Κινέζος πρωθυπουργός: Θέλουμε να κάνουμε κι άλλες επενδύσεις στην Ελλάδα… λογικό είναι αφού αγοράζετε τζάμπα..

Σε τηλεφωνική συνομιλία με τον Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Λι εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση του φιλικού διακανονισμού ανάμεσα σε ΟΛΠ και Cosco – Μετέφερε τη βούληση του Πεκίνου για επενδύσεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο και συμμετοχή σε αποκρατικοποιήσεις
Σύμφωνα με πληροφορίες,
ο πρωθυπουργός της Κίνας εξέφρασε την ικανοποίησή του στον Έλληνα πρωθυπουργό για την ολοκλήρωση του φιλικού διακανονισμού ανάμεσα στον ΟΛΠ και την Cosco, συμφωνία που οδηγεί σε πρόσθετες επενδύσεις ύψους 230 εκατ. ευρώ στο λιμάνι του Πειραιά και τη δημιουργία 1.000 θέσεων εργασίας.
Ο κ. Κετσιάνγκ επανέλαβε την πρόθεση της κινεζικής πλευράς για επιπλέον επενδύσεις, καθώς και τη συμμετοχή της Cosco στη διαδικασία αποκρατικοποίησης.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη δικτύων ταχείας διασύνδεσης του λιμανιού του Πειραιά με την ανατολική και κεντρική Ευρώπη, μέσω σιδηροδρομικών και οδικών υποδομών, στις οποίες η Κίνα είναι πρόθυμη να συμβάλει επενδυτικά, προκειμένου να καταστεί το λιμάνι πύλη διασύνδεσης της Ασίας με την Ευρώπη.
Οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν και για άλλα επενδυτικά θέματα, όπως το ελληνικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και τη συμμετοχή κινεζικών εταιρειών σε ενεργειακά και κατασκευαστικά έργα

Σχόλια