ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ....

«Τώρα οι «ημέτεροι» ετοιμάζονται να υποδεχθούν μετά βαΐων και κλάδων και τον εφιάλτη Γιωργάκη ως τον νέο σωτήρα μας. Δείτε κατωτέρω με πλήρη στοιχεία το τι συνέβη το 2009 και  το 2010 που οδήγησε τον Ελληνισμό σε εξόντωση και τον Εθνικό και ιδιωτικό πλούτο σε ξεπούλημα και δήμευση».
Χθες είχαμε την θερμή υποδοχή του «γλυκύτατου τζιχαντιστή Νταβούτογλου.
Που ούτε λίγο ούτε πολύ,
απαίτησε δημόσια να μοιραστούμε μαζί του (η καλοσύνη του που δεν τον απαίτησε όλον σε αυτό το στάδιο)   τον Εθνικό μας πλούτο Ελλάδας και Κύπρου,  κτλ (Θράκη, Αιγαίο ακόμα και Θεσσαλονίκη κατά Ερτογάν, κτλ),  
Τώρα οι ημέτεροι ετοιμάζονται να υποδεχθούν μετά βαΐων και κλάδων και τον εφιάλτη Γιωργάκη ως τον νέο σωτήρα μας.
Στηριζόμενοι στην άγνοια του Ελληνισμού.
Στο πλαίσιο αυτό εκλήθη «δημοκρατικά» από ένα μεταμεσονύκτιο «κόντρα» τηλεοπτικό κανάλι να εκφέρει τις απόψεις του,  ο λίαν «έξυπνος» κ. Βγόντζας του βαθέως ΠΑΣΟΚ ( Συμμετείχε στην Ομάδα υπεράσπισης του πρώην Πρωθυπουργού Ανδρέα Γ. Παπανδρέου για το "Σκάνδαλο Κοσκωτά" τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της Δίκης του ειδικού Δικαστηρίου κατά την παραπομπή του το 1989, Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας στα Υπουργεία Υγείας και ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., Νομικός Σύμβουλος στα Υπουργεία Δικαιοσύνης, Προεδρίας, Παιδείας και Υγείας, έχει υπάρξει υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑ.ΣΟ.Κ κτλ) .
Ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Βγόντζας επικαλούμενος (ανακριβώς την Καθημερινή του 2009 , δείτε το συνημμένο για να αντιληφθείτε την ανακρίβεια των όσων είπε, στηριζόμενος στην άγνοια),  είπε θρασύτατα και μειδιών ειρωνικά, ότι ο εφιάλτης ΓΑΠ όλα καλώς τα εποίησε το 2009, ότι υπήρχε μεγάλο έλλειμμα κτλ.
Πολλοί επίσης κάνουν το λάθος να μην βλέπουν την πραγματική σκευωρία μετατροπής το 2009 της Ελλάδας σε πειραματόζωο της Νέας Τάξης, και λένε διάφορα εν μέρει ορθά, που όμως συνέβαιναν σχεδόν σε όλα τα κράτη της ευρωζώνης.
Ότι τρώγαμε με δανεικά, ότι δεν παρήγαμε τίποτε κτλ
Για την προδοσία του εφιάλτη ΓΑΠ, αλλά και των αρχικά κρυφομνημονιακών Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, Καρατζαφέρη και πολλών άλλων (σήμερα απέβαλε το προσωπείο  και Ανανιακός Βουλευτής Οικονόμου, ο τέως ΠΑΣΟΚ,  τέως της ΔΗΜΑΡ και νυν ανεξάρτητος Σαμαρικός – υπέρ εκλογής προέδρου Δημοκρατίας από την παρούσα μνημονιακή βουλή που δεν εκπροσωπεί το λαϊκό αίσθημα), δείτε το κατωτέρω σχεδόν πλήρες και με πλήρη στοιχεία εφιαλτικό ιστορικό.
Δείτε κατωτέρω με πλήρη στοιχεία το τι συνέβη το 2009 και  το 2010 που οδήγησε τον Ελληνισμό σε εξόντωση και τον Εθνικό και ιδιωτικό πλούτο σε ξεπούλημα και δήμευση.
Για να γνωρίζετε την προδοσία αυτού,  που ετοιμάζονται να τον υποδεχθούν ως «σωτήρα».
Του εφιάλτη ΓΑΠ, αλλά και των νυν διαδόχων του που τον ξεπέρασαν.  
Ευριπίδης Μπίλλης
 Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ
Υ. Γ. Πολλές παραπομπές σε δημοσιεύματα του περιοδικού Επίκαιρα δεν υπάρχουν πλέον.
 1.   15/9/2009 (μερικές μέρες πριν τις εκλογές που έφεραν στην εξουσία τον εφιάλτη ΓΑΠ ως πρωθυπουργό)
Σύμφωνα με πηγές της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (επίτροπος Αλμούνια) το έλλειμμα αν δεν ληφθούν μέτρα θα ξεπεράσει αυτόν τον χρόνο το 7% του Ακαθάριστου Εθνικού προϊόντος (ΑΕΠ) και θα φτάσει το 8%.

