Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014

Το ΔΝΤ αδειάζει Σαμαρά...κανένα αίτημα τερματισμού της δανειακής σύμβασης

To ΔΝΤ δεν έχει ενημερωθεί επίσημα από την ελληνική κυβέρνηση για ενδεχόμενη πρόωρη λήξη του προγράμματος στήριξης της χώρας στα τέλη του 2014.
Τα παραπάνω δήλωσε την Πέμπτη ο διευθυντής Εξωτερικών Σχέσεων του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον...


και απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, αναφορικά με τα όσα είπε την Τρίτη ο Αντώνης Σαμαράς από το Βερολίνο.
Όπως είπε ο κ. Ράις, η έναρξη και ο τερματισμός ενός προγράμματος στήριξης είναι απόφαση του εκάστοτε κράτους, κι όχι του ΔΝΤ, εφόσον μία χώρα «πιστεύει πως η χρηματοδοτική και τεχνική βοήθεια του Ταμείου δεν είναι πλέον απαραίτητη», ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι από όσα γνωρίσει, «η Αθήνα δεν έχει ακόμα καταθέσει αίτημα πρόωρου τερματισμού της δανειακής σύμβασης με το ΔΝΤ».
Ερωτηθείς στη συνέχεια για το εάν η Ελλάδα μπορεί να προχωρήσει μόνη τις μεταρρυθμίσεις, ο κ. Ράις περιορίστηκε να πει ότι η προσοχή του Ταμείου επικεντρώνεται στο να γίνει το καλύτερο δυνατό σε συνεργασία με την κυβέρνηση. ώστε ο ελληνικός λαός να βγει το συντομότερο από την κρίση.
Μάλιστα, ο Ράις τόνισε πως το πρόγραμμα του Ταμείου θα λήξει τον Μάρτιο του 2016, ενώ ξεκαθάρισε ότι το ενδεχόμενο πρόωρης εξόδου της Ελλάδας από αυτό, δεν θα βρίσκεται στην ατζέντα της ερχόμενης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.