Να πάτε τον Νταβούντογλου στην Αμφίπολη…

Αφού οι Τούρκοι θέλουν να το παίξουν ¨τρελοί¨ , διαθέτομαι και εμείς μιά ευκαιρία να το παίξουμε ¨θεοπάλαβοι¨.
Ο Νταβούτογλου έρχεται στην Αθήνα με τους υπουργούς του ως “σουλτάνος” . Η απαίτηση να κάνει επί της ουσίας “υπουργικό συμβούλιο” στην Θράκη δεν είναι η μοναδική πρόκληση της Άγκυρας.

Ο τουρκικός στόλος βρίσκεται από χθες σε ανάπτυξη στο Αιγαίο κι εκεί θα παραμένει μέχρι και την ολοκλήρωση του “Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας” στην Αθήνα! Συνεργασία με “πολιτική των κανονιοφόρων” γίνεται;
Ο τουρκικός στόλος έχει βγει στο Αιγαίο για “επιχειρησιακή αξιολόγηση”. Η οποία φαίνεται ότι δεν μπορούσε να περιμένει την συνάντηση των Αθηνών! Το ΠΝ από χθες έχει τεθεί σε ετοιμότητα κι έχει ενισχύσει την παρουσία του με πολεμικά πλοία στο βόρειο και στο νότιο Αιγαίο.
Από χθες επικρατεί αναβρασμός στην Αθήνα, μετά από την αποκάλυψη της ρηματικής διακοίνωσης των Τούρκων οι οποίοι ζητούν την μετάβαση Νταβούτογλου και 10 υπουργών του στην Θράκη το απόγευμα του Σαββάτου!
Πείτε στους τουρκαλάδες να μην ταλαιπωρούνται με αυτόν τον παλιόκαιρο. Αντί για Θράκη να πάνε Αμφίπολη και εκεί να κάνουν την συνάντηση τους, μιας και¨ η Αμφίπολη είναι πιο κοντά στην Μακεδονία¨ σύμφωνα με την ανεκδιήγητη δήλωση που ακούστηκε εχτές αλλά και είναι μια περιοχή ¨που μόλις τα τελευταία χρόνια άρχισε να μιλάει Ελληνικά αντί για Βουλγάρικα¨ ( όψιμες δηλώσεις καλλιτεχνικές)
ΚΑΛΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ που βρεθήκανε τόσοι ¨Ελληναράδες¨ ξαφνικά και μας άλλαξαν τα φώτα;;
Για τους Τούρκους επισήμους θα είναι εκεί μια ευκαιρία να συναντήσουν τους υιοθετημένους από αυτούς Σκοπιανούς και τους άλλους τζιχαντιστές των Βαλκανίων για να ανταλλάξουν με αμεσότητα τις ¨πολιτισμικές¨ τους απόψεις … δηλ. τι μέλλει γενέσθαι με αυτό που ξεπρόβαλλε ανάμεσα στα γεωπολιτικά σκέλια τους και αναφερόμαστε στο περιβόητο Παγκόσμιο μνημείο του Ταφικού συγκροτήματος της Αμφίπολης.
Πιστεύω ότι οι Τούρκοι θα το θεωρούσαν ευκαιρία και τιμή να επισκεφτούν τον φρέσκο αρχαιολογικό χώρο. Αλλά μπορεί κάτι να τους αποτρέψει και αυτό είναι η ¨ ιδιαιτερότητα¨ που έχουν απέναντι στα φαντάσματα των τάφων .
Και αυτός ο Τάφος έχει ένα ¨Μεγάλο Φάντασμα¨ που ήδη ¨ καθαρίζει¨ με την διαχρονική πολιτιστική παρουσία του τις φοβερές ανεπάρκειες των πολιτικών φαντασμάτων των ημερών μας.
Τελικά ο Νταβούντογλου αν έρθει …θα αποφύγει το ¨Μεγάλο Φάντασμα¨ με τα ανθρώπινα οστά της Αμφίπολης και θα επισκεφτεί τις ¨πολιτικές σκιές¨ στην Θράκη.

Τώρα γιατί λέω όλα αυτά τα ¨θεοπάλαβα¨;
Κατέβαινα οδικώς στην Θεσσαλονίκη εν μέσω συνεχούς βροχόπτωσης από την Θράκη. Στον δρόμο περιμάζεψα ένα Αγιορείτη Καλόγερο που ξεροστάλιαζε στο κρύο. Με παρεκάλεσε να τον αφήσω στον Σταυρό μετά την Ασπροβάλτα. Στην διαδρομή αυτός είχε την φαεινή ιδέα μιας και το επιθυμούσε πολύ να επισκεφτούμε σύντομα τον φρέσκο αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης έστω και από οπτική απόσταση.
Έτσι και έγινε.
Από τον λόφο Καστα μας χώριζαν κάποια μέτρα.
Πως μου ήρθε και του λέω…
– Παπά μου άραγε σε αυτό τον Τάφο διαβάστηκε ποτέ τρισάγιο;
– Έχεις δίκαιο μου είπε ,τώρα θα το ψάλλουμε μαζί…

ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΨΕΛΝΕΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ ΜΑΣ
¨ Σε γνωρίζω από την κόψη
Του σπαθιού την τρομερή,
Σε γνωρίζω από την όψη
Που με βία μετρά τη γη.¨
¨ Απ’ τα κόκαλα βγαλμένη
Των Ελλήνων τα ιερά,
Και σαν πρώτα ανδρειωμένη,
Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!¨

Από αυτά τα κόκκαλα ¨ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ τα ΙΕΡΑ¨ θα ξαναβγεί η ΛΕΥΤΕΡΙΑ…
Όπου και να πάει ο Νταβούντογλου και η υψηλή συνοδεία του υπάρχουν κόκκαλα ιερά και πολλά τρομερά φαντάσματα.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Σχόλια