2.    9/10/2009 (9 μέρες μετά την εκλογή του ΓΑΠ)
Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας ως % του ΑΕΠ ήταν 125%. 
Και στο τέλος του 2009 το χρέος της Ελλάδας ήταν 127,7% του ΑΕΠ ή  €340 δις δολάρια ($423 billion) .
Σήμερα ως γνωστόν το δημόσιο χρέος της Ιταλίας ως % του ΑΕΠ ισούται με 123%, της Γαλλίας με 101%, του Βελγίου με 110,3%, της Γερμανίας με 86%, της Αυστρίας με 90%.
Και της Ελλάδας μετά τη ΔΙΑΣΩΣΗ της ισούται με περίπου 180%. Η Πορτογαλίας και η Ιρλανδία που επίσης «διασώθηκαν», έχουν χρέος προς τις αγορές, ίσο με 160% και 150% του ΑΕΟ, αντίστοιχα.  
3.   Ιανουάριος 2009.
Ο τέως υπουργός οικονομικών αποκαλυψε ότι ο ΓΑΠ από τον Ιανούάριο του 2009 γνώριζε την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας
4.   Καλοκαίρι 2009.
Είναι σχεδόν βέβαιο  ότι ο ΓΑΠ είχε συναντηθεί  με το ΔΝΤ από το καλοκαίρι του 2009
(Ειδικότερα στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, ο ανταποκριτής του σταθμού από τις ΗΠΑ κ. Ιγνατίου μετέδιδε την πληροφορία, ότι σύμφωνα με αξιωματούχους του ΔΝΤ, ο κ. Παπανδρέου είχε συζητήσει με τον κ. Στρος Καν ήδη από το Καλοκαίρι του 2009. Δηλαδή όταν δεν ήταν φυσικά πρωθυπουργός και κανένα λόγο δεν είχε να συζητά με το ΔΝΤ).
Υπενθυμίζουμε ότι το ΔΝΤ είχε βγάλει το Καλοκαίρι του 2009 μια οικονομική έκθεση με άσχημα μαντάτα για την ελληνική οικονομία

5.   Σεπτέμβριος 2009. 
Περιέργως ο Κώστας Καραμανλής προκηρύσσει εκλογές για τον Οκτώβριο του 2009 γνωρίζοντας ότι θα τις χάσει

6.   Σεπτέβριος του 2009.
Εν μέσω προεκλογικού αγώνα μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη γηια να λάβει μέρος στην ετήσια συνάντηση του ιδρύματος Κλίντον του οποίου είναι μέλος.
Άγνωστον τι συζήτησε εκεί.

7.   Σεπτέβριος 2009.
Ο ΓΑΠ έλεγε προεκλογικά ότι λεφτά υπάρχουν ενώ γνώριζε το αντίθετο
8.   Οκτώβριος 2009:
Η νέα κυβέρνηση παίρνει το τιμόνι της διακυβέρνησης του τόπου με τη διαβεβαίωση ότι «λεφτά υπάρχουν», ότι θα ρίξει χρήμα στην αγορά και ότι θα δώσει έμφαση στην ανάπτυξη.
Κυρίως, όμως, ότι δεν πρόκειται να προσφύγει ποτέ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καθώς μια τέτοια επιλογή όχι μόνο δεν θα έδινε λύση σε κανένα από τα προβλήματα του τόπου, αλλά θα επέφερε και πολύ σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στην αναπτυξιακή διαδικασία και την κοινωνική συνοχή  

