Καμαρώστε τους ψεύτες..από το βγαίνουμε στις αγορές το 2014…»τα επόμενα χρόνια, η Ελλάδα θα είναι σε θέση να επιστρέψει στις χρηματαγορές»

Ένα τρίτο πρόγραμμα για την Ελλάδα μάλλον δεν αποτέλεσε αντικείμενο της συνομιλίας Σόιμπλε-Χαρδούβελη.
Αντιθέτως, ο έλληνας υπουργός Οικονομικών παρουσίασε τα πρώτα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης όσον αφορά την προληπτική γραμμή στήριξης η οποία, στην τελική της μορφή, θα πρέπει να συμφωνηθεί με τους εταίρους.

Με αυτή την προληπτική στήριξη και την αναμενόμενη οικονομική ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια, η Ελλάδα θα είναι σε θέση να επιστρέψει στις χρηματαγορές καθώς θα βελτιωθεί η βαθμολογία των οίκων αξιολόγησης και ως εκ τούτου θα μειωθούν τα σπρεντ.
Θα παραμείνει η Ελλάδα σε μεταρρυθμιστική τροχιά;
Με τη λύση “προληπτική γραμμή στήριξης” η Ελλάδα απελευθερώνεται, τυπικά τουλάχιστον, από τον έλεγχο της Tρόικας ως προς την υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος. Και αυτό είναι κάτι που προβληματίζει έντονα το Βερολίνο. Επικρατεί η άποψη ότι χωρίς την έξωθεν πίεση δεν πρόκειται να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα. Τους ενδοιασμούς αυτούς τους γνωρίζει και ο κ. Χαρδούβελης. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο παρουσίασε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο ανάπτυξης της Ελλάδας, το οποίο περιλαμβάνει συγκεκριμένους βραχυπρόθεσμους μεταρρυθμιστικούς στόχους. Το σχέδιο αυτό θα παρουσιαστεί στην τελική του μορφή και στους υπόλοιπους εταίρους.
Ως το βράδυ δεν υπήρξαν γερμανικές αντιδράσεις για τη συνάντηση Σόιμπλε-Χαρδούβελη. Πάντως, το μεσημέρι, στο καθιερωμένο κυβερνητικό μπρίφινγκ της Τετάρτης, η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών και ερωτηθείσα για την προληπτική γραμμή στήριξης που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση, παρέπεμψε στην αξιολόγηση της Τρόικας και τη συζήτηση που θα γίνει κατόπιν στο πλαίσιο του Eurogroup. Όπως δήλωσε, εκεί θα αποφασιστούν οι «κανονισμοί συγκεκριμένων πιστωτικών ορίων, συγκεκριμένων προγραμμάτων». Deutsche Welle
Υ.Γ
Να μην ξεχνάμε στο σημείο αυτό τις δηλώσεις Στουρνάρα για την έξοδο μας στις αγορές…
Καμαρώστε τους ψεύτες..από το βγαίνουμε στις αγορές το 2014…»τα επόμενα χρόνια, η Ελλάδα θα είναι σε θέση να επιστρέψει στις χρηματαγορές»

Σχόλια