Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014

Επιθέσεις με οξύ κατά γυναικών στο Ιράν γιατί δεν φέρουν την κατάλληλη αμφίεση

 Επιθέσεις με οξύ κατά γυναικών στο Ιράν γιατί δεν φέρουν την κατάλληλη αμφίεσηΈνα σερί από επιθέσεις με οξύ κατά γυναικών καταγράφηκε στην πόλη Ισφαχάν του Ιράν.Ως κίνητρο των δραστών θεωρείται ότι ήταν το γεγονός ότι αυτές οι χειραφετημένες κοπέλες δεν έφεραν το hijab.
Επίσημα η αστυνομία δεν αναφέρθηκε στο κίνητρο των δραστών μεταδίδει το IRNA.Τέσερις επιθέσεις σημειώθηκαν
στο Ισφαχάν που βρίσκεται 450 χιλιόμετρα νότια της Τεχεράνης ανέφερε ανώτατο στέλεχος της αστυνομίας αλλά δεν επεκτάθηκε σε λεπτομέρειες.
Στα κοινωνικά δίκτυα η εκδοχή είναι ότι σημειώθηκαν 13 τέτοιες επιθέσεις κατά οδηγών γυναικών που είχαν ανοιχτό το παράθυρο και δεν έφεραν την επιβεβλημένη αμφίεση.
Tα αντίστοιχα περιστατικά αυξάνονται το τελευταίο διάστημα σε Πακιστάν, Αφγανιστάν και Ινδία ενώ οι δράστες ισχυρίζονται ότι με αυτό τον τρόπο υπερασπίζονται την οικογενειακή τιμή. (Alarabiya, youm7.com 24.10.14)
dimpenews

hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.