9.   Οκτώβριος 2009.
Πέρα, όμως, από τις ρητές διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού, το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΔΝΤ αποκλειόταν και από τα πραγματικά δεδομένα, αφού η χώρα –παρά τη διεύρυνση του ελλείμματος– μπορούσε άνετα να δανειστεί από τις αγορές.
Άλλωστε, ανάλογα προβλήματα ως προς το δημόσιο έλλειμμα αντιμετώπιζαν πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Σχεδόν όλες είχαν πέσει έξω στις προβλέψεις τους, τόσο για την ύφεση, όσο για το μέγεθος των ελλειμμάτων.
Ακόμη και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε αναθεωρήσει τρεις φορές έως τότε τις προβλέψεις που έκανε για ολόκληρη την Ευρώπη .

10.              Οκτώβριος Νοέμβριος 2009.
Προβάλλει το υπέρογκο δημόσιο χρέος, προαναγγέλλει ότι το έλλειμμα του 2009 θα ξεπεράσει το 12% και αφήνει να διαφανεί πως δεν πρόκειται να πάρει κανένα από τα μέτρα που απαιτούνται για να αποτρέψει το αρνητικό αυτό ενδεχόμενο.
Είναι τότε που ο Απόστολος Κακλαμάνης έλεγε για τον Παπακωνσταντίνου ότι κρύβεται κάτω από τις ποδιές του ΓΑΠ.
Όχι μόνο δεν κάνει οτιδήποτε για να συγκρατήσει τη διόγκωση του ελλείμματος, αλλά διαπράττει και τα εντελώς αντίθετα.
Διογκώνοντας τεχνητά το χρέος με «δημιουργική λογιστική» και καταγγέλλοντας την προηγούμενη κυβέρνηση στην ΕΕ για ψευδή παραπειστικά στοιχεία.
Τα στοιχεία δεν ήταν πλήρως ακριβή,  όπως και όλων των Ευρωπαϊκών χωρών, αλλά όχι στον βαθμό που εμφανίστηκε.
Και για ποιο λόγο έπρεπε  με τα χέρια μας και να βγάλουμε τα μάτια μας;


11.              Οκτώβριος 2009.
Ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης αποκάλυψε αργότερα ε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση, στις 5 Μαΐου 2010 ότι «Όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ τη διακυβέρνηση της χώρας, διαπίστωσε ότι η μόνη εναλλακτική επιλογή που είχε ήταν να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».
Για να μην αφήσει, μάλιστα, καμιά αμφιβολία σε ό,τι αφορά το χρόνο διαμόρφωσης και οριστικοποίησης της κυβερνητικής απόφασης, ο αρμόδιος υφυπουργός διευκρινίζει, χωρίς περιστροφές, ότι το ΔΝΤ αντιμετωπίστηκε «ως η πρώτη επιλογή και η μόνη που υπήρχε από τις 5 Οκτωβρίου».

12.              Νοέμβριος 2009.
Ο εφιάλτης ΓΑΠ, Συναντάται με το Σόρος. 

13.              Νοέμβριος 2009.
Στις 3 Νοεμβρίου του 2009, ένα μήνα μετά τον εκλογικό θρίαμβο του ΠΑΣΟΚ κι ενώ είχε ανοίξει ο ασκός του Αιόλου για τη δημοσιονομική κρίση στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου συμμετείχε σε δείπνο στο ξενοδοχείο Πεντελικόν, στην Κηφισιά, με εκλεκτούς συνδαιτυμόνες:
Τον πρόεδρο της Goldman Sachs Γκάρι Κον, τον επικεφαλής οικονομικών ερευνών της επενδυτικής τράπεζας Τζιμ Ο Νιλ, τον αντιπρόσωπό της στην Ελλάδα Χάρη Ηλιάδη, και τους υπουργούς Γ. Παπακωνσταντίνου, Λούκα Κατσέλη και Δημήτρη Δρούτσα. 

