ΔΩΣΕ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΜΠΑΡΜΠΑ ...

Εδώ είμαστε. Όταν ακούω να μιλούν οι πολιτικοί, και συγκεκριμένα οι της «κυβέρνησης» για «στόχους» και καλά για να βγούμε (λέει) από την κρίση, για …. «μνημόνια» που τα … σκίζουν (σιγά μη σκίσετε κι κανένα καλτσόν), και άλλες μπούρδες που ούτε οι ίδιοι τις πιστεύουν, σκέφτομαι πως έτσι και δω κανέναν από δαύτους μπροστά μου, θα τον πνίξω.
ΜΠΟΡΕΙ να βάζουν «στόχους», μόνο που όπως φαίνεται είναι κομματάκι
«αλλήθωροι» και δεν πετυχαίνει το «σημάδι» τους.
Βαράνε σα να λέμε δηλαδή, στο «γάμο του καραγκιόζη».
Και ενώ μας έχουν φλομώσει με λόγια παχιά, ενώ το παίζουν «λιοντάρια» που έχουν τις λύσεις στα χεριά τους, και ΔΕΝ σηκώνουν αντιρρήσεις, με το που θα «φτερνιστεί» η τρόικα, τα λιοντάρια γίνονται λαγοί, και δε ξέρουν κατά που να κάνουν, που να κρυφτούν.
Φυσικά, τα «παιδιά» παίζουν, πειραματίζονται, δεν ξέρουν τι τους γίνεται, και τη νύφη, τη πληρώνουμε ΕΜΕΙΣ.
Ο ΝΤΑΛΓΚΑΣ τους είναι τι «ποσοστά» θα τους δώσουν οι δημοσκοπήσεις, ΠΩΣ θα παρατείνουν την παραμονή τους στις καρέκλες τους, και εσύ λαέ κορόιδο, ΠΛΗΡΩΝΕ τα δικά τους τα σπασμένα.
Μήπως δεν είναι έτσι; Τι έχουν να πουν κάποιοι γυμνοσάλιαγκες που ΟΛΑ τα βρίσκουν καλά, και που από το πολύ σκύψε έτσι και σταματήσουν απότομα εκείνοι τους οποίους «γλύφουν», ξέρετε τι θα συμβεί, που θα βρεθούν;
Πάμε στο θέμα μας…
Ενώ οι δικοί μας όπως είπα «σκίζουν μνημόνια», και ενώ δηλώνουν πως ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ, και άλλα πολλά, η «άλλη μεριά», έχει άλλα σχέδια.

ΟΧΙ ρε παιδιά, ΔΕΝ έχει άλλα μέτρα…. Αφού το είπαν οι «μεγάλοι», τι μας τσαμπουνάει το ΔΝΤ;
«Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλος, και ο υπουργός Οικονομικών, Γκ. Χαρδούβελης, οι οποίοι συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό, Αντ. Σαμαρά. Βασικό αντικείμενο της συνάντησης, η οποία διήρκεσε περίπου δύο ώρες, ήταν οι νέες απαιτήσεις της τρόικας (η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη και με… επιπλέον απαιτήσεις για δημοσιονομικά μέτρα! Συγκεκριμένα, το ΔΝΤ φέρεται να μην είναι ικανοποιημένο από όσα έχει εισηγηθεί η κυβέρνηση και ζητά να ληφθούν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα για το 2016 – 2017) και τα νέα μέτρα τα οποία ζητούν οι δανειστές από την κυβέρνηση προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ούτε ο κ. Βενιζέλος αλλά ούτε και ο κ. Χαρδούβελης έκαναν δηλώσεις, γεγονός το οποίο προδίδει έναν έντονο προβληματισμό. Άλλωστε, η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα δεν εξελίσσεται όπως θα ήλπιζε το Μαξίμου, το οποίο βρίσκεται υπό πολύ μεγάλη πίεση τόσο χρονική όσο και από τις απαιτήσεις των δανειστών από τη μια πλευρά και από την άλλη από τις εξελίξεις στο εσωτερικό πολιτικό μέτωπο.
Βασικός στόχος αυτή τη στιγμή μοιάζει το να αποφευχθεί η παράταση του μνημονίου για χρονικό διάστημα πέραν των μερικών εβδομάδων, το οποίο είναι το μόνο που συζητά η κυβέρνηση. Την ίδια ώρα, όμως, οι αυξανόμενες απαιτήσεις της τρόικας και το γεγονός ότι πλέον βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την Προεδρική εκλογή, έχουν πυροδοτήσει σενάρια για πρόωρες εκλογές, παρά την προσπάθεια του κ. Σαμαρά να βάλει τέλος στις συζητήσεις αυτές.»

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ρε παιδιά, γιατί τα αρπακτικά, θέλουν να πάρουν και άλλα, τα οποία θα κληθούμε να τα δώσουμε ΕΜΕΙΣ. Δώσε και εμένα μπάρμπα, τώρα που είναι τζάμπα δηλαδή… Τα κορόιδα, για ακόμα μια φορά, θα εκβιαστούν, και θα πληρώσουν. Άλλωστε, είναι γνωστός ο ρόλος μας, να είμαστε τα μόνιμα ΘΥΜΑΤΑ στο έλεος του κάθε τσακαλιού, όπως και να λέγεται, αυτό. Το «σχέδιο» πάει μια χαρά, και σύντομα, θα μπει χέρι σε ότι μας έχει απομείνει (σε όσους απέμεινε) σπίτια, χωράφια, αυτοκίνητα, κλπ.

ΔΩΣΕ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΜΠΑΡΜΠΑ ένα κομμάτι ΕΛΛΑΔΑΣ.
Άσε που και να μη το δώσεις εσύ θα το πάρουμε μόνοι μας.

Βασίλης Τσούγκαρης
hellasforce

Σχόλια