Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014

Πρώην πρόεδρος της Φινλανδίας (Μάρτι Αχτισάρι) και άνθρωπος των Αλβανών λομπιστών ..." Η Τουρκία ανήκει στην Ευρώπη και η Ευρώπη χρειάζεται την Τουρκία "


Διαβάστε τι δήλωσε μόλις χθες σε σεμινάριο, του Κέντρου Στρατηγικών ερευνών του ΥΠΕΞ της Τουρκίας (SAM), με θέμα "Μαζί για μια ενισχυμένη και Σταθερή Ευρώπη", ο νομπελίστας και πρώην πρόεδρος της Φινλανδίας Martti Ahtissari...

Ο Μάρτι Αχτισάρι, ο δέκατος πρόεδρος της Φινλανδίας
και κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης συμφώνησε με τις δηλώσεις Γκιουλ και τόνισε τη σημασία της Τουρκίας για την ΕΕ .
" Η Τουρκία ανήκει στην Ευρώπη και η Ευρώπη χρειάζεται την Τουρκία " , δήλωσε ο πρώην πρόεδρος , ο οποίος δήλωσε ότι πάντα πίστευε στην ανάπτυξη της Τουρκίας τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ασία , ενώ εκφράζει την άποψη ότι η Τουρκία έχει ένα τεράστιο δυναμικό για τις δύο ηπείρους . 
Ο Αχτισάρι επέστησε επίσης την προσοχή στους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ της Τουρκίας και της Φινλανδίας και είπε ότι οι δύο χώρες είναι στρατηγικοί εταίροι , σημειώνοντας παράλληλα ότι η κυβέρνησή του έχει υποστηρίξει σθεναρά την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ .

Martti Ahtissari, the tenth President of Finland and a Nobel Peace Prize laureate agreed with Gül's statements and highlighted Turkey's importance for the EU. "Turkey belongs to Europe and Europe needs Turkey" said the former president, who stated he has always believed in Turkey's growth both in Europe and in Asia, while expressing the opinion that Turkey has a huge potential for both continents. Ahtissari also drew attention to strong ties between Turkey and Finland and said the two countries are strategic partners, while noting that his government has strongly supported Turkey's accession to the EU. The seminar, entitled "Together for Enhanced and More Stable Europe", was organized by the Ministry of Foreign Affairs and Center for Strategic Research (SAM) in cooperation with the Embassy of Finland. Turkey's Minister of Foreign Affairs Mevlüt Çavuşoğlu and Finland's Minister of Foreign Affairs Erkki Tuomioja have also attended the seminar.

Για να θυμηθούμε ποιος ήταν και τι υποστηρίζει για τα Βαλκάνια και το Κόσοβο ο  Αχτισάρι.. ο  άνθρωπος των  Αλβανών λομπιστών, διαβάστε τα έργα και τις ημέρες του λίγα χρόνια πριν..
 
Αχτισάρι: «Μόνη λύση η ανεξαρτησία του Κοσόβου» 
12/06/2007 
Η ανεξαρτησία του Κοσόβου αποτελεί τη μόνη δυνατή διέξοδο για την επίλυση του ζητήματος της σερβικής επαρχίας, δήλωσε ο μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάρτι Αχτισάρι ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του ιταλικού κοινοβουλίου. Δεν βλέπω άλλη διέξοδο από την ανεξαρτησία του Κοσόβου. Η πρόταση για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων δεν θα οδηγούσε σε καμία λύση του προβλήματος. Ήρθε η ώρα ώστε τα Ηνωμένα Έθνη να πιέσουν υπέρ μιας σύντομης λύσης, διότι οφείλουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε μια συντεταγμένη διαδικασία στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και μια άλλη μη συντεταγμένη και εκτός πλαισίου, δήλωσε ο Μάρτι Αχτισάρι. Ο μεσολαβητής του ΟΗΕ αναφερόταν στην εκπεφρασμένη βούληση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν, ακόμη και μονομερώς εάν είναι αναγκαίο, την ανεξαρτησία του Κοσόβου, προς την οποία αντιτίθεται η Σερβία, υποστηριζόμενη από τη Ρωσία στους κόλπους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.