14.               Νοέμβριος 2009.
Όταν κοροΐδευε τον Ελληνικό λαό ο ΓΑΠ (με αυξήσεις κτλ)  συναντάται με τον Ντομινίκ Στρος Καν και μεθοδεύει την  υπαγωγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ (ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ - Αποκάλυψη ΒΟΜΒΑ για ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ κ ΔΝΤ.

15.              Νοέμβριος 2009.
Όπως απεκάλυψε ο Πάνος Καμμένος, όταν ο ΓΑΠ συζητούσε με Ντομινίκ Στρος Καν την υπαγωγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ, ο αδελφός του πρωθυπουργού μετείχε σε αγορά ασφάλιστρου κινδύνου γνωρίζοντας ότι ο ΓΑΠ θα οδηγούσε τη χώρα στο ΔΝΤ και συνεπώς ότι το ασφάλιστρο θα αποκτούσε τεράστια αξία.

16.              Οκτώβριος Νοέμβριος 2009.
Με τις πρώτες αποφάσεις της, η κυβέρνηση καταργεί σοβαρές πηγές είσπραξης πρόσθετων πόρων που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη και αυξάνει τα έξοδα του τελευταίου τριμήνου.
Ακυρώνει την έκτακτη εισφορά των ιδιοκτητών σκαφών αναψυχής και τις ρυθμίσεις για την τακτοποίηση ημιυπαίθριων χώρων.
Αυξάνει τις δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
Μοιράζει επιδόματα, αλλά αφήνει την είσπραξη των αντίστοιχων πόρων για την επόμενη χρονιά.
Εγκαταλείπει ακέφαλους τους εισπρακτικούς μηχανισμούς και προκαλεί πλήρη κατάρρευση των κρατικών εσόδων.
Με τις πράξεις και τις παραλείψεις της, αντί να συγκρατήσει το έλλειμμα, το φουσκώνει τουλάχιστον κατά 2 με 3 ποσοστιαίες μονάδες.

17.              Οκτώβριος Νοεμβριος 2009.
Αποφεύγει την αλλαγή του φορολογικού νόμου για το οικονομικό έτος 2010 (εισοδήματα 2009) ώστε και πάλιν 9 στους 10 να μην πληρώσουν φόρο ΝΟΜΙΜΑ.

18.              Οκτώβριος Νοέμβριος.
Αποφεύγει να δανειστεί το μέγιστο δυνατό ποσό (υπολογίζεται σε τουλάχιστον 60δις) όταν τα spreads ήταν ακόμα σε απολύτως φυσιολογικά επίπεδα και ενώ πλέον γνώριζε από μέσα την κατάσταση.

19.              Οκτώβριος Νοέμβριος.
Άδικος προγραμματισμένος διασυρμός χώρας.
Στην προσπάθειά του να εκθέσει την προηγούμενη κυβέρνηση, το οικονομικό επιτελείο παρουσιάζει τις εκτιμήσεις  για το έλλειμμα του 2009 σαν πλασματικά στοιχεία, γεγονός που πλήττει άδικα τη χώρα.
Τόσο γιατί δεν επρόκειτο για παραποιημένα στοιχεία, αλλά για εκτιμήσεις, όσο και γιατί είχαν ήδη πέσει έξω όλες οι εκτιμήσεις όλων των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων. 

20.              Οκτώβριος Νοέμβριος 2009.
Εντείνει την αμηχανία και ανησυχία των πιστωτών γύρω από τα ελληνικά ομόλογα, με δηλωσεις τύπου «Τιτανικού», με αποτέλεσμα σταδιακά μετά τον Δεκέμβριο 2009 να αρχίσουν να εκτινάσσονται τα spreads και να καταστεί η χώρα μη αξιόχρεη.
Δημιουργεί έτσι επίτηδες πρόβλημα δανεισμού της χώρας 

21.               Δεκέμβριος 2009.
Στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο πρωθυπουργός αφήνει έκπληκτους τους ομολόγους του, καθώς δηλώνει πως κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα.
Διαψεύδει, πάντως, τα σενάρια που αναφέρονται σε πιθανή προσφυγή στο ΔΝΤ και υποστηρίζει ότι «η χώρα μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνη της» .

