Έτσι ορθώνουν ανάστημα στην Ευρωβουλή Τουρκόφιλε, Ευάγγελε Βενιζέλο… Με λόγια αληθινά όχι μπούρδες…Καλά που υπάρχει και αυτή η πολιτική μαχήτρια… Γιατί αν περιμέναμε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο… Με αφορμή συζήτηση για την τρομοκρατία της ISIS, η ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ και του ΕΛΚ Ελένη Θεοχάρους, κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι στέλνει εποίκους στα κατεχόμενα και ιδρύει ισλαμικά ιερατεία/εκκολαπτήρια φανατικών μουσουλμάνων.
«Η μουσουλμανική απειλή δεν είναι εκτός αλλά εντός Ευρώπης».
Αυτό δήλωσε ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η κ. Θεοχάρους, τονίζοντας ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε δημόσια την πρόθεση του να συνεχίσει τον εποικισμό της Κύπρου και να στέλνει απρόσκοπτα μουσουλμάνους εποίκους στην κατεχόμενη Κύπρο, ενώ παράλληλα αυξάνονται σαν μανιτάρια τα μουσουλμανικά ιερατεία και οι λοιποί θρησκευτικοί χώροι λατρείας όπου γίνεται πλύση εγκεφάλου στους μικρούς μουσουλμάνους.
Με άλλα λόγια, τα κατεχόμενα είναι εν δυνάμει ισλαμική απειλή, πρόσθεσε. Δεν είμαστε, είπε, εναντίον των απλών καλών μουσουλμάνων που είναι και αυτοί θύματα της τρομοκρατίας του παγκόσμιου χαλιφάτου, το οποίο, πρόσθεσε, τροφοδοτείται από χώρες όπως η Τουρκία και το Κατάρ.
Η ισλαμική τρομοκρατία της ISIS, τόνισε η κ. Θεοχάρους, ήταν αποτέλεσμα κακών εκτιμήσεων υποτίμησης της ισλαμικής απειλής. Το μοντέλο της Τουρκίας, στο οποίο στηρίχθηκε η Ευρώπη για να γεφυρώσει τις διαφορές με τη Δύση απέτυχε. Αντίθετα, υπάρχουν αναφορές ότι η Τουρκία τροφοδοτεί την ISIS μέσω της πώληση πετρελαίου στη μαύρη αγορά.
Η κ. Θεοχάρους υποστήριξε ότι εάν δεν υπάρξει συγκροτημένη αποτρεπτική στρατηγική από την ΕΕ και τους συμμάχους, η ISIS θα συνεχίσει να δρα παντού. philenews/ΚΥΠΕ

hellasforce.com