Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2014

Ο ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΔΙΟΡΙΖΕΙ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΕΓΧΩΡΙΑ ΚΑΡΤΕΛ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ

Την ώρα που ο Ελληνικός λαός αναζητά λύσεις στα τεράστια οικονομικά του προβλήματα την ώρα που η χώρα αναζητά μανιωδώς την δημοσιονομική της εξυγίανση εφαρμόζοντας εξοντωτικές πολιτικές οι διαχειριστές της εξουσίας, ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας και του πολιτικού κόσμου εναποθέτει τις ελπίδες σωτηρίας του στην εξόρυξη και την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων που διαθέτει η χώρα.
Η κυβέρνηση δια του αρμοδίου υπουργού περιβάλλοντος κυρίου Μανιάτη εφαρμόζει πολιτικές υποτίθεται προς αυτή την κατεύθυνση. Τρία χρόνια πριν συστάθηκε με υπουργική απόφαση ο δημόσιος φορέας ο οποίος θα διαχειρίζονταν την παραχώρηση, εκμετάλλευση και εξόρυξη των κοιτασμάτων της χώρας με την επωνυμία Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων. Ο κύριος Μανιάτης και η κυβέρνηση του δημοσίευσε διεθνή διαγωνισμό στελέχωσης του εν λόγω φορέα με σκοπό την όσο το δυνατόν καλύτερη εκπροσώπηση του. Θα θυμίσουμε τον κύριο Μανιάτη ο οποίος δημόσια έλεγε πως έχουνε σταλεί πάνω από εκατό βιογραφικά ανθρώπων εξειδικευμένων πάνω στο αντικείμενο. Μετά από τρία χρόνια πλήρους απραξίας έρχεται ο κύριος Μανιάτης και μετά τον φωτογραφικό διαγωνισμό διορισμού εξωτερικού συμβούλου ο οποίος ουσιαστικά θα αναλάβει την διαχείριση εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων διορίζει στον Δημόσιο φορέα ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο, αναρωτιόμαστε βιογραφικά στείλανε οι εν λόγω κύριοι  και με ποια κριτήρια έγινε ο διορισμός τους; 

Η στελέχωση της ΕΔΕΥ έγινε με υπαλλήλους του ΥΠΕΚΑ, με καθηγητές γυμνασίου, συνδικαλιστές με πανεπιστημιακούς που δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο και με πρώην στελέχη των ΕΛΠΕ  του ομίλου Λάτση και νυν συνταξιούχους. Η στελέχωση του εν λόγω φορέα αποδεικνύει εμπράκτως τις προθέσεις της κυβέρνησης και του αρμοδίου υπουργού ΥΠΕΚΑ πως η υπόθεση εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων της χώρας δεν είναι στις άμεσες πολιτικές τους επιδιώξεις διορίζοντας αχυράνθρωπους που θα υπογράφουν τις αποφάσεις τους και το μόνο που πραγματικά εξυπηρετούν είναι τα εγχώρια καρτέλ εμπορίου πετρελαιοειδών και όχι το δημόσιο συμφέρον.
Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις αυτής της κυβέρνησης και του αρμοδίου υπουργού ΥΠΕΚΑ και αναμένουμε τις πολιτικές αντιδράσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης της πανεπιστημιακής κοινότητας και της Ελληνικής κοινωνίας σε ένα τόσο σοβαρό θέμα. Ως πότε αυτός ο λαός θα παρακολουθεί ως θεατής τα μεγάλα πολιτικά εγκλήματα αυτής της κυβέρνησης.
 
ΛΕΛΙΑΤΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.