22.              Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέβριος Ιαουνάριος.
Η αλήθεια –και η κυβέρνηση την ξέρει πολύ καλά– είναι πως μπορούσε να δανειστεί –και μάλιστα με χαμηλά επιτόκια (προφανώς οι αγορές ήξεραν ότι η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας δεν το απέκλειε) – και τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2009.
Μπορούσε με άνεση να δανειστεί και στους πρώτους μήνες του 2010, όταν τα επιτόκια βρίσκονταν στην αρχή της ανηφόρας.
Μπορούσε να βρει διεξόδους, αλλά είχε πάρει τις αποφάσεις της από την πρώτη στιγμή που συγκροτήθηκε.
Και πάνω σε εκείνες τις αποφάσεις πορευόταν, χωρίς κανένα άλλο σχέδιο.
Το ομολόγησε και αυτό, αλλά πολύ και αυτό, αλλά πολύ αργότερα.

23.              Νοέμβριος Δεκέμβριος 2009.
Τα σχέδια της κυβέρνησης αρχίζουν να διακρίνονται στα τέλη Νοεμβρίου, όταν γίνεται γνωστό ότι αρμόδια κυβερνητικά στελέχη ξεκινούν προπαρασκευαστικές συζητήσεις με παράγοντες της Κομισιόν και του ΔΝΤ για το ενδεχόμενο που η Ελλάδα δεν θα μπορεί να δανειστεί από τις αγορές.

24.              Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιανουάριος 2009.
Σε όλο αυτό το διάστημα, μέχρι και τους πρώτους μήνες του 2010, η κυβέρνηση έχει μπροστά της μια ρεαλιστική και δοκιμασμένη συνταγή:
Να δανειστεί από τις διεθνείς αγορές σε ανεκτά επιτόκια, να καλύψει τις ανάγκες της χώρας για ολόκληρο το 2010 και να ανακόψει τις ορέξεις των κερδοσκόπων.
Αυτό, άλλωστε, είχε κάνει και η προηγούμενη, ένα χρόνο πρωτύτερα, παρόλο που οι καταστάσεις δεν ήταν το ίδιο πιεστικές.
Παρά την έγκαιρη επισήμανση, αλλά και την εξέταση της δυνατότητας αυτής, η κυβέρνηση κλοτσά τη δυνατότητα που έχει μπροστά της για μια επαρκή δανειοδότηση.
Αντί να καλύψει τις δανειακές ανάγκες της χώρας για το μέγιστο που μπορεί και να αποκτήσει άνεση χρόνου για τα επόμενα βήματά της, στρέφεται αμέσως προς το ΔΝΤ.

25.               Δεκέμβριος 2009 Ιανουάριος 2009.
Σχεδόν ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός ελεεινολογεί την κατάσταση της οικονομίας, αλλά και την εικόνα της χώρας γενικότερα.
Μιλά για «εκτεταμένη διαφθορά που έχει προσλάβει διαστάσεις πανδημίας», για σοβαρούς κινδύνους «χρεοκοπίας», για μια χώρα που «βρίσκεται στην Εντατική».
Οι δηλώσεις του, σε συνδυασμό με την άρνηση της κυβέρνησης να πάρει μέτρα εξυγίανσης και ακόμη περισσότερο με τις αποφάσεις που φουσκώνουν, αντί να περιορίζουν το έλλειμμα, προκαλούν έντονη ανησυχία στις διεθνείς αγορές.
Η κρίση ελλείμματος –κρίση κοινή για ολόκληρη την Ευρώπη– μετατρέπεται σε κρίση εμπιστοσύνης, μοναδική στην Ευρώπη.
Οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης, ο ένας μετά τον άλλο, υποβαθμίζουν την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας και τα επιτόκια δανεισμού παίρνουν την ανηφόρα.
Μέσα σε δύο μήνες, τα spreads ξεπερνούν τις 250 μονάδες βάσης.

26.              Ιανουάριος Φεβρουάριος 2010.
Στις αρχές του χρόνου, η κυβέρνηση αναγκάζεται να εγκαταλείψει τον προϋπολογισμό που μόλις είχε ψηφίσει και να ανακοινώσει μέτρα λιτότητας. Λίγο αργότερα, στα μέσα Φεβρουαρίου, ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι «έτσι όπως χειριστήκαμε τα οικονομικά μάς αφαιρέθηκε ένα κομμάτι της κυριαρχίας μας». 

