Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014

Ο ΓΑΠ μας απειλεί..."έχει ο καιρός γυρίσματα.."

Μακάρι να κυβερνούσα λίγο ακόμη, αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα..      Ενα ακόμη μήνυμα επανόδου του στην κεντρική πολιτική σκηνή έστειλε από τη Χαλκίδα ο Γιώργος Παπανδρέου. 

«Μακάρι να είχαμε λίγο χρόνο ακόμη. Για την επανάσταση του αυτονόητου. Αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα» είπε στην παρουσίαση του βιβλίου του Συμεών Κεδίκογλου.
Μια ημέρα μετά το γάντι που πέταξε στον Ευάγγελο Βενιζέλο στον οποίο επέστρεψε τα περί απειλών διαγραφής του από το ΠΑΣΟΚ, ο πρώην Πρωθυπουργός, θέλησε να εμφανιστεί δικαιωμένος για την πολιτική που άσκησε. Επέμεινε στο «λεφτά υπάρχουν» και υποστήριξε: «Τόλμησα να πω ότι λεφτά, πλούτος σε αυτή τη χώρα υπάρχει, αλλά σπαταλιέται, χάνεται ή χαρίζεται και εγώ αυτό θα το σταματήσω».
Ο Γ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επιθέσεων που δεχτήκαμε για το «λεφτά υπάρχουν» δεν ήταν στην κατεύθυνση «σωστά, αλλά τι κάνετε για να τα βρείτε;» αλλά «γιατί το είπατε;» και πρόσθεσε: « Έτσι εξηγείται και το μένος. Γιατί αποκαλύψαμε το "μεγάλο μυστικό". Γιατί με αυτή την φράση στρέψαμε τον προβολέα επάνω σε αυτούς που πραγματικά παρασιτούσαν σε βάρος όλων μας τόσα χρόνια».
Ο Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε τον ισχυρισμό του, ότι την Ελλάδα δεν την έβαλε στο Μνημόνιο το ΠΑΣΟΚ το 2009 αλλά η πρακτική της προηγούμενης κυβέρνησης Καραμανλή. «O Γκάιτνερ θυμάται, πως έζησε δραματικές στιγμές, στιγμές «Παλαιάς Διαθήκης» - εκείνη την κρίσιμη περίοδο. Θυμάται πως οι Ευρωπαίοι έλεγαν ότι, θα δώσουν ένα μάθημα στην Ελλάδα για τα ψέματα που τους είχε πει η προηγούμενη κυβέρνηση» είπε με έμφαση.
Υποστήριξε ακόμη ότι πολλοί «αφήνουν να εννοηθεί ότι, με λίγο ακόμα μαγείρεμα στοιχείων, λίγο ακόμα κλείσιμο του ματιού στους εταίρους μας στην Ευρώπη και καναδυό μέτρα ακόμα, θα την είχαμε γλυτώσει. Άλλοι, προπαγάνδιζαν ότι, ενώ διάφοροι μας χάριζαν τζάμπα δισεκατομμύρια, εμείς σώνει και καλά θέλαμε Τρόικα». Στάση την οποία χαρακτήρισε βολική άρνηση της πραγματικότητας και του προβλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.