Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Να πάει να γαμ… ο Χαρδούβελης» – Μάπετ σόου στη Βουλή, τραγελαφικοί διάλογοι και γελοίες εξηγήσεις


«Να πάει να γαμ… ο Χαρδούβελης» – Μάπετ σόου στη Βουλή, τραγελαφικοί διάλογοι και γελοίες εξηγήσειςΤο δεύτερο επεισόδιο του σίριαλ «βουλευτές σε απόγνωση» λόγω… ΕΝΦΙΑ γράφτηκε πριν λίγο στη Βουλή, όταν ο υπουργός των Οικονομικών απάντησε στους σκαιούς χαρακτηρισμούς της γαλάζιας βουλευτή Άννας Καραμανλή που τον κάλεσε «να πάει να γ…».
Ο υπουργός των Οικονομικών -που έγινε η αιτία να εκραγεί η συνήθως σιωπηλή βουλευτής της ΝΔ
- προτίμησε να τοποθετηθεί γενικώς χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στην κυρία Καραμανλή.
«Είναι βεβαίως φυσικό μία τέτοιας έκτασης φορολογική αλλαγή να προκαλέσει αντιδράσεις. Αντιλαμβάνομαι πλήρως τις αντιδράσεις των πολιτών στα λάθη. Από την πρώτη στιγμή που προσωπικά τα εντόπισα, προχωρήσαμε σε αλλαγές. Αυτό κάνουμε και σήμερα. Διορθώνουμε λάθη και αποκαθιστούμε αδικίες. Συγχρόνως, όμως, προχωρούμε και σε περαιτέρω φοροελαφρύνσεις, που δεν υπήρχαν στον αρχικό Νόμο», είπε ο κ. Χαρδούβελης από το βήμα της Βουλής για τον ΕΝΦΙΑ.
«Αντιλαμβάνομαι και την πίεση που αισθάνονται οι βουλευτές της Συμπολίτευσης», συνέχισε ο υπουργός των Οικονομικών αναφερόμενος στο επεισόδιο με την κυρία Καραμανλή.
«Σέβομαι το καθήκον τους να μεταφέρουν σ’ αυτή την αίθουσα τα αιτήματα συμπολιτών μας και μάλιστα σε μια πολύ δύσκολη, σε μια πολύ σκληρή περίοδο, όπως αυτή που διανύουμε τα τελευταία χρόνια», τόνισε ο κ. Χαρδούβελης και πρόσθεσε: «Οφείλω, όμως να πω ότι τώρα που το Πρόγραμμα φτάνει στο τέλος του, τώρα που αρχίζουμε να πατάμε στα πόδια μας, με λιγότερες εξαρτήσεις και δεσμεύσεις, ο δικός μου ρόλος, και είμαι σίγουρος και των βουλευτών που στηρίζουν την κυβέρνηση, είναι να διαφυλάξουμε την πορεία της ελληνικής οικονομίας, της ελληνικής κοινωνίας και της χώρας προς την έξοδο από την κρίση».
Κατά την άποψη του υπουργού των Οικονομικών κ. Χαρδούβελη, το οικονομικό επιτελείο έχει καθήκον να κάνει ό,τι πρέπει για τους πολλούς.
«Να κάνουμε το σωστό και αναγκαίο για τη χώρα, για τους πολλούς που πιέζονται, για τους πολλούς που έχουν υπάρξει θύματα της πρωτοφανούς κρίσης που πέρασε η Ελλάδα, αλλά δεν θέλουν οι θυσίες τους να πάνε χαμένες. Αυτό είναι το καθήκον μας», υπογράμμισε ο κ. Χαρδούβελης και «κάρφωσε» εμμέσως την κυρία Καραμανλή ότι επέλεξε το δρόμο του λαϊκισμού.

«Είναι πεποίθησή μου ότι κάνουμε το σωστό και αναγκαίο για τη χώρα. Μας διακρίνει η υπευθυνότητα και όχι ο λαϊκισμός και η παροχολογία, που δεν απαντά στο ερώτημα πού θα βρεθούν οι πόροι».
Άννα Καραμανλή: Να πάει να γ… ο Χαρδούβελης»
Επιβεβαίωσε σήμερα το επεισόδιο στη Βουλή λέγοντας ωστόσο ότι για τον ΕΝΦΙΑ δεν φταίει ο Χαρδούβελης – «Δεν ενδιαφέρει τον κόσμο αν εγώ δάκρυσα ή αν είπα γαλλικά»

