Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Μπαλτάκος, ο Σαμαράς, η Ν.Δ και η ιδεολογία της..


Ο Μπαλτάκος, ο Σαμαράς, η Ν.Δ και η ιδεολογία της..

Κύριοι Βουλευτές της ΝΔ,
Προχθές μετά τα μεσάνυκτα παρακολούθησα μία συνέντευξη σε τηλεοπτικό κανάλι του γνωστού, άλλοτε και πιθανόν και νυν «δεξιού» χεριού (εσείς γνωρίζετε καλύτερα) του κ Σαμαρά, κ Μπαλτάκου.
Στο τέλος για αντιπαραβολή σε όσα είπε, θα σας θυμίζω την εις τα χαρτιά πλέον ιδεολογία του κόμματος σας
Ο κ Μπαλτάκος με όσα φανατικά έλεγε περί δεξιάς θύμιζε τη μετεμφυλιωτική
περίοδο του μίσους και του διχασμού. Μόνον για στρατόπεδα συγκέντρωσης, μάλλον προς το παρόν, δεν μίλησε.
Λόγω της επί σειράν ετών υψηλότατης παρά τω πρωθυπουργό θέσης του, προφανώς μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι ο κ. Μπαλτάκος είναι εικόνα και ομοίωμα του κ Σαμαρά. Προς τον οποίον βεβαίως δεν απέκρυψε ούτε στιγμή τον θαυμασμό του για την «σωτηρία» μας κτλ. Με για το «θεαθήναι», μερικές «ανώδυνες» κριτικές.
Ανεξάρτητα του ότι σε μία υπό κατοχή χώρα τα «κυβερνώντα» κόμματα ως εκτελεστικά της κατοχής όργανα, δεν μπορούν να έχουν ιδεολογία, ο κ Μπαλτάκος, πλην του ότι δεν αντιλήφθηκε ότι μία πλέον μία «ιδεολογία» υπάρχει σήμερα στην ΕΕ, η «δημοκρατική» της Μέρκελ και των Βρυξελών, απέπνεε ένα επικίνδυνο σκοταδισμό ύψιστης «υγείας»
Και τώρα κύριοι βουλευτές της ΝΔ θυμηθείτε την κάποτε ιδεολογία του κόμματος σας που την «τίμησε» ιδιαίτερα ο κ Σαμαράς και οι παρατρεχάμενοι του της «ηγετικής» ομάδας, όπως ο κ Χρύσανθος, ο κ Μπαλτάκος και άλλοι αποπεμφθέντες (για άλλους λόγους) ή μη. Με υμάς σιωπηλώς ή κραυγάζοντες να το αποδέχεστε μαζί με πολλά άλλα πειθήνια. Για να μας «σώσετε», ως λέγετε, εκτελώντας μας.
Αν απέμεινε η παραμικρή ειλικρίνεια στο κόμμα σας, θα πρέπει αμέσως να αποσυρθεί η δήθεν πλέον και καταπατηθείσα θρασύτατα και άνευ αιδούς ιδεολογία του.
ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΝΔ
Ο Κοινωνικός Φιλελευθερισμός είναι:
«Φιλελευθερισμός», γιατί έχει στόχο την απελευθέρωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, την απενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας, την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και την υπέρβαση του παρασιτισμού.
«Κοινωνικός», γιατί παραπέμπει στη διαφύλαξη του κοινωνικού κράτους και λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας των πολιτών, ιδιαίτερα των αδύναμων και των ευπαθών κατηγοριών. Γιατί μόνον με τη σφυρηλάτηση της συλλογικής αλληλεγγύης, εδραιώνεται η αίσθηση της κοινής μας μοίρας στο πλαίσιο του εθνικού κράτους.
Ο Κοινωνικός Φιλελευθερισμός δεν ολισθαίνει στις ακρότητες ούτε του σοσιαλισμού που βλέπει τους ανθρώπους σαν «γρανάζια» μιας μηχανής, ρυθμίζοντας τη ζωή τους εκ των άνω, ούτε του νεοφιλελευθερισμού που υποκαθιστά το κράτος -δυνάστη με την αυθαιρεσία του γιγαντωμένου ιδιώτη.   Ευριπίδης Μπίλλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.