Ντογιάκος...Ο πολυθεσίτης σύµβουλος του υπουργού της Ν.Δ...και τα πορίσματα του ποδαριού..

“Σύµβουλος του υπουργού ∆ικαιοσύνης κ. Αναστάση Παπαληγούρα-αποσπασµένος στο υπουργείο- διατέλεσε επί δύο, περίπου, χρόνια ο αντιεισαγγελέας Εφετών κ. Ισίδωρος Ντογιάκος, συµµετέχοντας παράλληλα....
σε τέσσερις διαφορετικές έµµισθες νοµοπαρασκευαστικές επιτροπές και ασκώντας τα καθήκοντά του στο δικαστικό σώµα!

Ο κ. Ντογιάκος αποσπάστηκε στο υπουργείο ∆ικαιοσύνης µε απόφαση του κ. Παπαληγούρα το καλοκαίρι του 2004, εν µέσω Ολυµπιακών Αγώνων. Στο υπ’ αριθµόν Γ225/30.8.2004 ΦΕΚ αναφέρεται επί λέξει: «Μετά από πρόταση του υπουργού ∆ικαιοσύνης αποσπάται για ένα έτος στο υπουργείο ∆ικαιοσύνης ο Ισίδωρος Ντογιάκος, Αντεισαγγελέας Εφετών Αθηνών, για να παρέχει συνδροµή στο νοµοπαρασκευαστικό έργο του Υπουργείου και επιστηµονική υποστήριξη επί εξειδικευµένων νοµικών θεµάτων και θεµάτων σχετικών µε την εκπαίδευση των δικαστικών λειτουργών».
Ο αντεισαγγελέας Εφετών δεν ήταν µόνο προσωπική επιλογή του κ. Παπαληγούρα, αλλά επιπλέον ο πρώτος εν ενεργεία δικαστικός που επέλεξε ως σύµβουλό του ο υπουργός (όπως έχει δικαίωµα, σύµφωνα µε νόµο που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ). Η δε τοποθέτησή του έγινε µόλις 20 µέρες µετά την προαγωγή του από εισαγγελέας Πρωτοδικών σε αντεισαγγελέα Εφετών (ΦΕΚ Γ209/10.8.2004). Σύµφωνα εξάλλου µε πληροφορίες, ο κ. Παπαληγούρας ανανέωσε την ετήσια αρχικά θητεία του κ. Ντογιάκου, και έτσι ο αντεισαγγελέας Εφετών άφησε τη θέση του στο υπουργείο (δηλώνοντας παραίτηση) λίγους µήνες πριν.
Πού μετείχε ο Ντογιάκος
Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο ήταν έµµισθος σε τέσσερις επιτροπές. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο, ο αντεισαγγελέας ορίστηκε επίσης µε αποφάσεις του κ. Αναστάση Παπαληγούρα ως έµµισθο µέλος των εξής νοµοπαρασκευαστικών επιτροπών:

1- Για «την προσέγγιση, την αµοιβαία αναγνώριση και την εκτέλεση ποινικών κυρώσεων στην Ευρωπαϊκή Ενωση» (υπ’ αριθµόν 96404/2004 απόφαση του υπουργού ∆ικαιοσύνης – ΦΕΚ Β1414 /15.9.2004). Στην επιτροπή που έπρεπε να ολοκληρώσει τις εργασίες της εντός ενός µηνός συµµετείχαν άλλα δύο µέλη και ο συνολικός προϋπολογισµός των αµοιβών τους ήταν 2.300 ευρώ.

2- Για «τον καθορισµό των µέσων και του τόπου καταστροφής των ναρκωτικών» (υπ’ αριθµόν 138021/2004 απόφαση του υπουργού ∆ικαιοσύνης – ΦΕΚ Β1824 /9.12.2004). Συµµετείχαν ακόµη εννέα µέλη που έπρεπε να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους εντός τριών µηνών και ο συνολικός προϋπολογισµός των αποδοχών τους ορίστηκε σε 20.000 ευρώ.

