ΠΟΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΠΟΙΕΙ Ο κ. ΣΑΜΑΡΑΣ..

Αν και ο κάθε κανόνας έχει εξαιρέσεις, ο κανόνας είναι ότι ο κ. Σαμαράς, όπου του επιτρέπεται , υπουργοποιεί τους επικοινωνιακούς, τους εν γένει οξείς, συνήθως είρωνες και επιθετικούς προπαγανδιστές του, που βγαίνουν συνέχεια στα κανάλια.
Υπενθυμίζω ότι εκτός από τον πρόσφατα υπουργοποιηθέντα κ.

Σκρέκα (που υβριστής δεν ήταν αλλά το άσπρο συνήθως το έκανε για εμάς τους ηλιθίους μαύρο), τις εξής υπουργοποιήσεις με τις αντίστοιχες φωτογραφίες τους.
Του νάρκισσου και «είρωνα» κ. Βορίδη. Του «επιθετικού» φίλου μου κ. Γεωργιάδη. Των «σαματατζήδων», κ. Γιακουμάτου (νυν υφυπουργού του κ. Σκρέκα) και κ. Ντινόπουλου. Και της «Γκαιπελίστριας» κυρίας Βούλτεψη (που κάποια στιγμή, επιβεβαιώνοντας τον χαρακτηρισμό της, μας θύμισε τη γνωστή παροιμία του γάιδαρου και του κεφάλα πετεινού)
Υπενθυμίζοντας την ρήση του κ. Σαμαρά, «στα τέσσερα στην τρόικα», είναι προφανές ότι υπό τις παρούσες κατοχικές καταστάσεις η υπουργοποίηση αποτελεί μόνον παράσημο. Για να λένε «υπερήφανα» στα παιδιά τους και στα εγγόνια τους ότι υπήρξαν υπουργοί. Άσχετα αν έγιναν υπουργοί, της νέας γερμανικής κατοχής.
Μερικούς όμως «ουσιώδεις» μάλλον τους επιβάλλει η τρόικα και απαιτεί από όλους να τους σέβονται.
Όπως πχ τον Κυριάκο μας και τον Κωστή μας (που φαίνεται επειδή είναι της κυρίας Ντόρας ο κ. Σαμαράς επέτυχε την αποδοχή της καρατόμησης του). Ή ο Βενιζέλος όπως πχ τον δεν υπάρχει σάλιο κτλ.
Τέλος προβλέπω ότι σύντομα, αν προλάβει ο κ. Σαμαράς, θα έχουμε και υπουργοποίηση της μαντάμ Μισέλ. Που προφανώς το «αξίζει».
Τέλος, όσο νερό στο κρασί τους και αν βάλουν, δεν προβλέπεται η υπουργοποίηση των κ. κ. Κουμουτσάκου και Γκιουλέκα, πράγμα που θα είναι τιμητικό γι αυτούς, και με αμφιβολίες για τον συνώνυμου μου κ. Στυλιανίδη. Που συχνά δείχνει να ξέχασε αρκετά την εποχή που ματαίωνε τον Ρεπούσιο νεοταξικό συνωστισμό στην παραλία της Σμύρνης.   Ευριπίδης Μπίλλης

Σχόλια