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σε έντονο ύφος είπε χθες στον Γιώργο Θεοδωρακόπουλο, σύμβουλο του κ. Χαρδούβελη, ο οποίος ενημέρωσε τους γαλάζιους βουλευτές για τον ΕΝΦΙΑ: «Ξέρετε κύριέ μου, ότι οι πολίτες υποφέρουν; Και ότι αυτά που μας λέτε εδώ δεν θα κάνουν τη ζωή τους καλύτερη;».
Το μόνο, λένε, που πρόλαβε να πει ο σύμβουλος του υπουργού των Οικονομικών ήταν: «Γιατί φωνάζετε;» Τότε, ποιος είδε την Άννα Καραμανλή και δεν την φοβήθηκε… Η γαλάζια βουλευτής με δάκρυα στα μάτια άρχισε να φωνάζει: «Να πάτε στον Χαρδούβελη και να του τα πείτε αυτά».
Η κυρία Καραμανλή εξερράγη και χρησιμοποίησε σκαιούς χαρακτηρισμούς λέγοντας: «Να πάει να γ… ο Χαρδούβελης». Και συνέχισε, εκφράζοντας το παράπονο και την απόγνωσή της για την ακολουθούμενη πολιτική: «Με αυτά που κάνετε δεν θα επανεκλεγούν πολλοί βουλευτές και εγώ θα μείνω άνεργη!».
«Λυπάμαι πολύ που παραφέρθηκα. Δε λυπάμαι καθόλου για την ουσία όσων είπα για τον ΕΝΦΙΑ». Αυτό έγραψε στο λογαριασμό της στο Twitter η Αννα Καραμανλή η οποία χθες στη Βουλή καταφέρθηκε με σκαιούς χαρακτηρισμούς κατά του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.
Η κυρία Καραμανλή παραδέχθηκε ότι ήταν έξαλλη με τη στάση του κ. Θεοδωρακόπουλου και ότι απευθύνθηκε με έντονο τρόπο στον ίδιο: «Δεν ενδιαφέρει τον κόσμο αν εγώ δάκρυσα ή αν είπα «γαλλικά». Αυτό που έχει σημασία είναι ότι δεν πρέπει να μας αγνοούν εμάς τους βουλευτές, ούτε τους πολίτες που έχουν ανάγκη. Την ίδια αντίδραση είχαμε και από τον κ. Καραβίτη, τον εμπνευστή του ΕΝΦΙΑ».
Σε ό,τι αφορά τον κ Χαρδούβελη, η κυρία Καραμανλή υπογράμμισε: «Ο Χαρδούβελης δεν φταίει. Μόλις τώρα ήρθε. Περιμένουμε όμως να αποδοθούν ευθύνες σ” αυτούς που έφταιξαν. Περιμένουμε να δούμε επίσης και πού βρίσκεται και τι θα γίνει με τον κ. Καραβίτη που ήταν και ο εμπνευστής του ΕΝΦΙΑ».
Σε άλλη συνέντευξη της στον ΣΚΑΙ η κ. Καραμανλή χαρακτήρισε άδικο νόμο τον ΕΝΦΙΑ. Πρόσθεσε ότι γίνονται βελτιώσεις, ενώ προσέφερε τη στήριξή της αποκλειστικά στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά «για τον τιτάνιο αγώνα που δίνει να βγούμε από το μνημόνιο». «Στηρίζουμε τον πρόεδρο για την προσπάθεια που κάνει… τον πρόεδρο» δήλωσε με νόημα.
Όσον αφορά τις δηλώσεις που έκανε την Τρίτη στο περιστύλιο της Βουλής η Άννα Καραμανλή ανέφερε «αυτό που ήθελα να πω το είπα, ήθελα να πω ορισμένα πράγματα που με πνίγουν (…) δεν είμαι επαγγελματίας της πολιτικής εισπράττω την ανησυχία των συνανθρώπων μου… Ζητάμε την αποκατάσταση αδικιών».
Με αυστηρό τόνο, η κυρία Καραμανλή ζήτησε από το υπουργείο Οικονομικών «να προσέξει πολύ περισσότερο τον παράγοντα άνθρωπο», αποδίδοντας ωστόσο τον ΕΝΦΙΑ σε «μεμονωμένες εμπνεύσεις του παλιού οικονομικού επιτελείου», και όχι στον κ. Χαρδούβελη, και επισημαίνοντας ότι έχει συνυπογράψει ερώτηση με άλλους 20 συναδέλφους της ώστε να καταλογιστούν οι σχετικές ευθύνες.
protothema


hellasforce.com

Σχόλια