Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014

Κόψτε την πλάκα..γιατί θα πέσει φάπα..

«Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα τελειώνει στις 31 Δεκεμβρίου αλλά για τεχνικούς λόγους μπορεί να πάρει μια παράταση», επισήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την ολοκλήρωση της κρίσιμης σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά,
μία μέρα μετά το πέρας των διαπραγματεύσεων στο Παρίσι όπου επιβεβαιώθηκε ότι οι δανειστές ζητούν νέα μέτρα και επιμένουν ότι...
χρειάζονται επιπλέον «προσαρμογές» για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό.
Με τον τρόπο αυτό ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επαλήθευσε τις εκτιμήσεις ότι το μνημόνιο μπορεί να παραταθεί για κάποιο διάστημα και μετά την 31η Δεκεμβρίου του 2015, σε περίπτωση που μέχρι τότε δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές για την επόμενη μέρα και την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης. Ωστόσο ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι δεν μπορεί να υπάρξει και πως δεν χρειάζεται νέο δάνειο. Ανώτατη κυβερνητική πηγή, μιλώντας σε δημοσιογράφους -off the record- μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στο πρωθυπουργικό γραφείο διευκρίνισε ότι η παράταση του υφιστάμενου προγράμματος πέραν της 31ης Δεκεμβρίου μπορεί να διαρκέσει ημέρες ή εβδομάδες. Με το ΔΝΤ το πρόγραμμα τελειώνει το 2016, είπε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το πρόγραμμα αυτό εφ' όσον το έχουμε ανάγκη. Η δήλωση αυτή ερμηνεύεται ως αλλαγή στάσης της κυβέρνησης στο θέμα της αποχώρησης του ΔΝΤ, το οποίο -σύμφωνα με όσα έλεγαν κυβερνητικά στελέχη μέχρι τον Οκτώβριο- αναζητείται τρόπος για την αποδέσμευση της χώρας από το Νομισματικό Ταμείο. 

exomatiakaivlepo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.