Η ασυδοσία του υπόδικου Ανδρέα Γεωργίου δεν έχει όρια..

Για να δώσει νομιμοφάνεια στις καταστροφικές για την χώρα μας πρακτικές του, ο διωκόμενος για κακούργημα, Ανδρέας Γεωργίου, πραγματοποίησε στις 17/12/2014 μια ακόμα σύσκεψη φιάσκο, από αυτές τις συσκέψεις ή συνέδρια-φιάσκο που συνηθίζει, την φορά αυτή επρόκειτο για δήθεν σύσκεψη του Συμβουλίου του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος (ΣΥΕΛΣΣ).
Το ΣΥΕΛΣΣ έχει θεσπιστεί με το άρθρο 3 του ιδρυτικού στατιστικού νόμου
3832/2010 πριν την τροποποίησή του, αλλά και μετά τις κατά συρροή τροποποιήσεις του, το άρθρο 3 παραμένει. Το ΣΥΕΛΣΣ αποτελείται σήμερα από 24 μέλη συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ ως προέδρου του. Μεταξύ των μελών του ΣΥΕΛΣΣ είναι εκπρόσωποι από τους εξής κυρίως Οργανισμούς: την Τράπεζα της Ελλάδας, το Ινστιτούτου Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ, την ΠΑΣΕΓΕΣ, το ΕΣΙ (Ελληνικό Στατιστικό Ινστιτούτο), το ΙΟΒΕ, το ΕΚΚΕ (Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών), το ΚΕΠΕ. Συμμετέχουν ακόμα εκπρόσωποι εννιά Υπουργείων, εκπρόσωπος του Συλλόγου Εργαζομένων στην ΕΛΣΤΑΤ, και εκπρόσωπος της Eurostat.
Το ΣΥΕΛΣΣ ευρίσκεται διοικητικά υπεράνω της ΕΛΣΤΑΤ και έχει ρητό υποχρεωτικό γνωμοδοτικό χαρακτήρα σε πέντε θέματα που αφορούν την εσωτερική λειτουργία της ΕΛΣΤΑΤ, την παραγωγή των στατιστικών και την μεθοδολογία στατιστικών μετρήσεων και υπολογισμών. Ελέγχεται δε ρητά από την Βουλή των Ελλήνων.
Με την αποκλειστική ευθύνη του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, αλλά και της Βουλής των Ελλήνων που από τον φόβο των Βρυξελλών, του Λουξεμβούργου και της Φρανκφούρτης, δεν έχει ποτέ ουσιαστικά ελέγξει αν το ΣΥΕΛΣΣ έχει εκτελέσει τις εκ του νόμου υποχρεώσεις του, το ΣΥΕΛΣΣ μέχρι σήμερα, δηλαδή τέσσερα χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του, δεν φαίνεται να έχει ποτέ γνωμοδοτήσει για κανένα από τα πέντε θέματα που απαιτεί ο ν. 3832/2010. Αντίθετα, ο διωκόμενος για κακούργημα πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ χρησιμοποιεί το ΣΥΕΛΣΣ για να καλύπτει τις «παρανομίες» του, όπως στατιστικές λαθροχειρίες και άλλες εγκληματικές αλχημείες, όπως άλλωστε λέγεται ότι κάνει και με και την Συμβουλευτική Επιτροπή Ορθής Πρακτικής (άρθρο 4 του ν. 3832/2010 όπως ισχύει σήμερα), ακριβώς όπως και παλαιότερα φέρεται ότι προσπάθησε με το 7-μελές ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ.
Διαβάστε τί συνέβη με την πρόσφατη «σύσκεψη» του ΣΥΕΛΣΣ (Συμβουλίου Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος), σύμφωνα με την μαρτυρία του εκπροσώπου του Συλλόγου Εργαζομένων στην ΕΛΣΤΑΤ, κ. Νικολάου Στρόμπλου, πρώην Διευθυντή Εθνικών Λογαριασμών της ΕΛΣΤΑΤ και βασικού αυτόπτη μάρτυρα των στατιστικών λαθροχειριών για το δημόσιο έλλειμμα του 2009, ο οποίος επί τέσσερα χρόνια τώρα καταδιώκεται από τον υπόδικο Ανδρέα Γεωργίου, διότι απεκάλυψε τις παρανομίες του.
Στο κείμενο του Συλλόγου των Υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ παρουσιάζεται Έκθεση του κ. Ν. Στρόμπλου, ως αυτόπτη μάρτυρα, της δήθεν σύσκεψης του ΣΥΕΛΣΣ στις 17/12/2014.
Ο κ. Ν. Στρόμπλος καταλήγει:
«Συμπερασματικά, θα ήθελα να εκφράσω την ανησυχία μου για την όλη εικόνα που παρουσίασε ο θεσμός του Συμβουλίου του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος, ένας θεσμός που προβλέπεται από τον στατιστικό νόμο και ελέγχεται απευθείας από την Βουλή. Συνοπτικά επισημαίνω:
– την προχειρότητα και την απαξίωση με την οποία αντιμετώπισε η επίσημη ΕΛΣΤΑΤ το Συμβούλιο,
– την ανυπαρξία οργάνωσης και παροχής αναγκαίων διευκολύνσεων στο Συμβούλιο (έλλειψη γραμματειακής υποστήριξης και γενικά οργάνωσης της σύσκεψης),
– την μη έγκαιρη και ελλιπή παροχή υλικού για την διενέργεια της σύσκεψης,
– την μη προσέλευση και απαξίωση του Συμβουλίου από τα περισσότερα μέλη του».

