Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014

Φορτσάκης : «Για αστυνόμος κάνει. Για πρύτανης όχι»..


Όσοι έζησαν την δικτατορία του 1967, είτε ως φοιτητές είτε ως διδάσκοντες γνωρίζουν ότι δεν υπήρξε ταύτιση των πρυτανικών αρχών με τη δικτατορία. Ως έδειξαν, εξ όσων γνωρίζω, και οι «δίκες» που ακολούθησαν εναντίον πρυτανικών αρχών.
Σήμερα έχουμε σαφώς μίαν ξένη κατοχή και προφανώς ο κ. Φορτσάκης, ίσως και λόγω ονόματος, πήρε φόρα να εκτελέσει όσα η κατοχή αυτή επιτάσσει.

Προηγήθηκε το αίσχος της εκ του εξωτερικού προσβλητικότατης για τον Ελληνισμό και τους άξιους Καθηγητές των ΑΕΙ μας, «πρόσκληση» ειδικών, ντροπή τόσον για αυτούς που τους προσκάλεσαν όσον και για αυτούς που απεδέχθησαν την πρόσκληση αυτήν. Για να «οργανώσουν» τα Ελληνικά ΑΕΙ με παράδοση αιώνων.
Ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι πριν την παρούσα κατοχή η κατάσταση στα ΑΕΙ λόγω της κομματικοποίησης των πάντων, ήταν η καλύτερη.
Η δια της κατοχής όμως, αντικατάσταση της κομματικοποίησης μόνον δεινά θα επιφέρει στα ΑΕΙ.
Όπου προηγήθηκε πριν η διάλυση των διοικητικών τους υπηρεσιών με απρόβλεπτες ακόμα συνέπειες στην όλη λειτουργία τους.
Και μας ήρθε σήμερα ο κ. Φορτσάκης, που αντί πριν να αγκαλιάσει τους φοιτητές νέους μας, να συζητήσει μαζί τους και να υποστηρίξει με συναίνεση τις αρμόζουσες λύσεις, επέλεξε αυτές της κατοχής: του αποφασίζουμε και διατάσσουμε.
Να θυμίσω ότι στη δικτατορία είχαμε τα γεγονότα της Νομικής.
Και σήμερα είδαμε τον κ. Φορτσάκη να αντιμετωπίζει ως εχθρούς, πολύ νέες και νέους φοιτητές μας με την αγνότητα να καθρεπτίζεται στα πρόσωπα τους.
Αυτός ο ανώριμος ως προσωπικότητα πρύτανης θα επιφέρει μύρια κακά αν δεν απομακρυνθεί άμεσα.
Για αστυνόμος κάνει. Για πρύτανης όχι.  Ευριπίδης Μπίλλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.