Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Άλλη μια επιτυχία των Σαμαροβενιζέλων…Για διάλυση η ΝΕΡΙΤ, νέες παραιτήσεις


Άλλη μια επιτυχία των Σαμαροβενιζέλων…Για διάλυση η ΝΕΡΙΤ, νέες παραιτήσειςΝέα παραίτηση στην ήδη υπό διάλυση ΝΕΡΙΤ, εξαιτίας της αδυναμίας της υπουργού Σοφίας Βούλτεψη να χειριστεί τις κρίσιμες υποθέσεις, από τον Συγγραφέα Χ. Χωμενίδη, μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου.
Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες και ο Θ. Φορτσάκης βρίσκεται υπό πίεση, αλλά με παράκληση πολιτικών παραγόντων του Μαξίμου, δεν κατέθεσε ακόμη την εντολή του
καθώς δέχθηκε υποσχέσεις για οριστική επίλυση του προβλήματος, με κυβερνητική παρέμβαση ίσως και νέα νομοθετική πρωτοβουλία.
Η επιστολή παραίτησης του κ. Χωμενίδη.
Προς τον Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ,
Καθηγητή Θεόδωρο Φορτσάκη
Αθήνα, 15 Σεπτεμβρίου 2014

Αγαπητέ κύριε πρόεδρε,
Μετά τα πρόσφατα γεγονότα, αναγκάζομαι να υποβάλω την παραίτηση μου από τη θέση του μέλους του Εποπτικού Συμβουλίου.

Δεν πρόκειται για το εάν η ομιλία ή και η συνέντευξη τύπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης έπρεπε να μεταδοθούν απευθείας από την ΝΕΡΙΤ.
Πρόκειται για την ευθεία κυβερνητική παρέμβαση, η οποία αμφισβήτησε στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΝΕΡΙΤ τη δυνατότητα του να επιλαμβάνεται ζητημάτων, που ανήκουν αποκλειστικά και μόνον στην αρμοδιότητα μιας Δημόσιας -και ανεξάρτητης από κόμματα και πολιτικά πρόσωπα- Ραδιοτηλεόρασης. Και οδήγησε στην παραίτηση του καθηγητή Αντώνη Μακρυδημήτρη.
Εδώ και έναν περίπου χρόνο, προσπαθούμε υπό την προεδρία σας, αντιμετωπίζοντας τις πιο πιθανές και απίθανες δυσκολίες, να θέσουμε τις βάσεις για να οικοδομηθεί μια νέου τύπου Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Η οποία δεν θα κηδεμονεύεται, δεν θα ποδηγετείται, δεν θα χρησιμοποιείται από την εκάστοτε κυβέρνηση. Ούτε και θα μοιράζεται σε σφαίρες επιρροής ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις ανάλογα με τη δύναμη της καθεμιάς.
Για αυτή μας την προσπάθεια τα πρόσφατα γεγονότα αποτέλεσαν βαρύ πλήγμα. Εάν τα δεχθούμε ως τετελεσμένα, το μέχρι σήμερα έργο μας επί της ουσίας ακυρώνεται. Εάν δεχθούμε ότι κρίσιμες –ή και μη κρίσιμες- αποφάσεις λαμβάνονται και κάπου αλλού και από κάποιους άλλους, υπομονομεύουμε εκόντες-άκοντες το παρόν και το μέλλον της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.
Λυπάμαι πολύ.
Με τιμή,
Χ.Α.Χωμενίδης

Σχόλια