Πιο συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στην Έκθεση του κ. Ν. Στρόμπλου, παρατηρήθηκαν τα ακόλουθα «καραγκιοζιλίκια» του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Α. Γεωργίου:
(1) Μόνο 3 από τα μέλη του ΣΥΕΛΣΣ ήταν παρόντα όταν ο κ. Γεωργίου «κήρυξε» την έναρξη των εργασιών και μετά από μία ώρα προσήλθαν οι εκπρόσωποι τεσσάρων Υπουργείων! Ούτε ο εκπρόσωπος της Τράπεζας της Ελλάδος παρευρέθη, αλλά ούτε ακόμα ο εκπρόσωπος της Eurostat. Φαίνεται έχουν όλοι τώρα καταλάβει πόσο επιστημονικά και ουσιαστικά είναι τα δρώμενα από τον «πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Α. Γεωργίου» και για τον λόγο αυτό προτιμούν να κάτσουν σπίτι τους, ακόμα και ο εκπρόσωπος του Ράντερμάχερ, κ. Μιχάλης Σκαλιώτης, φαίνεται ότι προτίμησε την ησυχία του. Ας σημειώσουμε για τον τελευταίο αυτό κύριο – έτσι για να λέμε και μερικά ονόματα – ότι όλο και διάφορα πρότζεκτ παίρνει από την Eurostat για να αυξάνει προφανώς το μισθό του, όπως και τον μισθό του κ. Α. Γεωργίου και μερικών «επιλεγμένων» από τον Α. Γεωργίου στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ, όπως είναι ο κ. Ι. Μοσχάκης που συμμετέχει, όπως βλέπουμε στα διάφορα πρότζεκτ που συμμετέχει και ο κ. Μ. Σκαλιώτης.