3- Για «την πρόληψη και αντιµετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας» (υπ’ αριθµόν 32456/2005 του κ. Παπαληγούρα – ΦΕΚ Β466 /11.4.2005). Στην ίδια επιτροπή συµµετείχε και η κυρία ∆ήµητρα Παπαδοπούλου-Κλαµαρή, συγγενής του κ. Νικόλαου Κλαµαρή, νοµικού συµβούλου του πρωθυπουργού, και άλλα τέσσερα µέλη. Το έργο της έπρεπε να ολοκληρωθεί εντός τριών µηνών και ο προϋπολογισµός των αµοιβών ανερχόταν σε 10.500 ευρώ. Ο κ. Παπαληγούρας έχει διαφηµίσει µε πηχιαίους τίτλους το νοµοθετικό πλαίσιο που εισηγήθηκε η εν λόγω επιτροπή, θεωρώντας τον σχετικό νόµο µία από τις µεγαλύτερες “κατακτήσεις” του στο υπουργείο ∆ικαιοσύνης!
4- Για «την κατάρτιση του νέου µισθολογίου του ∆ηµοσίου, των Ενόπλων ∆υνάµεων και των Σωµάτων Ασφαλείας» (υπ’ αριθµόν 50197/2005 απόφαση του κ. Παπαληγούρα – ΦΕΚ Β776/9.6.2005). Στην ίδια επιτροπή συµµετείχαν άλλα τρία µέλη που έπρεπε να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους εντός τριών µηνών και το συνολικό κόστος των αµοιβών τους αγγίζει τις 9.000 ευρώ.”
Πορίσματα Ντογιάκου..
Εκτός από το τελευταίο πόρισμα απόπειρας χρηματισμού Χαϊκάλη, που μπήκε σε δυο 24ωρα στο αρχείο όλοι είδαμε το πως....
σας θυμίζουμε και το αντίστοιχο κατά της Χ.Α., ο κ. Ντογιάκος έχει προϊστορία στα κατά παραγγελία της Ν.Δ. αποτυχημένα και επικίνδυνα για τον τόπο πορίσματα.

Μα επιτέλους ποιος είναι αυτός ο κύριος Ντογιάκος και γιατί πληρώνεται από το ελληνικό δημόσιο αφού το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να συντάσσει ατεκμηρίωτα και επικίνδυνα και τελικά άχρηστα πορίσματα; Μπορεί να μας δείξει κατά τη θητεία του στο δημόσιο ένα σωστά συνταγμένο πόρισμα;

Η Ν.Δ. δεν έχει άλλους πιο ικανούς εισαγγελείς για να μη μας ταλαιπωρεί που να συντάσσουν πορίσματα που να έχουν το αποτέλεσμα που θέλει, δηλαδή να πάει όλους τους πολιτικούς της αντιπάλους στη φυλακή.

Κύριε Σαμαρά χρησιμοποιώντας τον αποτυχημένο Ντογιάκο αποτύχατε και σεις παταγωδώς.
Δημοσιεύματα
Διαβάστε λεπτομέρειες παρμένες από το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ:

1.Το πόρισμα Ντογιάκου κατά παραγγελία της Ν.Δ. για σύσταση προανακριτικής σε βάρος του Δ. Ρέππα και του Θ. Πάγκαλου χαρακτηρίζεται ως «ένα πρόχειρο και ατεκμηρίωτο κείμενο», το οποίο «συντάχθηκε χωρίς προηγουμένως να επιδιωχτεί η συγκέντρωση στοιχείων και πληροφοριών από τις αρμόδιες υπηρεσίες και με τη σκόπιμη ή από άγνοια αποφυγή αναφοράς ισχυουσών νομικών διατάξεων για το θέμα αυτό».

Και φυσικά δεν είχε καμία συνέχεια…

Διαβάστε αναλυτικά στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ Σάββατο 27 Γενάρη 2001,σελίδα 14.

Προανακριτική για «πόρισμα Ντογιάκου»

Πρόταση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής εναντίον του υπουργού Τύπου Δ. Ρέππα και του πρώην υπουργού Εξωτερικών Θ. Πάγκαλου κατέθεσαν στη Βουλή 119 από τους 122 βουλευτές της ΝΔ.

Η κατάθεση της πρότασης πυροδότησε ένα γύρο ανούσιας δικομματικής αντιπαράθεσης. Ο Δ. Ρέππας επανέλαβε τη γνωστή θέση του ότι το πόρισμα Ντογιάκου αποτελεί «ένα πρόχειρο και ατεκμηρίωτο κείμενο», το οποίο «συντάχθηκε χωρίς προηγουμένως να επιδιωχτεί η συγκέντρωση στοιχείων και πληροφοριών από τις αρμόδιες υπηρεσίες και με τη σκόπιμη ή από άγνοια αποφυγή αναφοράς ισχυουσών νομικών διατάξεων για το θέμα αυτό». Παράλληλα κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επιδιώκει να εξυπηρετήσει πολιτικές σκοπιμότητες και προκειμένου «να υπερβεί τον κλοιό των δικών της προβλημάτων και να αποπροσανατολίσει τους πολίτες». Απαντώντας ο εκπρόσωπος Τύπου Θ. Ρουσόπουλος επικρίνει την κυβέρνηση ότι «δεν επιθυμεί τη διαφάνεια»(!) και υπενθυμίζει πως η κυβέρνηση καλούσε μέχρι χτες όποιον έχει στοιχεία για ζητήματα διαφάνειας να τα καταθέσει στον εισαγγελέα. Όμως ο Κ. Σημίτης «δεν επέδειξε τη στοιχειώδη πολιτική ευθιξία για να διαλευκανθεί η υπόθεση αυτή» και τώρα που η ΝΔ ζητά να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, «η κυβέρνηση συνεχίζει το κρυφτούλι, με υπεκφυγές και λογοπαίγνια, χωρίς να λέει τίποτα για την «ταμπακέρα»». Παράλληλα υποστηρίζει ότι η κριτική του υπουργού Τύπου δε στρέφεται κατά της ΝΔ, «αλλά εναντίον εισαγγελικών λειτουργών και της Ανεξάρτητης Διοικητικής Αρχής, που εποπτεύει τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και της οποίας, τουλάχιστον το προεδρείο, έχει επιλεγεί από την κυβερνητική πλειοψηφία».

