Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2014

Νέο εμβόλιο για τη μηνιγγίτιδα Β, αλλά δεν το καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ..Τι τους κοιτάμε ρεεεεε..

Κάθε χρόνο καταγράφονται περίπου 62-65 κρούσματα της μηνιγγίτιδας Β, πολλά από τα οποία θανατηφόρα. Και ενώ η μηνιγγίτιδα C έχει πλέον εξαφανισθεί λόγω του υποχρεωτικού εμβολιασμού των παιδιών με το αντίστοιχο εμβόλιο, ο τύπος της μηνιγγίτιδας Β παραμένει ο μεγάλος φόβος για τους γονείς και τους γιατρούς.
Μόνο τις τελευταίες δύο εβδομάδες σημειώθηκαν 5 κρούσματα,
αναμεσά τους και ένα βρέφος 6 μηνών το οποίο τελικά πέθανε από τις επιπλοκές της μηνιγγίτιδας που οφείλεται στον μηνιγγιτιδόκοκκο Β.
Δυστυχώς, η χώρα μας λόγω της πολιτικής που ακολουθείται από το υπουργείο Υγείας δεν έχει εντάξει ακόμα στο πρόγραμμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού το νέο εμβόλιο για τη μηνιγγίτιδα Β, το οποίο κυκλοφορεί στην Ελλάδα και είναι ιδιαίτερα ακριβό.
Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών του υπουργείου Υγείας δεν υφίσταται πλέον, καθώς η θητεία της δεν έχει ανανεωθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο και γι αυτό το λόγο δεν μπορεί να ληφθεί απόφαση για ένταξη νέων εμβολίων στο Εθνικό Πρόγραμμα Υποχρεωτικού Εμβολιασμού, τα οποία θα καλύπτονται από τα Ασφαλιστικά Ταμεία χωρίς συμμετοχή των ασφαλισμένων, σύμφωνα με την ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής Μαρία Θεοδωρίου, μέλος τη Εθνικής Επιτροπή Εμβολιασμών.

Έτσι, πρόσβαση στο νέο εμβόλιο έχουν μόνο οι γονείς που μπορούν να πληρώσουν από την τσέπη τους την αξία του εμβολίου, το οποίο κοστίζει 230 ευρώ για τις δύο απαιτούμενες δόσεις.


http://www.onmed.gr/ygeia/item/311169-neo-emvolio-gia-ti-miniggitida-v-alla-den-to-kaluptei-o-eopuu#ixzz3ExmPThfJ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.