Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου 2014

Τους πήρανε χαμπάρι μέχρι και οι Γερμανοί...Το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον ένα τίποτα

«Το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον ένα τίποτα» είναι ο τίτλος με τον οποίο επιγράφει ρεπορτάζ της η Frankfurter Rundschau και στον υπότιτλο σημειώνει πως «οι Έλληνες Σοσιαλιστές, κάποτε η πιο σημαντική δύναμη της χώρας, φαίνεται τώρα να διαλύεται». Το άρθρο ξεκινάει αναφερόμενο στη σαραντάχρονη ιστορία του κόμματος, στην ίδρυσή του το 1974 από τον Ανδρέα Παπανδρέου,
τη μεγάλη εκλογική νίκη του Γιώργου Παπανδρέου το 2009 με 44% αλλά και την κατακόρυφη πτώση στις εκλογές του 2012 συγκεντρώνοντας μόλις το 12%. «Ήταν η μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία των δυτικοευρωπαϊκών κομμάτων» σημειώνει η εφημερίδα.
Πανηγυρισμοί του ΠΑΣΟΚ σε παλαιότερες εποχέςΠανηγυρισμοί του ΠΑΣΟΚ σε παλαιότερες εποχές
Το άρθρο αναφέρεται στη συνέχεια στις εσωκομματικές αντιπαραθέσεις μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Ευάγγελου Βενιζέλου και καταλήγει: «Στην επίσημη 40χρονη γιορτή του κόμματος ο Παπανδρέου έλαμψε δια της απουσίας του. Αντ’ αυτού είχε μια καλοπληρωμένη ομιλία σε μια εκδήλωση της Βασιλικής Τράπεζας της Σκωτίας (Royal Bank of Scotland). Στη σημερινή του εκδοχή, το διαιρεμένο κόμμα δεν φαίνεται να έχει μέλλον. Σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει μόλις 3%. Το άλλοτε ισχυρότατο λαϊκό κόμμα έχει μετατραπεί σε ένα μαραμένο λουλουδάκι. Το γεγονός αυτό ανησυχεί και τον πρωθυπουργός Αντώνη Σαμαρά. Κυβερνάει από το 2012 σε έναν συνασπισμό με τα απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ. Όχι μόνο πολλοί ψηφοφόροι αλλά και πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στράφηκαν στο αριστερό ριζοσπαστικό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ. Εάν διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ θα πέσει και η κυβέρνηση Σαμαρά». Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.