Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η Κίνα προσφέρει στρατιωτική βοήθεια στο Ιράκ για την καταπολέμηση του ISIS

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράκ, Ibrahim Jafari αναφέρει πως ο Κινέζος ομόλογός του, Wang Yi, έχει κάνει μια προσφορά για να βοηθήσει τη χώρα του στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους. Το Πεκίνο έχει προσφερθεί εθελοντικά να βοηθήσει με αεροπορικές επιδρομές, χωρίς να ενταχθεί στον συνασπισμό των ΗΠΑ κατά του ISIS.

Η συζήτηση μεταξύ των υπουργών έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια συνάντησης την καταπολέμηση της τρομοκρατίας των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Financial Times. Η προσφορά της Κίνας είναι ένα βήμα μακριά από την επίσημη πολιτική της μη επέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών.
Η Κίνα προσφέρει στρατιωτική βοήθεια προς το Ιράκ για την καταπολέμηση του ISIS 1«[Κ Wang] είπε, η πολιτική μας δεν μας επιτρέπει να συμμετέχουμε στη διεθνή συμμαχία. Έχω χαιρετήσει αυτή την πρωτοβουλία. Του είπα … είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε με τον συνασπισμό, αλλά και συνεργαστούμε με άλλες χώρες έξω από το συνασπισμό», δήλωσε ο Jafari δήλωσε στους Financial Times.

Wang Yi.
Wang Yi.
Το υπουργείο Άμυνας της Κίνας αρνήθηκε να σχολιάσει. Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών – είχε πει πως ο Wang είχε πει στον Jafari κατά τη διάρκεια συνάντησης τους, ότι η Κίνα υποστήριξε τις προσπάθειες του Ιράκ να ενισχύσει την ικανότητά του για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας μέσω της ανταλλαγής πληροφοριών και της κατάρτισης του προσωπικού. Αρνήθηκε να σχολιάσει το κατά πόσον η Κίνα προωθεί αεροπορική υποστήριξη ή πυραύλους στο Ιράκ.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στη βιομηχανία πετρελαίου του Ιράκ και θα χάσει δισεκατομμύρια αν το Ισλαμικό Κράτος (IS, πρώην ISIS) καταφέρει να ανακτήσει μεγάλη μερίδα του πετρελαίου της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.