Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014

Το σκάφος βυθίζεται...

Τις τελευταίες ημέρες είχαμε δύο τινά.
1.Χθες ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης επιτέθηκε με πάθος εναντίον του ΠΑΣΟΚ.
·      Γιατί προφανώς το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να κρατήσει τα ελάχιστα ποσοστά του, άρχισε λόγω επικείμενων εκλογών αντιτροϊκανή και εν μέρει αντιμνημονιακή (παρ όλον που τα ψήφισε όλα) πολιτική.  

·      Ως έξυπνος ο κ. Γεωργιάδης είπε, ότι εκφράζει  προσωπικές απόψεις.  
Αλλά ως "έξυπνος" επίσης γνωρίζει ότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι όσα είπε προέρχονται από τον κ. Σαμαρά και ίσως και από ανωτέρους εκτός Ελλάδας κύκλους.
·      Συμπέρασμα. Θα συμβεί σύντομα ότι συμβαίνει σε βυθιζόμενο σκάφος.
 2. Σε «ενθουσιώδες» άρθρο της Καθημερινής της Κυριακής που μάλλον έγραψαν στον κ. Σαμαρά (αλλοίμονο αν «πρωθυπουργός» της Ελλάδας διέθετε τόσον χρόνο για να γράφει τόσον μεγάλα άρθρα), αυτός αντίθετα με το ΠΑΣΟΚ των ΜΜΕ, ισχυρίζεται ότι όλα που έκανε είναι θεάρεστα και μετά 5 χρόνια κατοχής, ύφεσης (άνω του 6% ΠΕΡΊΠΟΥ ανά έτος, σύνολο άνω του 30% ως λέγεται), γενοκτονίας των Ελλήνων κτλ., ΘΑ ΜΑΣ ΕΛΘΕΙ με τα τσουβάλια η ανάπτυξη, που είναι στο δρόμο εδώ και 5 χρόνια.
ΜΕ ΤΟ ΘΑ πάντα εκφράζεται ο κ. Σαμαράς.
Στο άρθρο αυτό θα επανέλθουμε γιατί δείχνει απύθμενη μνημονιακή θρασύτητα.
Παρατηρούμε όμως για την αναδιαρθρωμένη χειρότερα από την Εθνική μας ομάδα Ελλάδα μας, ότι με 2% ανάπτυξη ετησίως (πράγμα αδύνατο) σε περίπου 15 χρόνια, δηλαδή το 2030 περίπου θα φτάσουμε εκεί όπου ήμασταν πριν μας σώσουν. Αφού θα έχουν ξεπουλήσει όλον τον Εθνικό πλούτο.
Ευτυχώς όμως αυτό δεν θα συμβεί γιατί παρά την υποστήριξη του νεοταξικού Παπαδημούλη, σε λίγο και πολύ σύντομα η χώρα θα απαλλαγεί από τον «σωτήρα» της κ. Σαμαρά.
Όμως ένα ερώτημα κύριε Σαμαρά.
Είναι δυνατόν εσείς ένας οικονομολόγος (αν δεν απατώμαι) να μην γνωρίζετε ότι με υστέρηση και εσωτερική υποτίμηση (μόνον μισθών και κλοπή συντάξεων) και συνεπώς χωρίς ρευστό στην αγορά ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει;;
Σας το είπε πολλές φορές και η κ. Ντόρα αλλά εσείς μόνον τον Τόμσεν (υπ)ακούετε.
Ευριπίδης Μπίλλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.