Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2014

Τούρκοι και Αιγύπτιοι Αριστεροί..θέλουν να ανατρέψουν τον Ερντογάν

Δημοσιογραφικές πληροφορίες που στηρίζονται στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στο Κάιρο, εκπρόσωποι των αριστερών κομμάτων της Τουρκίας (Εργατικό/İşçi Partisi) και της Αιγύπτου (Al-Wafd )εμφανίζουν τον επικεφαλής των Εξωτερικών Σχέσεων του πρώτου Γιουνούς Σονάρ, να ζητά τη βοήθεια του δευτέρου, προκειμένου να ανατρέψουν από την εξουσία...
το ΑΚΡ και τον Ερντογάν στην Τουρκία....
Ο Δρ. Αλ Μπαντάουϊ, πρόεδρος του Αιγυπτιακού κόμματος,σημείωσε ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ των δύο κομμάτων, για την παρουσίαση της πραγματικής κατάστασης στην Αίγυπτο και την Τουρκία, μέσω αιγυπτιακών και τουρκικών ΜΜΕ κι κατηγόρησε το ΑΚΡ ότι εκτελεί την αμερικανική και σιωνιστική ατζέντα στην περιοχή κι εξυπηρετεί τα προσωπικά συμφέροντα του Ερντογάν και των μελών της οικογένειάς του.
Από την πλευρά του, ο κ. Σονάρ, τόνισε ότι η Αίγυπτος και ο τουρκικός λαός αντιμετωπίζουν έναν κοινό εχθρό, την τρομοκρατία, ενώ υπάρχουν δυνάμεις που προσπαθούν να διαμελίσουν την Αίγυπτο, όπως συμβαίνει στις γειτονικές αραβικές χώρες της Τουρκίας, το Ιράκ και τη Συρία.
Τα δύο κόμματα εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, δια της οποίας τόνισαν ότι η συνεργασία μεταξύ Αιγύπτου και Τουρκίας είναι η μόνη εγγύηση για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή. Η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μπορεί να αλλάξει την περιοχή της Μέσης Ανατολής και ολόκληρο τον κόσμο. Διαβεβαίωσαν επίσης ότι το αιγυπτιακό και το τουρκικό έθνος αντιμετωπίζουν τους ίδιους κινδύνους που σχετίζονται με την τρομοκρατία, την αστάθεια και την οικονομική κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.