Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014

Βουτιά στο Χρηματιστήριο από το φιάσκο της συνάντησης Σαμαρά - Μέρκελ !

Γράφει ο Αυγερινός Χατζηχρυσός. Αν τα λόγια μπορούν να κρύψουν πολλά ψέμματα , οι κινήσεις του σώματος και ένα βλέμμα μπορούν να πουν πολλές αλήθειες. Ο Αντώνης Σαμαράς και η ομάδα του κ.Μουρούτη και κ.Λαζαρίδη είχαν επενδύσει πολλά στην επικοινωνιακή εικόνα του Πρωθυπουργού με την Γερμανίδα Καγκελάριο.
Ηθελαν, με την δύναμη της εικόνας, να στείλουν στο εσωτερικό το μήνυμα ότι ο Σαμαράς
και η Κυβέρνηση του είναι οι μόνοι ικανοί συνομιλητές στο εξωτερικό. Περίμεναν επίσης, ότι η Γερμανική Κυβέρνηση θα δείξει την συμπαράσταση της στην συγκυβέρνηση λόγω "καλής διαγωγης" και του "πλεονάσματος" που παρουσιάζει η Ελληνική Οικονομία τους τελευταίους μήνες.
Στο μεν ζήτημα της "καλής διαγωγής" από την πρώτη στιγμή όλες οι Γερμανικές πηγές προκατέβαλαν ότι δεν πρόκειται να δώσουν ούτε ένα αντάλλαγμα στην Ελλάδα ή στήριξη στην υπάκουη Κυβέρνηση. Είναι κοινός τόπος σε όλη την ανθρώπινη Ιστορία, ότι η υπακοή είναι σε όλους αρεστή αλλά όχι και ο υπάκουος, ούτε ποτέ κέρδισε κάποιος τον σεβασμό, όντας ενδοτικός. Αντίθετα ο σεβασμός κερδίζεται από ανάστημα του ανδρός, ακόμη αν είναι ο πιο απείθαρχος !
Στο δεύτερο ζήτημα του πλεονάσματος, μπορεί να είναι άριστο επιχείρημα για Πρωτοσέλιδο ή για τους τηλεοπτικούς καυγάδες, αλλά οι μεθοδικοί και ρεαλιστές Γερμανοί δεν μπορούν να παραβλέψουν το γεγονός ότι υπάρχει χρέος στο 175% και πλεόνασμα βασισμένο μόνο σε τεχνητές παραμορφώσεις των δεικτών (πχ υπερφορολόγιση, ΕΝΦΙΑ)
Η γλώσσα του σώματος λοιπόν του κ.Σαμαρά έδειξε έναν άνθρωπο κουρασμένο και απογοητεύμενο. Για παράδειγμα στη δυσκολία να απαντήσει σε μια ερώτηση, τον έσωσε απαντώντας η ίδια η Μέρκελ αντ'αυτού.
Ο δείκτης του Χρηματιστηρίου έπεσε λόγω της απαισιοδοξίας και της έλλειψης πλεον εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση ενώ και η Μέρκελ αρκέστηκε απλά να χαϊδέψει λιγο στην πλάτη τον αποχωρούντα Πρωθυπουργό ξεκινώντας τον λόγο της λέγοντας ένα αδιάφορο «Ευχαριστώ για το γεγονός ότι η Ελλάδα δείχνει θετικά δείγματα και πολύ σύντομα θα υπάρξει θετική ανάπτυξη. Θετικά μηνύματα στον τομέα του τουρισμού, πολλοί τουρίστες Γερμανοί πηγαίνουν με χαρά στην Ελλάδα»
Οι Γερμανοί ήδη ξέρουν ποιος είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός και πλεον προσπαθούν να προσαρμόσουν τα επόμενα βήματα τους σε αυτά τα νέα δεδομένα και ο Σαμάρας μάλλον από σήμερα θα κάνει το ίδιο.

toxwni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.