Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2014

Δημοσκοπήσεις μέχρι και την τελευταία Παρασκευή πριν τις κάλπες...

Δημοσίευση δημοσκοπήσεων μέχρι και την τελευταία Παρασκευή πριν τις κάλπες 
Μέχρι και την τελευταία Παρασκευή πριν τις εκλογές θα επιτρέπεται η δημοσίευση δημοσκοπήσεων, όπως ορίζει τροπολογία η οποία κατατέθηκε το Σάββατο στο νομοσχέδιο για την εισφορά γης. 

Το νέο πλαίσιο, το οποίο αίρει την δεκαπενθήμερη απαγόρευση για δημοσιοποιήσεις δημοσκοπήσεων κατά την προεκλογική περίοδο κατέθεσαν στη Βουλή οι υπουργοί Εσωτερικών κ. Αργύρης Ντινόπουλος και Επικρατείας κ. Δημήτρης Σταμάτης. 
 Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, η εμπειρία πρόσφατων ευρωεκλογών αλλά και των δημοτικών εκλογών, απέδειξε ότι η απαγόρευση ήταν απολύτως αναποτελεσματική, καθότι η τήρησή της ήταν αδύνατο να διασφαλιστεί. 
«Η απαγόρευση αυτή είχε δικαίως κατακριθεί και ως πηγή κάθε είδους διαστρεβλώσεων και ανεξέλεγκτων φημών τις τελευταίες ημέρες της προεκλογικής περιόδου», προστίθεται. 
Βάσει της νέας τροπολογίας, η περίοδος απαγόρευσης δημοσίευσης κάθε είδους δημοσκοπήσεων και εκτίμησης αποτελέσματος περιορίζεται πλέον στην παραμονή της κάλπης και έως τις 7 το απόγευμα την ημέρα της ψηφοφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.