Πέστα "Χρυσόστομε"... Γεωργιάδης: Εκνευρίσαμε την τρόϊκα..δεν κάναμε τα συμφωνηθέντα..

Ο Α. Γεωργιάδης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, δήλωσε: «Δεν έχουμε ψηφίσει ούτε ένα πράγμα από αυτά που προβλέπονταν από τα μνημόνια. Δείξτε μου ένα που ψηφίσαμε. Όποτε πήγαινε κάποιος να κάνει κάτι, έβγαιναν άλλοι 200 και του επιτίθεντο. Για παράδειγμα το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο και την απόπειρα να κάνει τη μεταρρύθμιση ο Κυρ. Μητσοτάκης. Θέλω να θυμίσω πόσοι βουλευτές.....
του ΠΑΣΟΚ στα παράθυρα έλεγαν δεν ψηφίζω το ένα, δεν ψηφίζω το άλλο. Οι μεταρρυθμίσεις δεν γίνανε».
Και πρόσθεσε: «Για να τα λέμε όλα. Έξι μήνες είχαμε να υλοποιήσουμε μια συμφωνία. Την υλοποιήσαμε; Όχι. Αυτό προφανώς δημιούργησε πολύ μεγάλο εκνευρισμό στην άλλη πλευρά. Άρα, λοιπόν το ένα το κρατούμενο αυτό που φταίμε εμείς. Το δεύτερο κρατούμενο, προφανώς η τρόικα συνυπολογίζοντας τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα και την πολιτική αναταραχή εκμεταλλεύεται αυτή την πολιτική αναταραχή για να πιέσει την κυβέρνηση. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πολλά από όσα ζητούν τώρα είναι εντελώς παράλογα. Όπως το θέμα του δημοσιονομικού κενού. Αυτό είναι τελείως θεωρητικό, το οποίο λένε».
Εκτίμησε επίσης ότι «ποτέ δεν είχαμε την πίεση του χρόνου που έχουμε τώρα» και ότι αν η χώρα δεν συνεννοηθεί με την τρόικα άμεσα, «1η Ιανουαρίου η χώρα είναι στο κενό».

Σχόλια