ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ

Οκτωβρης 2014, στη χώρα του «ΠΟΤΕ», του ΘΑ και γενικότερα των μεγάλων ΨΕΜΑΤΩΝ. Οι «καλύτερες μέρες» για τις οποίες είχε κάνει λόγο ο «πρωθυπουργός» σε άρθρο του στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», επιφυλάσσουν άσχημα μαντάτα για τον κοσμάκη.
Είναι γεγονός, πως η υποτιθέμενη «κυβέρνηση» αυτοδιαψεύδεται συχνά πυκνά.
Πέφτει η ίδια στην παγίδα των ψεμάτων της, αλλά για πολύ καλή της τύχη, ο κόσμος κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και δεν αντιδρά ακόμα.
Αφήνει να τον ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ καθημερινά, χωρίς να τιμωρήσει τους «φονιάδες» του. Που είχαμε μείνει;
Στις «καλύτερες μέρες» που δια στόματος «πρωθυπουργού» είναι μπροστά μας.
Ποιες είναι αυτές;

«Προς κατάργηση οδεύουν προνοιακά επιδόματα και ΕΚΑΣ
Την κατάργηση προνοιακών επιδομάτων ακόμη και αυτό του ΕΚΑΣ, που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι άνω των 65 ετών και οι ανάπηροι με ποσοστό άνω του 80%, προμηνύει το προσχέδιο του προϋπολογισμού.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή , στο σκέλος για τα ασφαλιστικά ταμεία, γίνεται ξεχωριστή αναφορά στο Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, με την υποσημείωση ότι εμφανίζεται αυξημένη η δαπάνη του, «εξαιτίας της μη αναπροσαρμογής των κριτηρίων χορήγησής του και κατά συνέπεια της αύξησης του αριθμού των δικαιούχων».

Άρα με δεδομένο ότι η κυβέρνηση θέλει να μειώσει τις δαπάνες, μια πρώτης τάξεως ευκαιρία μπορεί να παρουσιαστεί από το ΕΚΑΣ, μέσω της αλλαγής των κριτηρίων, που μπορεί να οδηγήσουν σε ουσιαστική κατάργηση για χιλιάδες δικαιούχους.
Επίσης ανασχεδιάζεται πλήρως όπως έχει ήδη κάνει γνωστό το υπουργείο Εργασίας όλη η προνοιακή πολιτική ώστε να αντικατασταθούν πολλά από τα προνοιακά επιδόματα και να ενταχθούν στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Το προσχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπει την περικοπή των πιστώσεων σε ύψος περίπου 800 εκατ. ευρώ για την κοινωνική πρόνοια ώστε μπορέσουν αν βρεθούν τα απαιτούμενα κονδύλια για την πλήρη εφαρμογή για το νέο μέτρο που ήδη έχει καθυστερήσει πολύ αφού εκτός από μνημονιακή δέσμευση. η Ελλάδα είναι και η μοναδική χώρα μέλος της ΕΕ που δεν το έχει εφαρμόσει.
«Με μια διάταξη ακραίας βαρβαρότητας στην σελ. 33 του σχεδίου προϋπολογισμού, τα χρήματα για την επέκταση του εγγυημένου εισοδήματος θα προέλθουν από τη συνολική αναμόρφωση του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας της χώρας» κατήγγειλε ο Αλέξης Μητρόπουλος στο star εξηγώντας ότι «θα καταργηθούν κοινωνικά και αναπηρικά επιδόματα»».
ΑΥΤΕΣ είναι οι «καλύτερες μέρες» που μας ετοιμάζουν, μόνο που η «απόχρωση» τους είναι μαύρη και αραχνη. Το ΚΛΕΨΙΜΟ συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, και βαδίζουμε προς την ολοκληρωτική εξαθλίωση. Αυτό ήταν το σχέδιο, το ζητούμενο, και πετυχε 100%. Ακόμα ένα χτύπημα έρχεται για τους ανάπηρους και τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, που για τους περισσότερους που ανήκουν σε αυτές θα είναι το τελειωτικό. Η «ευαισθησία» των πολιτικών μας, απέναντι στο λαό. Θα μου πείτε τώρα, εδώ έφτασαν στο σημείο να ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ όλη την υγεία, τους ανάπηρους και τους συνταξιούχους θα σκεφτούν; Είπαμε, οι ομάδες αυτές αποτελούν ΒΑΡΟΣ για την κοινωνία, οπότε πρέπει να παψουν να υπάρχουν.
ΟΙ «εγκέφαλοι» της «κυβέρνησης», για ακόμα μια φορά μεγαλούργησαν. Κατά τα άλλα, το …. 2015, η χώρα θα βγει από την κρίση.
Μετά ξύπνησαν, και παρήγγειλαν καφέ να τον πιουν εις υγεία των κορόιδων, που ακόμα ελπίζουν, αλλά δεν ξέρουν πια σε τι.

Βασίλης Τσούγκαρης

hellasforce.com

Σχόλια