Ενας στους δύο Ελληνες θέλει να μεταναστεύσει...

Περισσότεροι από τους μισούς Ελληνες θα ρισκάρουν να εργαστούν στο εξωτερικό αν τους δοθεί η ευκαιρία, ενώ κίνητρό τους δεν είναι ο μεγάλος μισθός αλλά η εργασιακή ασφάλεια και η δυνατότητα επαγγελματικής εξέλιξης.

Αυτά είναι τα βασικά ευρήματα της παγκόσμιας έρευνας για την αγορά εργασίας και την κινητικότητα από χώρα σε χώρα που εκπόνησε η εταιρεία συμβούλων Boston Consulting Group σε συνεργασία με το The Network, το παγκόσμιο δίκτυο ιστοσελίδων ευρέσεως εργασίας.
Τα στοιχεία για την Ελλάδα δείχνουν ότι το 55% των ερωτηθέντων εμφανίζεται διατεθειμένο να εργαστεί σε άλλη χώρα. Το ποσοστό αυτό, ωστόσο, είναι μικρότερο από τον μέσο όρο των υπόλοιπων χωρών, ο οποίος διαμορφώνεται στο 64%. Οι τρεις πρώτες χώρες που επιθυμούν να δουλέψουν οι Ελληνες είναι η Αγγλία, η Ελβετία και οι ΗΠΑ.
Προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο καλός μισθός είναι τελευταίος στη λίστα με τα 10 κίνητρα που κάνουν τους Ελληνες να θέλουν να δουλέψουν στο εξωτερικό.
Προηγούνται η εκτίμηση των άλλων για τη δουλειά τους, η οικονομική σταθερότητα, το ενδιαφέρον για το αντικείμενο και η ισορροπία προσωπικής και επαγγελματικής ζωής.

Σχόλια