27.              Φεβρουάριος 2010.
Ο υπουργός Οικονομικών παρομοιάζει με την ελληνική οικονομία με «Τιτανικό» που βουλιάζει.
Οι αρνητικές εικόνες που εκπέμπει η ίδια η κυβέρνηση, σε συνδυασμό με τις συζητήσεις για τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης και τις γερμανικές αντιδράσεις, ανεβάζουν ακόμη περισσότερο τα spreads.

28.               Μάρτιος 2010.
Στις αρχές Μαρτίου –υποκύπτοντας σε νέο τελεσίγραφο των Βρυξελλών– η κυβέρνηση ανακοινώνει νέα εισπρακτικά και περιοριστικά μέτρα.
Δεν φαίνεται, ωστόσο, να πείθει κανέναν και το κόστος του δανεισμού συνεχίζει τη δραματική ανηφόρα.
Τα σενάρια χρεοκοπίας πανικοβάλλουν τον κόσμο, χιλιάδες καταθέτες αναζητούν τραπεζικά καταφύγια στο εξωτερικό και η κατάσταση επιδεινώνεται ραγδαία.

29.              Μάρτιος 2010.
Η προσπάθεια δημιουργίας Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης εξακολουθεί να προσκρούει σε γερμανικές αντιρρήσεις και ο πρωθυπουργός αρχίζει να περιφέρει ανάμεσα στους εταίρους μας το «πιστόλι» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Υποστηρίζει, καταρχάς, ότι «δεν ζητούμε από την ΕΕ χρήματα, αλλά πολιτική στήριξη».

30.              Μάρτιος 2010.
Ο ΓΑΠ θέτει, σε αμφισβήτηση ο ίδιος τις διαβεβαιώσεις του, καθώς –στα μέσα Μαρτίου– αποκαλύπτει πως η κυβέρνηση είχε ήδη ξεκινήσει σχετικές συζητήσεις με το ΔΝΤ.
«Συζητήσαμε», λέει, «με το ΔΝΤ και μας είπαν πως δεν θα μας ζητούσαν παραπάνω μέτρα από όσα πήραμε».
31.              Μάρτιος 2010.
Λίγο αργότερα κάνει ένα ακόμη βήμα, υπογραμμίζοντας –στο Υπουργικό Συμβούλιο– ότι το σενάριο της προσφυγής στο ΔΝΤ ενισχύεται εξαιτίας «εσωτερικών αντιθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

32.              Μάρτιος 2010. στις 25 Μαρτίου.
Η ΕΕ αποφασίζει να προχωρήσει στη συγκρότηση Μηχανισμού για τη Στήριξη της Ελλάδας, αλλά το ΔΝΤ ανακοινώνει πως, εάν δεχτεί αίτημα βοήθειας, θα θέσει τους δικούς του όρους.
Τα spreads συνεχίζουν την ανηφόρα. 

33.              Μάρτιος του 2009.
Η Goldman στοιχηματίζει στη χρεοκοπία της Ελλάδας.  Goldman bet on Greek failure 

34.              Απρίλιος του 2010.
Σε ομιλία του στο συνέδριο του Εκονομιστ δηλώνει «Πιστεύω ότι, τόσο η Ευρώπη, όσο και ο κόσμος, μπορούν να μετατρέψουν την κρίση αυτή σε ευκαιρία, να κάνουν την παγκοσμιοποίηση πιο σταθερή, πιο ανθρώπινη, πιο πράσινη, πιο δίκαιη.
Και πιστεύω πραγματικά ότι η Ευρώπη θα ανταποκριθεί σε αυτή την πρόκληση»

35.               Απρίλιος 2010.
Στις αρχές Απριλίου (9/4), ύστερα από κινητοποίηση Ευρωπαίων ηγετών, στελεχών της ΕΚΤ και παραγόντων του ΔΝΤ, οριστικοποιούνται οι λεπτομέρειες για το Μηχανισμό Στήριξης προς την Ελλάδα και το ύψος της βοήθειας.
Ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι «έχουμε πια ένα δίχτυ ασφαλείας» και ότι «το όπλο στο τραπέζι είναι πλέον γεμάτο».

