ΑΝΑΔΥΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΩ… ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ…

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΩ ΠΟΥ ANAΔΥΘΗΚΕ ΠΡΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΨΑΡΑΔΩΝ…

Πως έχει αυτή η περίεργη ιστορία…
Ένα ανώνυμο τουρκικό blog που όμως οι καλά γνωρίζοντες το συνδέουν με το υπουργείο Άμυνας της χώρας, ανάρτησε τη Δευτέρα ένα περίεργο κείμενο, του οποίου η γνησιότητα δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί, σύμφωνα με το οποίο υπήρξε εμπλοκή ελληνικού πολεμικού με τουρκικό υποβρύχιο στην Έφεσο.
Ο τίτλος του κειμένου είναι: «Τουρκικό υποβρύχιο, Ελληνική ακταιωρός βρέθηκαν σε επικίνδυνη αντιπαράθεση». Σύμφωνα με το εν λόγω blog το τουρκικό υποβρύχιο αναδύθηκε ξαφνικά, περίπου δυο μίλια από τις τουρκικές ακτές του Αιγαίου, και ήρθε επικίνδυνα αντιμέτωπο με ελληνικό πολεμικό το οποίο ενοχλούσε Τούρκους ψαράδες. Το επεισόδιο σημειώθηκε την Δευτέρα όταν τουρκικές βάρκες ψάρευαν κοντά στην παραλιακή πόλη Μπόντρουμ (Εφεσος).
Οι βάρκες ενοχλούνταν από το ελληνικό πολεμικό το οποίο κατέφθασε από τη νήσο Κω. Όπως αναφέρει στη συνέχεια, το πολεμικό εισήλθε στα τουρκικά χωρικά ύδατα και κάλεσε τους ψαράδες να αποσυρθούν στις τουρκικές ακτές. Επί δυο ώρες το σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής ενοχλούσε τις βάρκες των Τούρκων ψαράδων.
Ξαφνικά το υποβρύχιο το οποίο κατευθυνόταν στο Κουσάντασι από τη Ναυτική Βάση του Μαρμαρα αναδύθηκε κοντά στην Ακιαρλάρ και ύψωσε την τουρκική σημαία. Το ελληνικό πολεμικό αναγκάστηκε να αποσυρθεί σε διεθνή ύδατα αλλά αργότερα στράφηκε εναντίον του υποβρυχίου. Στη συνέχεια, άνδρες του τουρκικού στρατού ανέβηκαν στο υποβρύχιο και επιθεωρούσαν από κοντά το ελληνικό πολεμικό. Αργότερα το ελληνικό πολεμικό επέστρεψε στη βάση της Κω.

hellasforce

Σχόλια