγο για τη συμμετοχή τους σε αυτό το νέο κυβερνητικό σχήμα, που ο Αλέξης Τσίπρας έχει δεσμευτεί ότι θα είναι ολιγομελές;
Ο ρόλος του Γιάννη Δραγασάκη
Στα κομβικά υπουργεία Οικονομίας και Ανάπτυξης σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η ανάληψη χαρτοφυλακίων από τους κ.κ. Σταθάκη, Τσακαλώτο και Βαρουφάκη, ενώ τον συντονιστικό ρόλο των συγκεκριμένων υπουργείων αλλά πιθανότατα και όλου του κυβερνητικού σχήματος θα έχει ο Γιάννης Δραγασάκης, που θα έχει την θέση του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης.
Η ενοποίηση υπουργείων (π.χ. Δημόσιας Διοίκησης, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης) θα φέρει πιθανές ανατροπές σε πρόσωπα που έπαιζαν μέχρι σήμερα σκιώδη ρόλο από θέση αντιπολίτευσης και ασκούσαν κοινοβουλευτικό έλεγχο. Για το συγκεκριμένο υπουργείο δεν αποκλείεται, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb, η θέση να καταληφθεί από ευρωβουλευτή που είχε την ευθυνη πρίν μετακομίσει στις Βρυξέλλες. Σε διαφορετική περίπτωση η κ.Ζωή Κωνσταντοπούλου φαίνεται να έχει το προβάδισμα, αν και «παίζει» και ο Αλ.Μητρόπουλος.

Για το υπουργείο Εξωτερικών ακούγονται τα ονόματα του Ν.Κοτζιά και της Νάντιας Βαλαβάνη, ενώ το υπουργείο Εργασίας θα το αναλάβει ο Παν.Λαφαζάνης. Υπάρχει περίπτωση ωστόσο να τοποθετηθεί τελικα στο υπουργείο Ενέργειας και Μεταφορών – Υποδομών, οπότε στην οδό Σταδίου θα εγκατασταθεί πιθανότατα ο Δημ. Στρατούλης.
Για το υπουργείο Παιδείας (Πολιτισμού και Αθλητισμου) ακούγονται τα ονόματα των Τασ. Κουράκη και Θ. Φωτίου, ωστόσο έντονα συζητείται η αξιοποίηση του πανεπιστημιακού Κων. Τσουκαλά.

Θέση δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα θα έχουν Νίκος Παππάς και Πάνος Σκουρλέτης, ενώ την εκπροσώπηση της κυβέρνησης στα Media θα αναλάβει πιθανότατα ο διευθυντής της «Αυγής», δημοσιογράφος Νίκος Φίλης.
Ονόματα – επλήξεις αναμένονται στα νέα υπουργεία «Μετανάστευσης» και «Επιστημών».

Τα πρώτα νομοσχέδια
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ NEWSBOMB.GR

Σχόλια