36.              Απρίλιος 2010.
Περίπου δέκα ημέρες αργότερα, η κυβέρνηση ξεκινά τις τελικές διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ, για την προσφυγή στον «Ευρωπαϊκό Μηχανισμό» (!).
Ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαιώνει ότι η έναρξη διαπραγμάτευσης δεν σημαίνει προσφυγή, αλλά ο πρωθυπουργός τονίζει προς το Υπουργικό Συμβούλιο πως, «αν το συμφέρον της χώρας επιτάσσει να χρησιμοποιήσουμε το Μηχανισμό, θα το κάνουμε χωρίς δισταγμό».
37.              Απρίλιος 2010.
Στις 23 Απριλίου, ο πρωθυπουργός ανακοινώνει από το Καστελόριζο την απόφασή του να προσφύγει στο Μηχανισμό Στήριξης, χωρίς να κάνει καμιά αναφορά στο ΔΝΤ. Παρουσιάζει την απόφασή του σαν απολύτως αναγκαία και τονίζει: «Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη πορεία, μια νέα Οδύσσεια για τον Ελληνισμό».

38.              Μάϊος του 2010.
Δηλώνει, «We need a Global Financial Government and we need it fast»,  
39.              Μάϊος 2010.
Αποκαλύπτεται ότι τους όρους του ΔΝΤ τους ζήτησε ο ΓΑΠ 

40.              Αδύνατον να εφαρμοστεί συμφωνία αποπληρωμής.
Kάθε δόση του δανείου των 110 δισ. ευρώ από ΕΕ και ΔΝΤ να αρχίσει να αποπληρώνεται αμέσως μετά την παρέλευση περιόδου χάριτος τριών ετών σε οκτώ ισόποσες δόσεις στη διάρκεια των επόμενων δύο ετών.
Έτσι το 2014 και το 2015 η Ελλάδα θα αναζητεί 70 δισ. κάθε χρόνο για ομόλογα που λήγουν και δόσεις προς ΕΕ και ΔΝΤ.

41.              Μάϊος του 2010.
Υπογραφή δανειακής σύμβασης 80 δις ευρώ με απεμπόληση Εθνικής Κυριαρχίας, υποθήκευση χώρα κτλ 
Άρθρο  14.5 δανειακής σύμβασης 80 δις ευρώ:

ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ  
(5) Με την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή, και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος.

Η κύρια λογική της δανειακής σύμβασης ήταν να μετατρέψει το μη ενυπόθηκο χρέος προς τις αγορές και υποκείμενο στην Ελληνική νομοθεσία, σε χρέος ενυπόθηκο με τον Εθνικό και ιδιωτικό πλούτο,  στην Γερμανία και σε χώρες της ΕΕ (πειθήνια όργανα όλες της Γερμανίας). Και να εφαρμόσει ως δίκαιο του το αγγλικό αντί του Ελληνικού,  για να είναι δυνατή η δήμευση των πάντων.  

42.              Μάϊος του 2010.
Γ. Παπακωνσταντίνου: Η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές πριν το 2012 (!!!!!!!!!!!!!!). 

43.              Ιούνιος του 2010.
Στην εναρκτήρια ομιλία του, με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της που λαμβάνει χώρα στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, τη Νέα Υόρκη, ο κ. Παπανδρέου,  τόνισε -μεταξύ άλλων- ότι.. υπάρχει ανάγκη διαρκούς εμβάθυνσης της παγκόσμιας συνεργασίας, με στόχο την εγκαθίδρυση μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης στη βάση των κοινών, θεμελιωδών αξιών της δημοκρατίας, της ισότητας και της αλληλεγγύης.. (Στην Ελλάδα από το 2010 νοιώθουμε στο πετσί μας τις «βασικές αξίες της δημοκρατίας, της ισότητας και της αλληλεγγύης. Ειδικότερα της τροϊκανής δημοκρατίας  και της αλληλεγγύης της ΕΕ


44.              Αύγουστος 2010. Παπανδρέου:
Υπάρχει και τέταρτος δρόμος για την παγκοσμιοποίηση. ….Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι «αυτός ο δρόμος βασίζεται σε υπεύθυνους, δημοκρατικούς θεσμούς, που βάζουν την παγκόσμια αλληλεγγύη πάνω από τα εθνικά συμφέροντα». 