Και άλλο πόρισμα Ντογιάκου κατά παραγγελία της Ν.Δ.

Το πόρισμα Ντογιάκου για τις παράνομες ελληνοποιήσεις.

Για αυτό το πόρισμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Από το έγγραφο του κ. Ντογιάκου δημιουργούνται σοβαρά ερωτηματικά για την ύπαρξη πολιτικής σκοπιμότητας, τόσο όσον αφορά το χρόνο που επιλέχτηκε για να δοθεί το πόρισμα, όσο και σε σχέση με το περιεχόμενό του». Ειδικά για το περιεχόμενο του πορίσματος είπε ότι «ο συγκεκριμένος εισαγγελικός λειτουργός έχει υιοθετήσει άκριτα όλες τις σχετικές αναφορές της ΝΔ, οι οποίες όπως γνωρίζετε έχουν πάρει, κατ’ επανάληψη, πλήρη απάντηση από την κυβέρνηση στη Βουλή».

Και φυσικά ΚΑΙ αυτό το πόρισμα πήγε στο καλάθι των αχρήστων.

Διαβάστε αναλυτικά στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ Σάββατο 22 Δεκέμβρη 2001, Σελίδα 3

ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΣΚΥΛΟΚΑΥΓΑΣ

«Τροφή» και το πόρισμα Ντογιάκου

… «Τροφή» στο δικομματικό σκυλοκαυγά αποτέλεσε και το πόρισμα Ντογιάκου για τις παράνομες ελληνοποιήσεις που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα από τον πρόεδρο της Βουλής. «Σαν έτοιμος από καιρό» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε σαφέστατους υπαινιγμούς για το ρόλο του εισαγγελέα και τη σχέση του με τη ΝΔ. «Από το έγγραφο του κ. Ντογιάκου δημιουργούνται σοβαρά ερωτηματικά για την ύπαρξη πολιτικής σκοπιμότητας, τόσο όσον αφορά το χρόνο που επιλέχτηκε για να δοθεί το πόρισμα, όσο και σε σχέση με το περιεχόμενό του». Ειδικά για το περιεχόμενο του πορίσματος είπε ότι «ο συγκεκριμένος εισαγγελικός λειτουργός έχει υιοθετήσει άκριτα όλες τις σχετικές αναφορές της ΝΔ, οι οποίες όπως γνωρίζετε έχουν πάρει, κατ’ επανάληψη, πλήρη απάντηση από την κυβέρνηση στη Βουλή». Ο κ. Ντογιάκος, συνέχισε, ερωτά για τις ευθύνες για την περίοδο από το 1996 και μετά όταν ο ίδιος στο έγγραφό του παραδέχεται ότι οι περισσότερες από τις ελληνοποιήσεις έχουν γίνει κατά την περίοδο 1990-1993. Απαντώντας σε ερωτήσεις ο Χρ. Πρωτόπαππας επέμεινε για την ύπαρξη πολιτικής σκοπιμότητας εκ μέρους του εισαγγελέα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ακολουθεί την προσφιλή τακτική της: «όποτε ενοχλείται η κυβέρνηση, ρίχνει λάσπη στη δικαιοσύνη». Είναι απαράδεκτο, τόνισε ο Θ. Ρουσόπουλος, να συνεχίζει αυτόν τον κατήφορο και να κατηγορεί συλλήβδην τους πάντες. Στη συνέχεια ανέλαβε την υπεράσπιση της δικαιοσύνης λέγοντας ότι «δεν μπορεί να είναι πολιτικός αντίπαλος κανενός, είναι ένας θεσμός τον οποίο οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε». Ταυτόχρονα απέρριψε ότι το κόμμα του επιχειρεί συμψηφισμό σκανδάλων και απέναντι στους μυστικούς λογαριασμούς του Κ. Λαλιώτη βγάζει ως αντιστάθμισμα το κτηματολόγιο και τις παράνομες ελληνοποιήσεις.

Σχόλια