(2) Κατά την πάγια τακτική του κ. Γεωργίου (που την γνωρίζουμε από την εποχή της σύντομης λειτουργίας του 7-μελούς ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ), η ατζέντα (μισή σελίδα) δόθηκε την τελευταία στιγμή, χωρίς το ελάχιστο υποστηρικτικό υλικό, γραμματειακή υποστήριξη δεν υπήρχε, Πρακτικά δεν τηρήθηκαν. Είχε κάποτε παρατηρηθεί ότι ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Α. Γεωργίου προσπαθεί να εγκαθιδρύσει στην χώρα μας τις πάλαι ποτέ γνωστές του Αφρικάνικες «Ορθές» Πρακτικές!
ημερησια διαταξη
Το κείμενο της ημερήσιας διάταξης
(3) Οι εκπρόσωποι των παρευρισκόμενων Υπουργείων εξέφρασαν οργισμένες αντιδράσεις στα διάφορα αντιεπιστημονικά, παρωχημένα και ανορθολογικά λεγόμενα από τον κ. Α. Γεωργίου και τον κ. Ι. Μοσχάκη της ΕΛΣΤΑΤ.
(4) Η αναφορά στο πρόσφατο συνέδριο-φιάσκο δήθεν χρηστών των στατιστικών στοιχείων προκάλεσε την παρέμβαση του κ. Ν. Στρόμπλου ο οποίος παρατήρησε ότι ο ίδιος δεν είχε προσκληθεί αν και φέρει την ιδιότητα αφενός του Διευθυντή στην ΕΛΣΤΑΤ, και αφετέρου του μέλους του ΣΥΕΛΣΣ. Γενικά, ο κ. Γεωργίου απαγορεύει στο Προσωπικό να συμμετέχει σε συνέδρια, καλεί δε πάντα τους «ακίνδυνους» γι’ αυτόν, δηλαδή αυτούς που του κάνουν τις «ορθές» ερωτήσεις. Το ερώτημα είναι πολύ απλό: στους παραγωγούς των στατιστικών στοιχείων στην Ελλάδα, δηλαδή στο Προσωπικό της ΕΛΣΤΑΤ, απαγορεύεται η συμμετοχή στα συνέδρια που γίνονται στην ΕΛΣΤΑΤ και από την ΕΛΣΤΑΤ! Έτσι αντιλαμβάνεται την ορθή πρακτική ο υπό κακουργηματική δίωξη πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ.
(5) Στο θέμα του peer review (αξιολόγηση από συναδέλφους Στατιστικών Υπηρεσιών άλλων χωρών της ΕΕ), ο πρόεδρος του Συλλόγου των Υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ, κ. Νικόλαος Κλουβάτος, εισήλθε στην αίθουσα της σύσκεψης «τρεις κι ο κούκος» για να δώσει στους συμμετέχοντες τις απόψεις του Συλλόγου για τις στατιστικές πρακτικές στην ΕΛΣΤΑΤ. Τότε ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ εξεδίωξε με απειλές τον κ. Κλουβάτο από την αίθουσα!!!
Σημειώνουμε ακόμα τα εξής:
(6) Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Α. Γεωργίου, στις 23/12/2014 κάλεσε τον πρόεδρο του Συλλόγου των Υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ, κ. Ν. Κλουβάτο, σε απολογία για το πειθαρχικό παράπτωμα της «ανάρμοστης συμπεριφοράς»! μόνο και μόνο επειδή εισήλθε σε μια σχεδόν άδεια αίθουσα για να ενημερώσει τους ελάχιστους παρόντες επί των απόψεων των στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ για τις στατιστικές πρακτικές του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ.
απολογια1
απολογια2
Η κλήση σε απολογία
(7) Δεδομένου ότι ο υπό ποινική δίωξη πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ έχει απαγορεύσει στα στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ την συμμετοχή τους σε οιοδήποτε συνέδριο (όπως άλλωστε είχε κάνει και με τα έξι μέλη, Στατιστικούς Εμπειρογνώμονες, του 7-μελούς ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ), ο Σύλλογος των Υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ έχει ζητήσει από τον Νοέμβριο 2014 την αίθουσα συνεδριάσεων για την διοργάνωση Ημερίδας με την συμμετοχή Στατιστικών επιστημόνων και Νομικών επί των Ευρωπαϊκών Κανονισμών που αφορούν τις στατιστικές μετρήσεις και με γενικό θέμα τα στατιστικά στοιχεία και την απήχησή τους στην κοινωνία. Όμως, ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ αρνείται πεισματικά να επιτρέψει την πραγματοποίηση της Ημερίδας αυτής. Έτσι, η Ημερίδα θα διεξαχθεί σε αίθουσα εκτός του κτιρίου της ΕΛΣΤΑΤ. Είχε προγραμματιστεί για τις 24 Ιανουαρίου 2015, αλλά λόγω εκλογών αναβάλλεται για τον Φεβρουάριο. Μέχρι τότε όμως, οψόμεθα για την τύχη του κ. Α. Γεωργίου!!!

hellasforce.com

Σχόλια