45.              Οκτώβριος  του 2010.
Βραβευεται από την βραβείο Quadriga Η απονομή γίνεται στο Βερολίνο στις 3 Οκτωβρίου, ημέρα εορτασμού της 20ης επετείου από την επανένωση της Γερμανίας. Τον πανηγυρικό λόγο  εκφωνεί ο επικεφαλής της Deutsche Bank, Γιόζεφ Άκερμαν. 

46.              Οκτώβριος του 2010.
ΓΑΠ όχι άλλα μέτρα ..

47.              Παράταση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. Ευρώ.
                              
48.              Παρασκευή 810/2010
Μεγάλη «ανακάλυψη» από την Eurostat και τον εφιάλτη Παπανδρέου.
¨ένα χρόνο μετά η Eurostat και ο ΓΑΠ, «ανακάλυψαν»   ότι ότι υπήρξαν ζημιογόνες κρατικές επιχειρήσεις και ότι το έλλειμμα κατά τους πρώτους μήνες του 2010, ήταν 13%.

Αλλά, όπως αποκαλύφθηκε τον   Σεπτέμβριο του 2011 από την καθηγήτρια κα Γεωργαντά (της υπηρεσίας ελληνικής στατιστικής), το ελληνικό δημοσιονομικό έλλειμμα του έτους 2009  αυξήθηκε πλασματικά από τον  Γερμανό καθηγητή Walter Rademacher, Γενικό Διευθυντή της Eurostat,  με την γνώση του εκείνη την εποχή και την έγκριση του τότε Έλληνα Υπουργού Οικονομικών Παπακωνσταντίνου και σίγουρα και του Παπανδρέου.

Η κ Γεωργαντά ανέφερε  ότι όταν είπε στον καθηγητή Walter Rademacher ότι πριν από την υπαγωγή στο δημόσιο έλλειμμα  του ελλείμματος κάθε ΔΕΚΟ (πράγμα που δεν συνέβαινε σχεδόν σε καμία χώρα της ευρωζώνης) ήταν αναγκαία μελέτη, σύμφωνα με τις οδηγίες της Eurostat. Η κ. Γεωργαντά πήρε τότε την απάντηση «να σταματήσει να μιλά  και  δεν της απάντησε».

Κατά συνέπεια, το ελληνικό δημοσιονομικό έλλειμμα του 2009  πλασματικά αυξήθηκε τότε σε περίπου 16% και έτσι ξεκίνησε ο Γολγοθάς των Ελλήνων και το ξεπούλημα της Ελλάδας.

49.              Τετάρτη 2/3/2011. Wednesday, March 2, 2011.
Αν και ο Σαμαράς ως αντιπολίτευση προσποιόταν τον αντιμνημονιακό, ο αρμόδιος του κόμματος του  για τα οικονομικά Καθηγητής Σταϊκούρας, έκανε συχνά δηλώσεις στην τηλεόραση υπέρ του μνημονίου.
Παρόμοια και ο εξ αριστεροδεξιοκομμουμιστικών κατευθύνσεων ΠΡΩΤΟΣ πρώτος σύμβουλος του Σαμαρά, κ.  Χρύσανθος Λαζαρίδης (ο του «δημοκρατικού», νεοταξικού» τόξου)  εκφραζόταν στην τηλεόραση υπέρ του μνημονίου.

Δηλαδή, ως απεδείχθη και στη συνέχεια,  ο κ. Σαμαράς,  μας δούλευε κανονικά για να διαδεχθεί τον ΓΑΠ, ποιών τον αντιμνημονιακό.

Σε όλα τα ανωτέρω εγκληματικά κύριο  όπλο υπήρξε η εσωτερική υποτίμηση μισθών και η κλοπή συντάξεων.  Χωρίς  και εσωτερική υποτίμηση των υποχρεώσεων σε τράπεζες κτλ.  Πράγμα που εκτός από την στέρηση της αγοράς από ρευστό, το κλείσιμο άπειρων επιχειρήσεων, την ανεργία, τη γενοκτονία κτλ, οδήγησε και σε μεθοδευμένη

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.